Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pponi

Odpisać czy nie?

Polecane posty

Gość pponi

Zwiazek na odleglosc. Ja przed 30-tka, on po. Za rok przeprowadzka do niego. Mieszkalismy razem, ale postanowil, bez kosultacji ze mna, wrocic w swoje strony. Tydzien temu (po miesiacu jak wyjechal) poprosilam go, by przyjechal i bysmy pogadali i omowili wszystko w cztery oczy. Powiedzial, ze nie przyjedzie wtedy tylko tydzien pozniej. Tak sobie postanowil. Od tamtego czasu nie kontaktowalam sie z nim. Wazne dla mnie bylo ustalenie wszystkiego, bo tylko sie meczylam. Teraz on probuje dzwonic co 5 minut, bo sobie zaplanowal ze jutro przyjedzie. Nie mam mu nic do powiedzenia, bo gdyby mu zalezalo to przyjechalby wtedy kiedy go prosilam, zwlaszcza ze nic mu nie przeszkadzalo. Czy dalej olac i sie nie odzywac czy napisac mu jakiegos smsa?

Gość da się
Kochasz- odpisz. Szkoda nerwów na goopią dumę. A jak nie kochasz to się baw w nieodbieranie...

Gość inny gosciu, nie jesteś
olej :O to jakiś ćwok i manipulant, do tego egoista. nie pozwól mu dysponować własnym życiem

Gość the way is shut .......
jak kuba bogu tak bóg kubie zlej olej :)

Gość da się
Kurdę, nie przesadzajmy. Są dorośli, zyli ze sobą. Porozmawiać zawsze warto. NAWET TYLKO PO TO, by zakończyć związek,i z szacunku dla wspólnie przezytego czasu.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
olej go

Gość w zyciu jest wazna
zasada wzajemnosci. tak naprawde jest ona najwazniejsza. odplac mu ta sama karta.

Gość pponi
Tak, jest egoista, choc uparcie twierdzi ze nie. Ale zawsze musi byc tak jak on chce. Prosilam by przyjechal wtedy, bysmy w koncu rozwiazali wszystkie watpliwosci, a on ze przyjedzie pozniej, bo tak juz sobie zaplanowal. Kocham, ale moze wlasnie jakas glupia duma nie pozwala mi na kontakt.

Gość w zyciu jest wazna
kobieto, nie daj sie traktowac jak zabaweczke na baterie :O skresl go, nie zalezy mu na tobie.

Gość da się
Jasne, a potem bedzie wyla ze zmarnowała szansę... Ludzie, po co te skrajności jak w serialu brazylijskim. Rozmawiać zawsze warto.

Gość da się
Ciekawe kto z Was jest w związku, i jakiej one są jakości skoro potraficie doradzić tylko tak?

Gość w zyciu jest wazna
da sie--> masz faceta? zyjesz w szczesliwym zwiazku, czy latasz za misiem i mu uslugujesz wierzac, ze cie nie zostawi? :O

Gość pponi
Pewnie ze warto rozmawiac, ale dlaczego on nie mogl tego zrobic kiedy go o to poprosilam? Mam rozmawiac z nim wtedy kiedy on ma na to ochote? Teraz sie dobija, pisze i dzwoni, bo wie ze na jutro zaplanowal przyjazd.

Gość w zyciu jest wazna
a wlasnie ja jestem zona od 6 lat. nigdy w zyciu nie pozwolilabym sobie znosic takich upokorzen ze strony faceta :O on przyjezdza wtedy, kiedy sobie zaplanowal i wymaga dyspozycyjnosci-- WTF?? na pierwszy rzut oka widac, ze traktuje autorke jak worek na sperme, wzglednie wygodna kolezanke. nie dosc, ze nie skonsultowal z nia wyjazdu, nie uszanowal prosby o wczesniejszy przyjazd i egoistycznie "objawia sie: wtedy, gdy mu wygodnie. 3 x NIE, DZIEKUJEMY :o

Gość skóra z niedźwiedzia
No to się z nim spotkaj, porozmawiajcie i powiedz mu, że z tego związku nic nie będzie. Proste. Ktoś powyżej dobrze napisał, że warto się spotkać, choćby po to, żeby kulturalnie, a nie przez telefon, zakończyć znajomość.

Gość da się
w życiu jest wazna------> mam. Od wielu lat. I jestem szczęśliwa. Nie usługuję, bo w dobrym związku nie ma na to miejsca. Zauważ, że ja dziewczynie proponuję tylko rozmowę, być może ostatnią, rozstawać też trzeba się z klasą. Nieodbieranie telefonów w wieku 30 lat, z powodu które autorka wymieniała, jest niepoważne.

Gość w zyciu jest wazna
pponi, posluchaj i wez sobie rade do serca: nie odbieraj, nie odpisuj, nie oddzwaniaj. jesli sie pojawi i tak- nie otwieraj drzwi. relacja, w ktorej jedna strona narzuca warunki NIGDY NIE BEDZIE ZWIAZKIEM. zaslugujesz na wzajemnosc, szacunek i prawdziwe uczucie.

Gość pponi
Zawsze to ja musialam czekac, zgadzac sie na to co on postanawial, a wlasciwie przyjac do wiadomosci, bo bylam postawiona pod murem. Teraz kiedy nie odzywam sie od tygodnia to sie obudzil. Wyraznie mu wtedy powiedziala, ze jesli mu zalezy to przyjedzie i pogadamy, a jesli tego nie zrobi to niech pozowli mi zyc swoim zyciem i da mi spokoj.

"Kurdę, nie przesadzajmy. Są dorośli, zyli ze sobą. Porozmawiać zawsze warto. NAWET TYLKO PO TO, by zakończyć związek,i z szacunku dla wspólnie przezytego czasu." potraktuj go tak samo jak on ciebie ... jak kuba bogu tak bog kubie :) olał cie i nie miał ochoty nawet z toba przeprowadzic rozmowy to teraz ty nie przeprowadzaj z nim...zlej fagasa :)

przestan sie nim martwic :) czy on sie martwił o ciebie? wątpie w to... wiec teraz ty z czystym sumieniem mozesz przestac martwic sie o niego :)

Gość da się
skóra z niedzwiedzia-----> myślę dokladnie tak samo.

Gość w zyciu jest wazna
Wyraznie mu wtedy powiedziala, ze jesli mu zalezy to przyjedzie i pogadamy, a jesli tego nie zrobi to niech pozowli mi zyc swoim zyciem i da mi spokoj.-- czyli nie uszanowal kolejnej Twojej decyzji. oto, jak on Cie traktuje.

Gość skóra z niedźwiedzia
Wiesz co ci powiem? Dla mnie jedną z największych głupot ze strony faceta było zakończenie związku przez telefon. Nie dawał znaku życia przez 3 tygodnie, ja zadzwoniłam i wydukał na koniec, że on nie miał pomysłu na związek :O A mógł powiedzieć mi to te 3 tygodnie wcześniej w oczy, ale po co, nie? :O

Gość w zyciu jest wazna
kulturalnie to mozna konczyc znajomosc z kulturalna osoba. z egoista i chamem trzeba rozmawiac jego jezykiem, zamiast rzucac perly przed wieprze. zasada wzajemnosci.

Gość pponi
w zyciu..... --- mam podobne myslenie. Nie bede odbierac tel ani odpisywac na smsy. Niech sobie mysli co chce. Ja jasno w zeszylm tygodniu sie wyrazilam, a on to mial w dupie, bo "przeciez nie bede jezdzil co tydzien, ty wiesz jakie to koszty?". Tak mi powiedzial. Odp mu tylko ze skoro zdecydowal sie na taki zwiazek to musial sie liczyc z kosztami na dojazdy.

Gość w zyciu jest wazna
trzymam kciuki autorko, jestes kobitka z klasa :) a on niech sobie szuka szmatki, ktora moze dowolnie ustawiac i manewrowac. jestes dla niego za madra.

Gość da się
Twoja wola autorko. Skoro wszystko wiesz, korzystaj ze swej wiedzy.

Gość pponi
Tak, trzeba jego jezykiem, bo inaczej nie zrozumie. Ale jak sie bulwersuje jak go olewam, nawet do pracy potrafi dzwonic i meczyc mnie teraz. Przez miesiac czasu o niczym nie myslal, nawet nie zapytal jak sobie radze, bo zostalam sama w wynajetym mieszkaniu z wszystkim wydatkami na glowie. tez ma to gdzies. Teraz udaje takiego biednego... Mam go teraz gdzies! Tylko co zrobie jak przyjedzie?

Gość w zyciu jest wazna
zabraklo mu twojego zainteresowania. nie ma kim manipulowac, nikt nie podbudowuje jego ego- wiec dzwoni, szuka kontaktu. paskudny typ :O jak pojawi sie pod drziwami- udawaj, ze Cie nie ma. nie odbieraj tel, nie odpisuj. w koncu zrozumie, ze pomylil sie w ocenie Twojej osoby.

Gość w zyciu jest wazna
ps. przeszlam kiedys to samo, co Ty. duzo czasu zajelo mi zrozumienie, z kim mam do czynienia. dlatego wiem, ze moje rady sa sluszne i ze wyjdziesz na nich zwyciesko :)