Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marisa87

ćwiczenia na siłownii- jaka kolejność??

Polecane posty

Gość Marisa87

Hej mam pytanie. Odnośnie ćwiczeń. Chodzę na siłownię 3 X w tyg. od października postaram się 4 X. w każdym razie póki co, zależy mi głownie na spalaniu. Ost wyczytalam, ze nie należy ćw silowych łączyć z aerobami? to prawda? bo dotychczas moje ćw na silownii wyglądały tak: *ok 1h lub nawet 1.15/20- aerobow(2 rodz rowerka, orbitrek, bieżnia itp) *i pozniej ok 30 min siłowych(atlasy/ciężarki itp) *rozciąganie czy ta kolejność jest błędna?! proszę o radę kogoś kto się zna. Powinnam odwrócić kolejność? i najpierw siłowe a pozniej aeroby? moglby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego? z góry dzięki. bo dopiero zaczynam i nie chcialabym sobie zrobić krzywdy.

Gość Marisa87
up. nikt się nie orientuje?

Gość ankaakk
Ty mu nie dziękuj, bo dyrnoty pisze aż strach. NIDGY nie zaczynasz treningu od aerobów czy interwałów!!! 5 minut rozgrzewki na rowerku, rogrzewka ogólna (podskoki, boksowanie...) i trening siłowy, a dopiero po nim aeroby. Interwały robisz w dni wolne od innych ćwiczeń. A godzina i więcej aerobów to też przesada, tłuszczu więcej nie spalisz na pewno. Pocztyaj sobie dział odchudzanie na forum SFD...

Najlepiej jak w tej kwestii pogadasz z trenerem na siłowni. WYbierz się na jakiś pokazowy trening. Ewentualnie na jakieś konsultacje. w moim fitness klubie są organizowane takie pogawędki z trenerem raz w tygodniu jak ma dyżur.

Gość kak
Jak nie wiesz jaką kolejność wybrać na treningu fitness, to zdecyduj się na profesjonalną pomoc indywidualnego trenera, który z pewnością jest obecny w każdym fitness klubie. To na pewno dobre rozwiązanie. Ale trzeba wiedzieć, że nie tylko ćwiczenia pozwolą utrzymać zdrową kondycję i zgrabną sylwetkę. Trzeba również zdecydować się na odpowiednią dietę. Możesz zdecydować się na siedem przykazań, które stanowią klucz do sukcesu, jakim jest idealna waga. Po pierwsze zaczynaj swój dzień od zjedzenia pożywnego śniadania. Bo jest to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. A to dlatego że do jego zadań należy nie tylko dostarczenie energii na początek dnia, ale również uruchomienie spowolnionej przez noc przemiany materii. Dobrze skomponowane śniadanie zawiera sporą dawkę glukozy, która pozwoli przetrwać nam do obiadu, bez konieczności sięgania po tuczące przekąski. Po drugie unikaj „podgryzania między posiłkami. Ale to nie wszystko. Pozostałe zasady na utrzymanie wagi znajdują się na stronie http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/09/15/idealna-waga-7-przykazan/