Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej dziewczyny dziś miałam

Mój pierwszy dzień z APARATEM ORTODONTYCZNYM

Polecane posty

zakładany aparat orto. Jak znosiłyście pierwsze dni?? Ja jak narazie to jeść nie moge i zęby mnie bolą :( mam nadzieje ze sie przyzwyczaję do niego

a Ty ile juz czasu nosisz aparat?

Gość jaf
początki są trudne, ale warto to przecierpieć, pierwsze dni też mnie bolało strasznie i po naciągnieąciu i zmienianiu łuków też mnie bolalo niestety, ale teraz jestem zadowolona z efektów

Gość tamdolicha22
tak się bedziesz czuć za każdym razem jak bedziesz miec wymieniane łuki, pocieszeniem niech bedzie to ze to zwykle trwa 3-5 dni potem sie normuje i mozna z tym zyc

na szczęście zmiane łuków mam co 2 miesiące

Gość jaf
a jaki masz aparat ligaturowy (taki z gumkami) czy bezligaturowy?

samoligaturujący- taki bez gumek

Gość To ja. Pamiętasz?
Nie pamiętam pierwszego dnia, ha, a to dziwne, że nie zapamiętałam. Za to pamiętam ostatni (po 2 latach) Jaka ulga... Przyzwyczaisz się, spoko. Będzie dobrze. Pamietaj tylko, że ortodonta ma zawsze racje, zawsze postępuj tak jak mówi. Ja nie robiłam tego, oj jaka ja byłam glupia! Pieniadze wyrzuciłam w błoto! i to nawet nie swoje tylko rodziców. Idę się powiesić. A tak serio, to jak ortodonta każe nosić gumki (he,he) to trzeba nosić a jak każe nosic nakładkę silikonową to trzeba! :(((

aż mi przypomniałaś... Męczyłam się z aparetem (stałym) 4 lata aż... Ale teraz mam proste zęby i mogę się w końcu uśmiechac! Pierwsze 2-3 dni jadłam jogurty których nie cierpie plus kanapeczki wielkości nakrętki od coli...

A masz ten na stałe? czy ten z podniebieniem do ściągania? Ja mialam ten do ściągania i raz wzielam go do szkoły, mama sie ucieszyła ze córunia chce dbac o ząbki ( wcale nie mialam az tak krzywych ) a przychodzi córunia bez aparatu. A wyrzuciłam to pieroństwo jak najdalej się da :) a powiedzialam, ze zostawilam na jadalni a jak wrocilam juz go nie bylo :) i juz mialam po aparacie jak i po okularach, bo to samo z nimi zrobilam, moze nie do konca, bo je po prostu połamałam :)

ja pamiętam że mój ortodonta to chciał mi zrobic 'idealny' uśmiech, z miesiąca na miesiąc mówił że jeszcze 2-3 miesiące a wiadomo każda wizyta kosztuje, pół roku przed 18 urodzinami obiecał że do 18stki nie bede miała aparatu, a miesiąc przed powiedział że jeszcze z 5 miesięcy, więc dzień przed 18 urodzinami wparowałam do niego do gabinetu i KAZAŁAM sobie ściągnąc aparat. :D Ale był niepocieszony tym faktem... a Zęby jakoś są cały czas proste i zdrowe...

Gość kackam
cześć witam Mam pierwszy raz aparat ortodontyczny i nie wiem jaką trzeba stosować dietę. Proszę o pomoc