Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak się mam zachować?

kapusta do obiadu

Polecane posty

Gość jak się mam zachować?

Pomóżcie! Muszę zrobić szybko kapustę do obiadu, ale nie mam cebuli! Może macie jakieś pomysły na kapustę bez cebuli??? Z góry bardzo dziękuję!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marsałek 363636
po prostu kapusta ale bez cebuli, w czym problem? sól, pieprz, troszkę cukru, trochę oleju lub oliwy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak się mam zachować?
ale smak nie będzie ten sam Myślałam, ze ktoś mi doradzi jakiś sprawdzony przepis bez cebuli:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dr ewa gęga
to nie pitol tylko wypier..laj do sklepu po cebulę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotowana
ma być? ja nigdy nie dodaję cebuli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja .........
jak na ciepło to ugotuj drobno posiekaną kapustę jak będzie miękka dodaj pieprz ...troszkę octu i cukru i masło podsmaż to wszytko i będzie ok ...oczywiście kapustę gotuj w osolonej wodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak się mam zachować?
kur...a ! kto powiedział, że na ciepło, na zimno ma być zdziry! i bez cebuli, dawać mi tu przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak się mam zachować?
Jakbym miała blisko do sklepu albo auto przy domu to bym nie pytała! Chyba logiczne, ze nie mam jej skąd wziąć teraz! Dziękuję tym, którzy pomogli i pozdrawiam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak się mam zachować?
podszywie spadówa!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glab kapusciany.........
Kapusta biała zasmażana Składniki: główka białej kapusty pęczek (lub nawet dwa) świeżego kopru masło, trochę mąki łyżeczka cukru, sól, pieprz skwarki z boczku (jak nie ma gotowych trzeba zrobić) Kapustę poszatkować (bez głąba), posypać solą, a następnie wrzucić do garnka z wrzącą wodą, której powinno być w zależności od wielkości kapusty - powiedzmy 2 szklanki (zawsze można później trochę jej dodać). Gotować pod przykrywką ok. 20 minut, do-dając jeszcze łyżkę cukru i skwarki. W tym czasie przygotować koperek, tzn. posiekać go drobno i odstawić. Gdy kapusta będzie miękka, zakwasić ją łyżką octu (ale może być to oczywiście sok z cytryny lub kwasek cytrynowy). Zrobić zasmażkę z łyżki masła i mąki i dodać ją do kapusty. Na koniec wrzucić do garnka koperek, wymieszać, potrzymać chwilę na ogniu. Do tak przygotowanej kapusty można dodać kminek. Podawać jako dodatek do ziemniaków i mięsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grucha bez ucha
hahaha dobre - najlepiej podac w całości właśnie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak się mam zachować?
Już sama sobie poradziłam:) Przyniosłam z ogródka świeżą, zieloną cebulkę i szczypiorek:) Ale dzięki za chęci:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KORALOWA RAFA
:D:D:D Kafeteri jak zawsze stanela na wysolkosci zadania-bez cietego jezyka i obelg tez sie nie obylo :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KORALOWA RAFA
JAK zawsze kafeteria stanela na wysokosci zadania:D:D:D nie obeszlo sie bez obelg i cietego jezyka:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stara rura nie potrafi wkleic
hahhaha:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×