Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę pomóż

Jak ubrać 9 tyg dziecko na dwór ???

Polecane posty

Gość proszę pomóż

Witajcie jestem bardzo młodą mamą i nie mam kogo się poradzić w sprawie jak powinnam ubierać moje maleństwo. Więc jak mam ubrać moją córkę jeśli na dworze jest 10 - 15 stopni ? i wieje wiatr ? I tak samo jak powinnam ubrać jak na dworze będzie poniżej 10 stopni ? Bardzo proszę o rady Wczoraj wyło u nas 15 stopni i wiało ubrałam ją w body z długim na to śpiochy skarpetki czapeczka i kurteczka i 2 cienkie kocyki czy dobrze ją ubrałam ? Ubrałam śpiochy ponieważ nie mam jeszcze żadnych spodenek w sobotę jadę na zakupy. Aha i czy powinnam kupić jakieś sweterki ?

Gość co to za filozofia
noworodka o jedną warstwę więcej od siebie, niemowlę tak jak siebie. Przykryj kocykiem i będzie ok

Mnie się wydaje, że ok. A sprawdzałaś jej karczek, czy zimny czy spocony, czy po prostu ciepły? To ważne, bo każde dziecko lubi inne temperatury. Jedno jest zmarźlakiem, innemu ciągle ciepło. Ja swego syna ( 10 msc.) ubieram tak: body z dł. rękawem, sweterek, bluza ( jak mocno wieje wiatr ) i na to kurtka jesienna. Na nogach rajstopy, skarpetki, buty, spodnie. Czapka, jak bardzo wieje to chusteczka na szyje. Twoja córa mniejsza więc kocyk oczywiście tak. Sweterki też z pewnością ci się przydadzą.

Gość to wy chyba jestescie
nienormalne jak ubieracie w taka pogode dziecko w rajstopy i spodnie - przeciez dziecieko sie spoci , pewnie jeszcze do tego czapa zimowa rekawiczki z i szalik rajstopy pod spodnie mozna zalozyc dopiero jak jest okolo 5 st a nie jak teraz w słoncu mamy 30 st

Gość do po pierwsze
czy ty mieszkasz na sybirze ze ubierasz swoje dziecko tak grubo ? no kurcze rajtopy , skarpetki , spodnie i buty ! az mi sie zagotowalo w srodku - wspolczuje twojemu dziecku tak durnej matki !

Gość purple lileeeeee
u nas dzisiaj 20 stopni w slonku w cieniu zimno ze mi w krotkim rekawku bylo chłodno...mały ubrany bluzeczka+bezrękawnik, rajtuzki grubsze i na tym paputki no i czapa. ma 9 msc

Gość Pati Pati Pati:)
ale o co wam chodzi ? to jej sprawa jak ubiera dziecko po cholere ja krytykujecie ?? każdy ubiera jak chce ... lepiej odpowiedajcie na pytania autorki.. dobrze ja ubrałaś:) a ja na taka pogode jak teraz synka ubieram w jeansy . body + bluza i czapeczka:)

Gość do po pierwsze
bo szkoda mi tych dzieci ,ktore w taka piekna pogode ubierane sa jak na Sybir . Ciekawa jestem co ta matka zaklada dziecku jak naprawde przyjda mrozy ?