Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DominilikaLL

Moją suczkę coś ugryzło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość DominilikaLL

Bawiła się na podwórku i raptownie przyleciała pędem do domu, zaczęła biegac po całym domu, w międzyczasie siadała i lizała się pod ogonem. Złapałam ją żeby zobaczyc co jej się stało i chyba ją coś ugryzło. Wysoko na udzie ma 4 burchelki od ugryzienia, troche opuchniete, myślę ze to osa. Jest bardzo niespokojna, cały czas biega po domu, chyba bardzo ją to boli, lize sobie to miejsce. Chciałam przyłożyc czymś zimnym to nie za bardzo mi daje. Teraz na zmiane lata i się kładzie i znowu lata, aż zaczęła sapac. Martwie się o nią. Jestem sama w domu, mieszkam na wsi, rodziców nie ma. to bokserka. Nie chciałam jechac do weterynarza bo w tym miesiącu byłam już u niego z 10 razy z nią a to wymioty po trawie a to cos tam i już mi głupio. Czy nic jej nie grozi? Jak jej pomóc?

Gość a ja bym na jego miejscu
jedź z nią! a jak jest uczulona?

Gość lejla28
to nic ze byłas juz w tym miesiącu tyle razy..idz z nią do tego weterynarza,ulży jej w cierpieniu,napewno coś jej poda...nie wstydz się tylko idz

Gość DominilikaLL
Ale jak mam isc skoro jestem sama w domu i nie mam samochodu. na wsi nie mamy weterynarza:( więc też problem bo musiałabym leciec do kogoś zeby nas zawiozł zapłazic za transport. kurcze marwie się o nią ale jesli to nic groznego to nie chce od razu jechac do weterynarza

Gość DominilikaLL
Teraz sie położyła i przysypia czasem się zrywa zeby polizac sobie to miejsce. mam nadzieje ze nie ejst uczulona i jej przejdzie. wyszukałam w necie ze reakcją alergiczną byłaby opuchlizna ciala, nic takiego nie ma, tylko to miejsce ugryzienia troche jej spuchło. nie wiem co robic:(

Gość echhhawdcaeds
WYJMIJ BROŃ ZE SZAFY I ZASTRZEL TAKĄ SUKĘ BĘDZIESZ MIAŁA WRESZCIE SPOKÓJ CO ZA WREDNA SUKA

żydzisz na własnym psie? ja pierdole

Gość sprawa gustu BOOO
TO ZAMÓW WETERYNARZA DO DOMU DEBILKO

Gość DominilikaLL
jezu nie żydze dziewczyno. zostawiłam tam w tym miesiącu 600zł i uwazasz ze żałuje? ciągle latam z nią do weterynarza a to najadła sie trawy, a to zapalenie ucha a to sierc jej zaczeła wypadac, myślisz ze jestem taka bezduszna, dbam o nia jak o dziecko. ale kilka razy byłam tez z takimi bzdurami, ze nic jej nie było i na darmo jechałam, weterynarz az się podesmial ze chyba jestem trocszkę przewrazliwiona. po prostu jeśli to tylko ugryzienie i nic jej nie będzie to nie chce leciec do weta

Gość DominilikaLL
dobra nie ma tu z kim pisac sama patologia

Gość wyliż jej to miejsce
🖐️

jak wiesz jak wyglada ugryzienie osy i to jest to,to zrob opatrunek z octu albo plaster cebuli przyloz.wtedy opuchlizna zejdzie

no to jesteś tępa strzała - psy jedzą trawę i potem rzygają kolorowo bo się w ten sposób oczyszczają. poczytaj książkę jakąś o psach zanim się za niego weźmiesz :O

Gość DominilikaLL
nie to ty jestes tępa. to że psy jedza trawe to wiadomo trzeba byc kretynką żeby tak zaciekle to tłumaczyc jak ty. najadła się trawy i stanęła jej trawka w gardle krztusiła sie więc ją zawiozłam. proste tępaku? proste. ps. z sunią już ok, opuchlizna zeszła, uspokoiła się poszła się bawic. nic się nie dzieje wiec wet zbędny. dzięki za pomoc

"ciągle latam z nią do weterynarza a to najadła sie trawy, a to zapalenie ucha a to sierc jej zaczeła wypadac, myślisz ze jestem taka bezduszna, dbam o nia jak o dziecko." To jest problem. Pies jest przewrażliwiony i dlatego taka była reakcja na ugryzienie. Iść z psem do weta bo wypada sierść? Albo się trawy najadł? A pojęcie jakieś masz? Psy jedzą trawę kiedy mają za mało błonnika aby udało im się strawić pokarm albo żeby go zwrócić, proste. Nie trzeba latać do weta wówczas bo pies sam sobie ureguluje większość spraw. Robić z psa kalekę też niedobrze. Traktując psa jak dziecko, uczłowieczając i przypisując mu ludzki tok myślenia zamiast spojrzeć na świat z jego strony i zamiast pogodzić się z jego psią naturą i nie zaakceptować jako PSA to jest WIELKA KRZYWDA dla niego.

Gość DominilikaLL
Mychol- ale ta trawa staneła jej w gardle już pisałam wyzej to co miałam patrzec jak się pies meczy. a siersc jej zaczeła wypadac normalnie płatami, w niektórych miejscsach byla łysa, dostała tabletki od uczulenia, ogólnie ona jest alergiczką, czasem dostaje takich bąbli na ciele musze podawc jej leki. przez to ze jest taka chorowita to się o nią martwie