Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasztet nad pasztetami

mam 23 lata problemy z cera i czuje sie jak skończone scierwo na tle nastolatek

Polecane posty

własciwie to zaprzestałam wychodzic na ulice,kto ze mna ?

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Też miałam problemy z cera i minęły jak ręką odjął po 25 roku zycia. Może u ciebie tez tak będzie:)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaAaaa345
a ja ma 28 lat i ten sam problem ale się nie przyłączę!!!!!

czemu to ?

własciwie to juz moge zdechnąc,nie radze sobie z tym zupełnie ,jesli mam byc szarym nieszczesliwym grubym /chudym /brzydkim szarym tłumem :O

Gość adamiak 344
pokaz tzytzki

chociaz pierdole wszystko to cycków nie pokaze :)

Trzeba ruszyć tyłek i wybrać się do dermatologa po antybiotyk. Kiedy skończysz leczyć się farmakologicznie (być może masz gronkowca złocistego) idziesz do kosmetologa na zabieg z kwasami (pół roku po leczeniu farmakologicznym) i znowu możesz wychodzić do ludzi :)

mam mnóstwo zaskorników ,kilka pryszczy, czerwone plamy i popekane naczynka skóra jest grubosci pegraminu albo jeszcze ciensza

ty durna kro.wo jesli to kiedys wklajałas tu swoj ryj z zasłonietymi oczami to jestes skonczona idiotka jesli uwazasz ze twoje piegi sa twoim problemem :)

zeby ci uzmysłowic ze masz problemy z psychika a nie z cera , bo ja o takiej marze!!!!!!!!!

Gość tez mam problemz naczynkami
i kupilam sobe kilka dni temu dermacos aktywna kuracja na naczynka, do stosowania punktowego. uzylam raptem ze 3-4 trazy, zobaczymy jak bedzie. kosztowalo mnie to 20 zl, ale wydaje mi sie, ze bedzie w chu wydajne.

ale niestety pewnie tez ch**j pomoze :( ile ja sie kremów naużywałam i nic albo i jeszcze gorzej:( to postepowe z wiekiem osłabiaja sie włokna kolagenowe i naczynek bedzie coraz wiecej

Gość hjkhjk
przede wszystkim przestan zakrywac cere podkladami i pudrami, bo nigdy stan cery sie nie poprawi

ale ty jestes pusta dermatolog nie pomaga to myslisz ze jakas szajska kosmetyczka po zawodowce pomoze ,zreszta nie pisz w moim topiku pustaku

nieuzywałam kiedys miesiac niepoprawiło sie nic a nic to jest przypadek niewyleczalny , pozostaje mi złozyc rece i położyc sie w trumnie a wam pomodlic sie za moja dusze :O

Ja Ci mogę polecić jeden bardzo dobry krem, tylko trzeba z ebaya zamawiać (na allegro drogo wychodzi), to są kremy które japończycy odgapili od amerykanów, w usa były używane po zabiegach na twarzy, po operacjach plastycznych itd, delikatne, pielęgnujące, wygładzające, nie zapychające. A japończycy skopiowali receptury i też je robią, tyle że nie za ileśset dolców, ale za 10$ :) Ja kupowałam jakoś przed wakacjami tubkę 20 ml, i jest naprawdę świetny. Nie dość że wyrównuje koloryt, to jeszcze leczy - i przebarwienia, i naczynka, i blizny, i trądzik. Poleciłam go już kilku osobom i wszyscy są zadowoleni, a na twarzy robi efekt fotoszopa ;) Tutaj na kafe też polecałam jednej dziewczynie, kupiła na all bo nie miała na ebayu konta, i baaaardzo zadowolona :) Zresztą w necie są o nich same pozytywne opinie, wpisz sobie w google bb cream albo bleablush cream :) Są różne rodzaje :) Ja mam taki: http://cgi.ebay.pl/MISSHA-M-Perfect-Cover-BB-Cream-23-20mL-Yellow-Beige-/220732043401?pt=US_Makeup_Face&hash=item3364a7b089#ht_4185wt_905

dzieki :) chyba kupie kiedys juz czytałam cos o tym ale pózniej zapomniałam nazwy

No ja się długo nie mogłam przekonać, bo używałam wcześniej kilku kremów tonujących i szału nie było, a wręcz dużo gorzej z cerą. Ale jakoś mnie namówiła koleżanka i zamówiłam, teraz będę zamawiać inny na wypróbowanie, i jak sobie porównam to wtedy zamówię większą wersję któregoś (bo na razie te 20ml - a i tak na długo starczają, praktycznie codziennie używam i dopiero się kończy teraz). Gdyby nie to że naczynka, to poleciłabym Ci kwasy i złuszczanie, ale aż tak się na kosmetyce nie znam żeby powiedzieć że nie będzie to miało wpływu na naczynka (znaczy kwasy AHA na pewno mają, ale nie wiem jak z resztą kwasów i zabiegów).

a widzisz po tym bb cream polepszenie cery? albo chociaz jej nie pogorszenie ? perfect cover to jest najbardziej kryjaca wersja ?

Tak, PC najmocniej kryje z nich wszystkich, chociaż mat trzyma się góra 6h (ale jak na krem to i tak dobrze). Ja go dodatkowo pudruję pudrem bambusowym (też nie zapycha i nie niszczy cery) i trzyma się 8h spokojnie :) Pogorszenia żadnego nie ma, ale pojawia się mniej niespodzianek i pory się zwężają :) Nie poradził sobie tylko z jednym miejscem na twarzy, ale tam to jest u mnie tak że mało co sobie radzi, więc muszę kwasy stosować :) A tak to cera się wygładziła i taka promienista zrobiła bardziej, i przede wszystkim jak go masz na twarzy to nie widać że cokolwiek na niej jest - bo bardzo ładnie się w skórę wtapia :)

dzieki za wyczerpujące informacje :)🌼

Gość ramoneska
A powiedz nam,bo też jestem zainteresowana jak zakładałaś te konto pay pal,bo czytam ze mozna jednorazowo ale jak to rozgryść to nie kumam,weszłam na allegro a tam szok cenowy.

Gość tez mam problemz naczynkami
"hjkhjk przede wszystkim przestan zakrywac cere podkladami i pudrami, bo nigdy stan cery sie nie poprawi" to jest brednia! cera naczynkowa jest bardzo wrazliwa tez na czynniki zewnetrzne, wiec na co dzien powiino sie stosowac DOBRE podklady bo stanowia dodatrtkowa ochrone! nawet dermatolog ci tak powie. poczytaj o substancjach szkodliwych w kosmetykach, glikole propylenowy i butylenowy pogarszaja naczynka (wlasnie ten dermacos nie ma glikoli), tak amo rzeczy rozgrzewajace jak lawenda w skladzie. poczytaj o kosmetykach naturalnych. np mozesz zamiast kremu na noc uzywac olejku wiesiolkowego (dermogal) albo oleju tamanu, zamiast tonikow mozesz hydrolatow (na naczynka sa oczarowy, pomaranczowy, aronia, rozany i jakie jeszcze nie pamietam).

Ja zakładałam paypal na stałe, nie jednorazowo, bo planuję częściej kupować :) Normalnie się zarejestrowałam, potem połączyłam z kartą z Alior banku (bo można wypukłe tylko łączyć z tego co się orientuję), musiałam zrobić przelew z konta do którego jest karta, żeby się 'uwiarygodnić', a który mi potem zwrócili, i teraz jak chcę płacić paypalem to mi wyskakuje w opcjach zapłaty ta karta :) Wiem że można jeszcze tak żeby przelać z konta banku na konto paypala, i paypal sobie przelicza na walutę w której chcesz przelać (ale wg własnego kursu) to co przelałaś. Dajmy na to przelewasz na paypala 40 zł i masz je na koncie paypala do dyspozycji :) I jak chcesz za coś płacić, to musisz przewalutować tam, żeby 40 zł przerobić na X dolarów. No i dajesz taką dspozucję, paypal przelicza, i płacisz. Przy połączeniu z kartą jest łatwiej, bo się przelicza automatycznie i nie trzeba przelewać i przewalutowywać :)

Kwas na naczynka jak najbardziej, ale trzeba wiedzieć jaki- migdałowy, mlekowy PHA (kwasy polihydroksylowe) z NeoStrata