Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andriej Birkut

Podoba się wam mój wiersz?

Polecane posty

Gość Andriej Birkut

Stary gród Jerozolima naciska ciągle cię Poncjuszu Piłacie Jesteś już gotów do Rzymu uciec, machnąć na nich ręką Wziąć żołnierzy swych Męczące są te twarze Obcej i nieszczerej ziemi Tępy ból uderza w skroń Męki nastał dzień Krew za krew! To wola nie ludzi, lecz bogów Śmierć za śmierć! Masz nie narzekać, lecz cierpieć Tu twoje piekło Już wiesz - drogi nie ma wstecz Pij swój jad! Pij, prokuratorze Poncjuszu Piłacie Nad Golgotą żałobne mgły, poczułeś biedę Znów nieswojo ci Pośród wojsk, ze zmęczenia złych, co rozkazów żądne twych Dwóch złoczyńców, jeden święty On szalony, widzi Bóg Winny tylko temu, że samotnym był Wyszeptałeś wyrok Judejski król ukrzyżowany niczym zbój I w srebrzysty sen odejść chciałbyś z nim Drogą hen, do wiecznych gwiazd Nad przestrzenią srogich gór Ty byś przed nim Na kolana padł Nie wstydząc się ni słów, ni łez Kto kochał ten i ukrzyżował Chciałeś znaleźć spokój na dnie jeziora wód Poncjuszu Piłacie Byłeś sędzią sobie sam, lecz śmierć twa nie liczy się Dla wiecznej Siły Zła Diabeł wciąż pamięta cię On w Wielki Piątek zmierza ku wodzie Pragnie z ciebie hańbę zmyć Lecz daremny jego trud

Gość Andriej Birkut
to nie plagiat. Po prostu mój wiersz jest tak dobry, że zamieścili go na tej stronie która podałeś. Wysłałem im go wcześnsniej.

Gość daremny twój trud
jesteś słaby i dziwny

Gość Andriej Birkut
dlaczego słaby? dlaczego dziwny?