Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samaaa. ie woem

co lepiej na studiach- segregator czy osobne zeszyty

Polecane posty

Gość samaaa. ie woem

Co myslicie co lepiej kupic- segregator i kartki dla kazdego przedmiotu oddzielone czy osobne zeszyty? Mam cos okolo 14 przedmiotow w tym semestrze + cwiczenia i nie wiem jak lepiej? Zawsze mialam zeszyty ale wlasnie duzo osob nosi segregator i tam ma wszystko na raz... Wlasnie nie wiem jak lepiej? Co sadzicie?

Gość fghjkfghjklgghg
po co ci to w ogole szkola to gowno i nic ci w zyciu w ogole nie pomoze tylko utrudni bo te oklepane bzdury co ucza to zenada naprawde wiecej sie nauczysz myslac wlasna glowa i lepiej zaczac od zaraz http://www.youtube.com/watch?v=PYqXb_7POc0

Segregator, ale tak poukładane że każdy przedmiot jest osobno :) inaczej nie odnajdziesz sie przed zaliczeniami :p

Gość kaska2kaska
ja na i roku mialam jeden zeszyt do wszytskiego, swietnie sie sprawdzal... ale pozniej ludzie zaczeli porzyczac notatki i zeszyt okazal sie juz niepraktyczny, teraz mam segregator i daje rade

Gość ;lg;gfp[gfp[gfp
Ja nosiłem przeciętnie na wykład lub ćwiczenia dwie kartki formatu A3 Potem odkładałem w jedno miejsce z segregacją na przedmioty

Gość samaaa. ie woem
Ok, moze jednak ktos sie wypowie. Jak wy nosicie? To sa moje 2 studia- II stopnia i jak bylam na licencjscie wlasnie duzo osob mialo takie segregatory ale sama nie wiem jak jest wygodniej...

Gość u nas mają różnie
większość ma takie zeszyty z zakładkami - ale bywa, że kartek w danej zakładce nie wystarczy na jeden przedmiot. Część ma segregatory - i na wykłady nosi kilka kartek, a później wpinają w segregator (jak ktoś wyżej napisał). Są osoby, które piszą "na brudno" i w domu przepisują - tego nie rozumiem. A niektórzy - w tym ja - mają zwykłe zeszyty do każdego przedmiotu - jest to o tyle wygodne, że mało dźwigania. Mamy zresztą jednego wykładowcę, który sprawdza zeszyt i jak mu się nie podoba - to podrze i trzeba przepisywać. :-D

Gość Grrrrrrrabka
Segregator.... na zajecia bierzesz jeden z czystymi kartkami, w domu rozdzielasz do poszczegolnych przedmiotow (jeden seregator na przedmiot). Ja tak robilam i swietnue zdawalo egzamin :) (ja egzaminy tez ;) )

Do segregatora mozesz sobie potem dokładać jak np od kogoś dostaniesz jakieś dodatkowe notatki, kserówki itp a w zeszycie zawsze luzem karteczki latają :o

Gość vfsdsg
Najlepiej miec w domu segregator, a na wyklady nosic tylko teczke z kartakmi, ktore potem sie wepnie do segregatora.

Gość samaaa. ie woem
No wlasnie to mnie przekonuje z tymi kserowkami :) chyba jednak kupie ten segregator :) no i fajny tez pomysl zeby brac na zajecia jeden z czystymi kartkami a w domu je zostawiac i odkladac do reszty przedmiotow :) chyba tak zrobie :)

Gość szczerze???
segregator... ja mam jeden duzy zeszyt a4 do wszystkiego, ale studiuje zaocznie. Jeden zeszyt starcza mi wlasnie na 3 semestr :D

Gość a ja mam inną metodę
do ćwiczeń mam jeden zeszyt z zakładkami właśnie, a wykłady nagrywam i słucham sobie w domu.

Gość samaaa. ie woem
Ta teczka jest faktycznie super, moze poszukam dzisiaj czegos takiego :)

Gość Ale llee
Ja tam miałam małe zeszyty. Nie musiałam brać wielkich toreb ani reklamówek, żeby przytachać wielkie skoroszyty czy segregatory, jak to robiły koleżanki. W jednym zeszycie z jednej strony miałam wykłady a z drugiej strony ćwiczenia. Kserówki miałam też albo osobno, albo w zeszytach.

Gość samaaa. ie woem
Ide na zaoczne, ale na licencjacie tez bylam na zaocznych i bylo strasznie duzo pisania, na pewno zeszyt do wszysrkiego by nie wystarczyl, wole miec tak zeby sie nie pogubic...

Gość pomyslowy Chlopak
Uczyl sie ktokolwiek z was z wlasnych notatek!??

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Ja miałam zeszyty i segregator na różne kserówki i materiały rozdawane przez prowadzących. Wyobraźcie sobie, że kiedyś kilka osób, które na wykładach byly tylko raz, zgłosiły do mnie PRETENSJE, że notuję w zeszycie i im potem ciężko się kseruje. No kurde, nie dość, że człowiek siedzi na tych wykładach i jeszcze potem udostępnia za free notatki, to jeszcze coś takiego słyszy:o Takich mamy studentów...

Gość samaaa. ie woem
Tylko ze ja np w sobote ma 7 przedmiotow, nosic az 7 zeszytow to strasznie duzo :o

Gość samaaa. ie woem
Ja tez bede sie uczyc z wlasnych :)

Gość Ale llee
Ja sie nigdy nie pogubiłam w niczym. Wystarczy podpisać ksera, opisać nazwy przedmiotów na zeszytach, a jak się jakiś skończy to wziąść drugi. Miałam jedne z lepszych notatek i też czasami miałam aluzje, że gorzej się ludziom kseruje, bo wolą format A4. Ale co mnie to, mi się dobrze uczyło z moich notatek :)

Gość grube nogi mam
ja kupowalam grube zeszyty, i pisałam w nich 2-4 przedmioty (jak jakas informatyka, to wiadomo, że mało napiszesz, a jak matma, to wiecej) i tak je dobieralam do planu zajęć, żeby w dany dzien miec ich jak najmniej. Polecam taki układ. Segregatory moim zdaniem sa niepraktyczne, łatwo zgubic jakąś kartke czy coś, szybko robi sie bałagan. W zeszycie masz wsyztsko na miejscu. Taki jest moj wniosek po 4 latach studiów.

Gość pomyslowy Chlopak
Ja tez mialem ambitne plany na poczatku. Ale dziewczeta skonczy sie na tym,ze zapijecie sje i dacie dupy kilka razy....to sa studia.

Gość lostt
wziąść takich wlasnie mamy studentow:O

Gość grube nogi mam
jak ktos naprawde sie nudzi i chce mu sie co dzien siedziec, podpisywac kartki, segregowac, robic dziurki w kserówkach i je wpinać - to prosze bardzo. Ale normalna studentka, ktora oprócz zajęć ma też prace i wiele innych rzeczy do zrobienia nie bawi sie w takie rzeczy. Kserówki przydadza sie raczej tylko w sesji do uczenia sie, w semestrze - sporadycznie. Ja np. teraz mam 8 przedmiotów i 4 zeszyty. Zaczynam od brzegu każdy, nie sądze aby sie zdążyły spotkac w srodku, bo zeszyty sa grube. Są tak dobrane, że zawsze mam 2-3 tylko.