Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loretosalon

Powikłania po szczepionkach.Polio i inne.Znacie przypadki groźnych powikłań?

Polecane posty

Gość loretosalon

Temat powazny i prosze o prawdziwe wypowiedzi.Jesli ktos ma tu straszyc to prosze by tego nie robił. ja znam osobiscie przypadek gdzie dziewczynka po szczepionce na Polio siadla na wozku inwalidzkim :O

Gość loretosalon
up

Gość hgjgj
moja znajoma miała zawieżć dziecko na szczepienie ale zapomniała o nim, kilka dni po terminie szczepienia dziecko zaczęo się cofac, stwierdzono autyzm. gdyby dziecko dostało szczepionkę to od razu znaleźi by się ludzie którzy by powiedzieli, że to przez szczepienia

Ludzie! Pamiętajcie, że autyzm jest NABYTYM schorzeniem, z tym się dzieci rodzą! i pomimo tego, że objawy wychodzą w późniejszym okresie niemowlęcym lub dziecięcym to szczepionki akurat na to NIE MAJĄ żadnego wpływu

ale autyzm moze być wyciszony w organiźmie człowieka przez całe życie coś powoduje, ze sie ujawnia i jednym z tych powodów są właśnie szczepienia moze być wywołany też przez infekcje różnego rodzaju, leki, stany emocjnalne

Gość MamaZosieńki
Boże ludzie opamiętajcie się szczepionki nie wywołuja autyzmu!!! Co za bzdury sie powtarza. Trzeba troche wiedziec o autyzmie i dopiero potem sie na ten temat wypowiadac. To jest zbieg okolicznosci ze MMR jest wiazana z autyzmem ze wzgledu na termin jej podania po skonczonym roku i mozeliwosci stwierdzenia pierwszych oznak autyzmu - tez w okolicach roku.

Gość MamaZosieńki
a tak swoja droga wystarczyloby przesunąc termin szczepienia MMR np po skonczocym drugim roku zycia i wtedy nikt nie doszuukiwalby sie zwiazku

asiamt- nie masz racji, autyzm ujawnia się tak jak napisałam w okresie poźnego niemowlęctwa lub w okresie wieku dziecięcego, znasz jakaś dorosłą osobę, która z dnia na dzień zapadła na autyzm? Chyba, że dostała ciężkiego szoku, traumy. MamaZosieńki ma rację, czesto wine za autyzm zwala się na szczepionke MMR, ponieważ objawy autyzmu uaktywniają się mniej więcej w czasie podawania tej szczepionki. Jeżeli dziecko zachorowało, mialo ciężkie powikłania po szczepieniu to pamiętajcie, że dziecko po prostu miało ukrytą wadę, chorobę, zaburzenie itp szczepionka nie spowoduje u zdrowego dziecka żadnych zaburzeń

z tego co wiem, to autyzm ujawnia sie właśnie do 3 roku życia dziecka i dlatego narazie nie zaszczepię małego ale każdy przecież moze robić co chce nie chcę w razie czego później właśnie zwalać, gdyby tfu tfu coś sie pojawiło na szczepienie i na siebie, ze do tego dopusciłam, a przeczekac ten czas i zobaczyć

Gość MamaZosieńki
asiamt mylisz sie jezeli uwazasz ze do 3 roku zycia jak dziecko nie ma objawoow autyzmy tzn ze juz nie bedzie chore. to NIE PRAWDA!!! Dzieci autystyczne rozwijają się w zasadzie normalnie aż do 24-30 miesiąca, kiedy to rodzice mogą zauważyć opóźnienie w mowie, zabawach lub kontakcie z dzieckiem i to dlatego dopiero wtedy bo dziecko jest natyle "rozwinięte" zeby cokolwiek zauwazyc. Ale rownie dobrze autyzm moze sie aktywowac np u 6 latka

być może, ale wiem od pediatry i to jego prośba co do szczepienia, a w zasadzie nie szczepienia małego no cóż jak chcecie to szczepcie, przecież ja Wam nie narzucam swoich zachowań, tylko napisałam co robię z ta sprawą