Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isiapisaia

smierdzace buty

Polecane posty

Gość isiapisaia

Prosze o pomoc.W tamtym roku kupilam czarne zamszowe botki, super wygodne, modne i bardzo drogie, bardzo znanego projektanta.Uwielbialam w nich chodzic wiec byly prawie non stop na mych nogach, tym bardziej ze pasowaly do wszystkiego.wWadomo ze po calym dniu noga sie pocila, mylam je wiec i wietrzylam w srodku ale jak widze nic to nie dalo.Niby nie smierdza jak sie je wacha ale jak sie noga zagtrzeje w nich to zapach nie jest przyjemny.Prosze poradzcie cos jak sie pozbyc tego zapachu bo buty sa naprawde super.

Gość Dramma Queen
Są specjalne preparaty.. Poszukaj w sieci :)

Gość hej ula, czesc ula
widac znany projektant nie uzyl najlepszych materialow :D kup wkladki chlonace zapach, mozesz pokropic w srodku olejkiem lawendowym, nie dosc ze ma ladny zapach to dziala przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie

podobno pomaga spryskanie torebki herbaty czyms ladnie pachnacym, moga byc perfumy i wlozenie na noc do butow. Podobno wyciaga to caly dotychczasowy zapach. To nie sciema, kolezanka stosowala:)

Gość opowiedz wiecej dramma
mam to samo!!:( grzybica to nie jest bo nogi zewnetrznie wygladaja ok i nogi poca mi sie tylko w zakmnietych butach.a ta torebka herbaty ma byc nie ruszona?

zamknietych*pozatym sorry za jakiejkolwiek literowki

Gość isiapisaia
hej ula czesc ula sarkazmy sa niepotrzebne.Buty sa Diora wiec sa ze skory ale sa przepocone i to wszystko wiec nie potrzebuje usmieszkow tylko porady zludzenie optyczne dziekuje sprobuje.Slyszalam tez ze trzymanie woreczkow z beglem drzewnym tez wyciaga zapach ale nie mieszkam w Polsce i nie wiem gdzie kupic taki wegiel a jak sa to cale hk.Sprobuje wiec z ta perfumowana herbara?Teraz sa wypsikane FEBRESEM sobacze jaki bedzie jutro egfekt

Gość isiapisaia
nie mam grzybicy i nogi mi nie smierdza ale jak sa w zamknietych butach to sie poca i po kilkunastu takich poceniach buty nie sa zwierze i to wszystko

Wiesz co... są preparaty do butów, ale z doświadczenia wiem, że jak się noga nie poci, to nie ma bata, żeby buty capiły. Raczej zainwestuj w środki, które zmniejszą pocenie stóp.

Gość hej ula, czesc ula
a czy ja ci niby nie dalam dobrej rady?:O

dobre:D🖐️ nie nie szkoda:D pytam bo kieedys cos podobnego bylo ale schrzanilam przez to ze zagotowalam tą herbate i dopiero wtedy zrobilam,co trzeba:P mnie trzeba jak dziecku tlumaczyc:D

Gość isiapisaia
musztarda nie mam z tym wiekszego problemu.Tak jak pisalam tylko jak chodze w botach i to przewaznie caly dzien bo taka mam prace to zaczyna mi byc w nich goraco i wtedy moze sie poca troche ale nie jest to nic nadzwyczajnego.One byly poprostu non stop uzywane w tamtym roku.

Gość isiapisaia
hej ula dalas bardzo dobra. Dziekuje Ci napewno tez wyprobuje .Lawendy mam w domu duzo pod kazda postacia.Przepraszam Cie ze tak naskoczylam. Cmok;)

Gość omofri kopppela31
mo i terz wala na maks od lat juz mam to i sie przyzwyczaiłam nic nie pomaga, jedynie lato w japonkach a zoma to masakra zasmierdzam po tygodniu

Gość jak taaaam olgo
kup dezodorant do butow

Gość isiapisaia
z dezodorantem to juz mieszanka wybuchowa cieply pachnacy smrodzik

Gość koko128
Proponuje na noc przetrzeć buty wacikiem zwilzonym spirytusem salicylowym i zostawic do wyschnięcia, a w dzień jeżeli chodzisz w butach po pare godzin przed założeniem skarpetek uzyć talku lub zasypki do stóp którą kupisz w kazdym sklepie z kosmetykami. To powinno pomóc:) dobry jest tez preparat Etiaxil do stóp który dostaniesz w aptece, używa sie go raz na kilka dni a problem nieprzyjemnego zapachu znika:) pozdrawiam🌻

Gość isiapisaia
koko dziekuje ja wlasnie podejzewam ze ten problem sie bierze stad ze ja zawsze w nich chodze w ponczochach albo w takich skarpetkach jak z ponczochy gdy mam spodnie wiec to jest sztuczne i dlatego tak sie dzieje

Gość Kasia...............
tez raz sie tak nadzialam... Klej, ktorego uzyto smierdzial, gdy sie buty nagrzaly od stop. Takie rzeczy mozna reklamowac. To blad producenta. O ile to oczywiscie nie grzybica. Ale rozumiem, ze przykry zapach jest tylko w tych jednych butach? Jest preparat scholla "odor control" - nazwa mowi wszystko :D ale zlego skladnika buta to nie zmieni...

Gość koko128
isiapisaia więc właśnie przed założeniem pończoch uzyj zasypki a zobaczysz że problem zniknie:) Ja tez tak robię i uwierz że pomaga.

Gość isiapisaia
koko jutro tak zrobie ale spirytus mam tylko taki zwykly rektyfikowany do tortu kupilam, to moze byc?

Gość koko128
tak może być:) ważne żeby odkaził i zabił bakterie które powoduja taki zapach. no i nie przesadz z ilością żeby buty nie przemokły:) a rano po umyciu nóg talk i powinno byc ok:):)

Gość gość
Nie ma nic lepszego jak butix-ratunek dla butów. Kupiłam ten środek przez internet i zadziałało Buty śmierdziały strasznie a potem jak je nosiłam to noga też. Stosowałam tak jak jest napisane na opakowaniu tzn. nasypywałam przed nałożeniem dwa dni i po okropnym zapachu .Jest to świetne .Jeśli macie problemy to tylko to i co najlepsze nie barwi skarpetek jak myślałam. Polecam to wszystkim bo mój problem się skończył a naprawdę wypróbowałam dużo produktów które są na rynku i żaden nie skutkował.to jest super

Gość gość
Miałam taki sam problem, moje ulubione buty po pewnym czasie zaczęły strasznie śmierdzieć. Kuzynka poleciła mi rewelacyjny preparat na taki problem, nazywa się butix - ratunek dla butów. Bardzo szybko mi pomógł, jest rewelacyjny, teraz używam go od czasu do czasu w razie potrzeby.Ja akurat kupiłam go przez internet na stronie www.butix.eu Naprawdę polecam!

Gość gość
W moim przypadku buty, które tak śmierdziały to były baleriny. Bardzo mi się podobały i uwielbiałam w nich chodzić. Zakładałam je wszędzie i na każdą okazję. Aż w końcu nie mogłam w nich chodzić bo tak mocno śmierdziały i się po prostu wstydziłam. Mój brat na ten problem polecił mi Butix - ratunek dla butów. Pomaga rewelacyjnie.Nie mogłam uwierzyć że usunął mi tak śmierdzący smrodek. Jak macie taki problem jak ja to uwierzcie że tylko to pomaga. Kupiłam go na stronie www.butix.eu. Naprawdę polecam wszystkim!

Gość gość
Dzięki za ten butix. Kupiłam i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Chodzę w butach cały dzień w pracy .Każde buty po jakimś czasie zaczynają mi śmierdzieć. Użyłem tego preparatu butix i jest ok.

Gość gość
Czasem zupełnie nowe buty przyniesione ze sklepu wydzielają smród. Jeśli maja wkładki, to można je wyjąć i wyprać w roztworze domestosa albo wybielacza, które zawierają chlor i likwidują wszystkie bakterie (zamoczyc na parę minut i wypłukać). Do środka butów można nalać spirytusu salicylowego i potrzymać z pół godziny, a potem wysuszyć. Jak był w sprzedaży lizol, to robiłem to roztworem lizolu i wychodziło b. tanio.

Gość gość
Pracuję w biurze i całymi dniami siedzę w butach. Latem jest lepiej ale zimą jak nosze kozaki to wydaje mi się ze sama czuję zapach moich nóg. Dbam o higienę moich stóp ale to nic nie pomaga .Przeczytałam o tym butixe i powiem Wam że to niesamowity produkt. Od kiedy go używam mam spokój-nie muszę się wstydzić. Mogę spokojnie bez obaw zdjąć buty .Mój problem się zupełnie wyciszył.