Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIRONA79

Krwawienie w ciąży-@ a tes pozytywny!!

Polecane posty

Gość MIRONA79

Dziewczyny,która z was miała krwawienie w dniu miesiączki w ciąży? Robiłam test 2 dni przed@-pozytywny.... Później nadeszła @ o wiele krótsza i bardziej skąpa.W sumie jeden dzień krwawienia normalnego a 3 dni plamień.Miesiączki zawsze mam 7 dni a tu tylko 4.No nic bardziej przypominało to miesiączkę,więc pomyślałam ,ze ciąża zakończyła sie wraz z miesiączką.często się tak zdarza. Nadal utrzymywały mi się objawy ciąży: -ranne i nie tylko nudności,zgaga,ból krzyża w dolnej części,ból podbrzusza,który przechodził jak poleżałam i przemienne bóle jajników a także senność,która męczyła całe dnie.I tak dzień w dzień.Do tego mleczny rzadki śluz.Dziś 14 dzień jak skończyła mi sie powiedzmy @ a ja mam coraz częściej zgagę i od wczoraj pobolewają mnie piersi.Zrobiłam dziś test tak dla pewności i jest dodatni....Matko co jest grane?

Gość Władysława1976
Możliwe!-a czemu nie?

Gość hmmmmmmmmm....
zdarzają się krwawienia w czasie ciąży. Powinnaś pójść do gina, być może to nic groźnego, być może krwiak. Może potrzebne będą leki. Życzę powodznia :)

Gość według mnie....
jesteś w ciązy napewno, czasem zdażają sie krwawienia w pierwszych miesiącach u niektórych kobiet, byc może miałaś za mało hormonu i dlatego to krwawienie, należy to jednak skonsultować jak najszybciej z lekarzem na usg juz powinno byc coś widać bo z tego co piszesz to juz 6 tygodni, możesz tez zrobić betę z krwi i powtórzyć po 2 dniach jak przyrasta prawidłowo to napewno ciąza dobrze się rozwija. Ja tez miałam krwawienia na poczatku i dostałam duphaston i teraz 18tydzień zaczynam

Gość MIRONA79
Zapisałam się dziś na wizytę do ginekologa na 6 pażdziernika.

Gość idź na beta
hcg -2 razy zrób w odstępie 48godz. będzie wiadomo czy jest prawidłowy przyrost hcg

Gość MIRONA79
Dziekuję za odpowiedzi:) martwię sie trochę czy oby wszystko jest w porządku:(

Gość idź na beta
dlatego ci beta hcg zaproponowałam będzie wiadomo czy przyrost jest prawidłowy.

Mirona a teraz jak sie czujesz? Dlej plamisz czy masz spokój? na Twoim miejscu nie czekałabym do 6tego..bo co jak potrzebne beda leki na podtrzymanie ciazy?

Gość MIRONA79
Nie nie plamię.Od tej pory jak skończyła mi sie domniemana miesiączka,mam więcej śluzu ale w kolorze białym.Zaczęły boleć piersi i ta zgaga ,ale nie jakoś specjalnie mocna i to po potrawach ,które dotąd nie miały wpływu na zgagę.Ogólnie czuje się inaczej.......i od wczoraj nudności-eh.

Gość MIRONA79
A może mam inna chorobę?

Skoro 2 tyg po tym "okresie" zrobiłas test i był pozytywny to powinnas byc w ciązy. Jużkiedys pisałam na forum o znajomej, która dostała dziwny okres a potem zrobiła test i byla w ciazy. Nie myslala dlugo i pojechala do szpitala by sprawdzic czy jest dobrze z ciaza. Polezala 3 dni, dostala tabletki na podtrzymanie i jest cały czas na L4. Jak chcesz to czekaj do tego 6stego. Ja nauczona doswiadczeniem ( 1sza ciaza poroniona, 2ga obecna - od poczatku na podtrzymaniu) udalabym się wczesniej do lekarza.

Gość MIRONA79
Ale nic mi nie dolega?

Gość idź na beta
a skąd mamy wiedzieć co ci dolega? To może określić lekarz. W celu wykluczenia bądź potwierdzenia ciaży możesz zrobić test z krwi ale widzę że nie jesteś zainteresowana więc musisz czekać do wizyty,

Kotuś, tej koleżance tez nic nie dolegało prócz tego krwawienia jakiego dostała. Potem miła standardowe dolegliwości ciążowe tzn mdłości itp. Najpierw piszesz przerazona, ze dostałas krwawienia a teraz lajtowo stwierdzasz, ze nic Ci nie jest. Ok - nie chcesz do szpitala bo a nuż Cie poloza z 3 dni na obserwację a nikt nie lubi szpitali. To chociaz umów sie do prywatnego lekarza ale jakos szybciej by wykluczyc jakies komplikacje ciążowe. Ale zrobisz jak uważasz.

Gdybys jednak zdecydowała sie na zrobienie bety to sprawdz sobie również progesteron. Gdybys miała go zbyt mało to ciąża moze byc bardzo słaba. A tak na marginesie ja miałam "lekkie krwawienia" w dniach w ktorych normalnie przychodzilby okres. I z tego powodu byłam już kilka razy w szpitalu. Należałam zawsze do osób aktywnych zarówno zawodowo jak i fizycznie a teraz leże i chucham i dmucham bo pragne donosic ciąże.

Gość MIRONA79
Zapisałam sie prywatnie do swojego lekarza ,ale najbliższy termin w przyszły czwartek. Chciałam napisać ,że teraz nic mi nie dolega tzn..nie mam krwawień. Tak byłam przerażona bo byłam tez pewna ,ze skoro miałam @ to nie jestem w ciąży a test dodatni mnie zaskoczył ,bo zrobiłam go dla potwierdzenia ,bo objawy ciążowe mi dokuczają.Ile sie czyta ,że kobiety maja objawy ciążowe a nie oznacza to ciąży. Wiadomo jak by coś sie działo to udam sie do lekarza-eh chyba powtórze test innej firmy...

Gość idź na beta
test i tak ci nie da pewności bo mogłaś poronić. Dlatego pisałam o becie która jest pewna a dzieki powtórzeniu za 48godz. wiadomo czy rośnie czy spada. Ale skoro chcesz robić zwykłe test to nie moja sprawa.

Gość MIRONA79
Masz racje tak tez zrobię...

Gdyby się okazało, ze dalej jestes w ciąży i dostałabys np. boli brzucha, jakis skurczów to wez magnez i no-spę. No i oczywiscie szybko do lekarza. Narazie sie nie stresuj - bo pewnie jest all ok. Ale lepiej dmuchac na zimne. Pozdrawiam i spróbuj sie nie przemęczac a wrecz duzo odpoczywac zanim wybierzesz sie do lekarza..