Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mogo-mongor72

Lekarz - ile dać kasy lub jaki prezent?

Polecane posty

Gość trendowa-,
Ale ja nie wnikam, ile Ty zamierzasz dać. Tylko tak ogólnie piszę o tym, ile czasu czasem potrzeba by jedną sprawę porządnie załatwić.

Gość indiaindia
Za opiekę nad dzieckiem zanosiłam lekarkom (kardiolożki) piękne (nie: drogie), oryginalne bukiety kwiatów. Ucieszyły się z podziękowania, było symboliczne.

Gość indiaindia
Uważam, że kobiecie wypada dać kwiaty w dowód wdzięczności. To żadna demoralizacja.

Gość redsfasddffd
Szkoda, że nie ma u nas konkretnego cennika na wszystkie zabiegi. Wtedy byłoby jasne, ile zapłacić za przyspieszenie np. operacji, ile za przeszczep, a ile za rehabilitację.

Gość krolicczzzek1
Wiecie co, jeśli człowiek jest chory i lekarze mu nie potrafią pomóc, to rzeczywiście nietrudno o desperację. wtedy przychodza takie pomysły, że wierzy, że dając kasę czy jakiś wypasiony prezent jest wstanie załatrwić wiele.

no i standardowa dyskusja, że lekarzom żadne prezenty się nie należą Ale ja się z tym nie zgadzam, to zawsze miło że umie podziękować. Kup dobrą bombonierkę-Rafaello, Ferrero Rocher i kwiaty. Warto być dobrze zapamiętanym przez lekarza, nigdy nie wiadomo czy się do niego nie wróci

Gość klientkakosmet
uważam,że dla prawdziwych lekarzy z powołania najważniejsze jest słowo "dziękuję", więc kartka z podziękowaniem to podstawa. Ja mojemu prywatnemu kupiłam jeszcze spinki hugo bossa i myślałam,że mnie za drzwi wyrzuci. Kartka mnie uratowała chyba.

Gość juke tuke
masz rację. jeśli lekarz jest z powołania, a nie pracuje dla kasy, to \zwykłe dziękluję powinno wystarczyć.

Gość dartaniannnnaa
Daj mu wielkie NIC. W piekarni też dajesz ekstra kasę lub prezent, jak Ci chleb sprzedadza nie spalony i nie splesniały??

Gość mariolkakisielowwaaa
wyznaję jedna zasadę: nikomu nie daję żadnych napiwków, żadnych dodatkowych opłat. ja pracuję w sekretariacie. i mimo że załatwiam ludziom bardzo dużo różnych ważnych rzeczy, to nikt nie daje mi żadnej łapówki, alkoholu, ani czekoladek.

Gość ertefd5545
A wiecie, że mi kiedyś jeden palant wprost powiedział ,ze za wydanie skierowania nalezy mu się jakaś zapłata. Zrobiłam taką zadymę, że pół przychodni słyszało. Myślę, że to głupka oduczy na przyszłosc wyciagania kasy od biednych ludzi.

Gość hanamontanatasanatana
I bardzo dobrze zrobiłaś. Nic tak nie podnosi adrenaliny takiemu d..pkowi jak głośne wyrażenie sprzeciwu. Jeśli słyszeli to jeszcze inni pacjenci oraz ktoś z obsługi to tym lepiej.

Gość milorozczarowanalekarzem
właśnie wczoraj spotkało mnie bardzo miłe zdarzenie. będac u lekarza chciałam podziękwoaćza troskliwa opieke i zajecie sie moim ojcem tuz po wylewie. tato niestety zmarł ,ale lekarz naprawde dolozyl wszelkich staran, by opieka w szpitalu byla na wysokim poziomie. mialam przygotowane 1000zł w kopercie. Uwierzycie, że ten doktor NIE CHCIAŁ pieniędzy?? Szok jak dla mnie. No i szacun dla niego.

Gość MamusiaMuminnka6
A dla mnie żenujące jest, że w ogóle poszłac z koperta do lekarza po śmierci ojca. Puknij się w głowę durna babo.

Gość uefuefhds
Ja na Twoim miejscu (nie masz już wysypki) kupiłabym najbardziej seskowną bielizne, ubrała ją i poszła do doktora podziękować. Uwierz mi zapamiętałby taki preznet na całe życie, a przecież o to chyba chodzi :) Piękne pończoszki, gorsecik ......:)

Gość alez wysypką to jeszcze lepiej
alez wysypką to jeszcze lepiej! przeciez przy okazji pan doktor będzie mógł uzdrowić pacjentkę jednym ukłuciem :))))))

Gość yłuidzał
Moja ciotka dała lekarzowi grubą kasę, bo ja ponoć uleczył z jakiejś paskudnej choroby. Koleś koperte wziął i spoko. Po tygodniu okazało się, że ciotka ma konkretne komplikacje, więc na leczenie znowu poszła nowa kopertka. A po miesiącu u innego lekarza wyszło ,ze ciotka jest zdrowa jak rydz!!!!! Za co wiec ten lekarz brał kasę?

Gość cfAasada
matko, nie mogę czytac takich postów....!!!! im dłuzej będziecie wręczac kase doktorkom, tym dluzej nasza sluzba zdrowia będzie badziewna.... przeciez te lekarze dostają normalnie pensje, wiec nie trzeba im dawac nic ekstra!!!!s