Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuulesss91

problemy z utrzymaniem wagi a CIĄŻA

Polecane posty

Gość juuulesss91

mam 20 lat, odkąd pamiętam zawsze miałam problemy z za niską wagą( nigdy się nie odchudzałam! ale jestem wegetarianką) kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. lekarka stwierdziła, że jeśli nie zacznę przybierać na wadzę, to mogą się pojawić komplikacje... przy wzroście 1,79 ważę 44 kilogramy. nie ukrywam, że razem z chłopakiem zaczęliśmy się trochę obawiać. czy to prawda? mogę nie donosić tej ciąży?( lekarka nic takiego nie chciała nic powiedzieć) jakie są szybkie sposoby na przytycie? i proszę, nie piszcie że to jest prowokacja, bo zapewniam was że nie jest. po prostu martwię się o mojego Maluszka :(

Kurczę, to masz naprawdę problem...kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży pewnie łykasz?? Z tego co wiem wegetarianizm może dostarczać wszystkich wartości odżywczych dla kobiet w ciąży, ale może dodatkowo przełamałabyś się i raz w tygodniu zjadła pieś z kurczaka warzywami, lub wątróbkę, ??? coś co dodatkowo dostarczy ci wartości odżywczych?? A najlepeij zgłoś się do lekarza i powiedz co jest grane i że potrzebujesz konkretnej diety na okres ciąży.