Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona:(

poronienie?

Polecane posty

Dziewczyny,pomóżcie. Jestem w 11tc wg OM. Przedwczoraj troche bolał mnie brzuch,czułam takie rozpychanie,skurcze. Delikatne. Troche jakby w pachwinach.Czytam nt poronień,panikuje. Wizyte u lekarza ma we wtorek. Nie plamię,czuje mdłosci,czasem wymiotuje. Ale ból piersi jakby zmalał. Nie sa już takie obrzękniete. Dalej sa większe,ale przy dotyku wrażliwe sa tylko sutki. Boje sie.

Gość buahahahahahahahhahahaa
boshe ból piersi niema tu nic do rzeczy jedne maja ból drugie nie innym przechodzi kazda kobieta ma inny organizm nie zesrej sie ino czasem:O

Gość nie pankiuj
dopóki nie plamisz wszystko jest dobrze - i nie myśl inaczej :)

Pytam,bo przeczytałam,że przy poronieniu znikaja bóle piersi

Gość nie pankiuj
mnie nie bolały ani minuty chociaż byłam w ciąży 2 razy. Raz niestety poroniłam i gdyby nie plamienie to nawet bym nie wiedziała, ze coś się dzieje. Po plamienu było już tylko źle... NIE PANIKUJ

Gość wycieńczona mama..
o jejku co się martwisz jak będziesz miała poronić to i tak poronisz

Ale mnie bolały-teraz mniej! Wycienczona mama-pomyśl czy gdybyś poroniła nie plułabyś sobie w brodę że mogłabyś zapobiec?

Gość fsdaz
to naormalne że są bóle brzucha w ciaży, macica się rozkurcza, rośnie itd

Gość wycieńczona mama..
mi by to było nawet na rękę ;-)

Pytam o piersi.

Gość kwiatowa łąka
jak sie tak strasnie boisz to idz na Izbe przyjeć tam albo potraktują ci poważnie albo oleja i wysmieją ze przychodzisz i panike siejesz mi sie wydaje ze to macica ci sie powieksza i przez to ten ból brzucha a cycki nie zawsze bolą

Gość a ja.....
po co sobie wkręcasz? Mnie piersi bolały co 2-3dni i jakoś nie panikowałam. Żeby poronić, musiałabyś krwawić. Chyba że myślisz o obumarciu, ale na to i tak nie miałabyś żadnego wpływu, nie da się temu zapobiec

Gość qwerty26
daj spokój, mnie o poronieniu bolały jeszcze 2 tygodnie, bo hormony się utrzymywały.. to nie jest żaden syndrom poronienia, nie wkręcaj sobie każdej wyczytanej bzdury bo szkoda nerwów. Ja oczywiście gdy tylko coś mi się dzieje ( ból stawów, krew w moczu, itp itd -) to czytam na necie i zawsze diagnoza - nowotwór. Potem idę do lekarza i ma ze mnie fazę :O bo się przeziębiłam, bo mnie przewiało, nadwrężyłam coś itd itp...Dlatego od jakiegoś czasu przestałam czytać o chorobach na necie. Tobie radzę to samo. Gdy ja poroniłam to wiedziałam od razu - zresztą od razu miałam ciążę zagrożoną. Cały czas plamiłam, musiałam leżeć, bolał mnie brzuch. Przy poronieniu czułam tak niemiłosierny ból że wiedziałam że coś się dzieje złego. Dlatego nie wkręcaj sobie po takich "dolegliwościach" poronienia.. Piersi mogą boleć mniej, a pobolewanie - macica się rozciąga :)

Ja wiem,ze panikuje. Ale ja tak juz pokochalam to malenstwo...boje sie wtorku,mam schizy ze powie cos zlego. Ja juz od poczatku sie balam,najpierw ze pozamaciczna,potem ze pecherzyk bedzie pusty,potem ze serduszko nie bije. Bije i lekarz mowi ze jest ok. Za duzo czytam,cholera

Gość skóra z niedźwiedzia
Nie czytaj i będzie lepiej. Mnie w weekend tak bolał dół (miednica, pachwiny, chyba spojenie łonowe), że aż mi słodko było. Ale nie bolała mnie macica, nie plamiłam ani nie krwawiłam, więc wiedziałam, że nic złego się nie dzieje. Wzięłam luteinę i no spę i bol minął.

Gość wycieńczona mama..
i co i co' poroniłas już????????? zaczełaś krwawić?????????

przerażona:(----spokojnie, macica musi się rozciągnąć, itp. nie krwawisz to podejrzewam że wszystko jest dobrze... ja w 8 tygodniu miałam dość silne skurcze pojechałam do szpitala zrobili usg dopochwowe, i okazało się że wszystko jest bardzo dobrze...po prostu organizm musi się przygotować na ,,lokatora,, który zaczyna w szybkim tępie rosnąć i się rozwijać. Spokojnie. najważniejsze że nie krwawisz, a na rozkurcze może weś jedną no-spe. na pewno Ci nie zaszkodzi.

Autorko... bole w ciazy ,zwlaszcza w pachwinach sa Naturalna rzecza. Bole piersi czy inne dolegliwosci w ciazy sa sprawa indywidualna i nie ma zadnej reguly Kiedy, jak dlugo bola piersi lub masz mdlosci. Jesli sie jednak bardzo niepokoisz-idz do lekarza.

Gość a ja baja
zażyj sobie 2 pyralginy weź gorącą kąpiel i połóż się spać

Gość ludzie róbcie testy
po co te pyralginy skoro nic ją nie boli? A ta gorąca kąpiel?? W ciąży niewskazana. "Raz na jakiś czas każdy lubi się wygrzać w długiej ciepłej kąpieli. Jednak w ciąży z takich przyjemności powinnaś raczej zrezygnować. Dlaczego? Gorąca woda zwiększy temperaturę Twojego ciała, a co za tym idzie, może spowodować skurcze macicy. Jest to niebezpieczne szczególnie na początku ciąży. Przez jedną kąpiel narazisz się na poronienie lub przedwczesny poród? Chyba lepiej wziąć prysznic. A jak inaczej niż w kąpieli można się rozgrzać? Najbezpieczniejszym sposobem jest przytulenie się pod kołdrą do partnera. Raczej zrezygnuj z elektrycznej pościeli. Zawsze też możesz wymoczyć sobie w ciepłej wodzie nogi. "

Zapomniałam,że to kafeteria i zawsze cię zgnoic będą chcieli Wracając do tematu-po prostu jak każda normalna ciężarna się boję!mam masę obaw,pytań... Zadałam poważne pytanie,liczyłam na inteligentne odpowiedzi. Buahaha