Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa......:D

Moje pierwsze spotkanie z teściami...wasze przeżycia :)

Polecane posty

Pamiętam swoje pierwsze spotkanie z teściami...wszyscy byli skrępowani,rozmowa się nie kleiła...Może dlatego że mój mąż postawił nas wszystkich przed faktem.Prosiłam go kilka miesięcy żeby mnie przedstawił rodzicom ale on jakoś tego unikał aż w końcu pewnego popołudnia przyjechał po mnie i powiedział że zabiera mnie do rodziców a do nich zadzwonił że mnie przywozi.Byłam totalnie nie przygotowana na to ale pojechałam bo jak sie w końcu na to zdobył to musiałam to wykorzystać:) Oni też byli zaskoczeni sytuacją.Rozmowa totalnie sie nie kleiła ale w końcu się poznaliśmy.Zaprosili mnie na niedziele na obiad i wtedy już było troche lepiej:).Teraz jesteśmy sześć lat po ślubie a z teściową mogę porozmawiać niemal o wszystkim;)

Gość to tylko 10 zeta..
a moja teściowa to wścibskie babsko... niby nie jest zła, uszami już mi ona wychodzi.

Jak cie nie obchodzi to nie czytaj i sie nie wypowiadaj chamie :P

U mnie było spoko :) chodziłam z moim facetem dopiero tydzień i zaprosili mnie do siebie w Święta na obiad i w ogóle na caly dzień :) Przy okazji poznałam większość rodziny bo było z 15 osób i dzięki temu nie było żadnych krępujących momentów ciszy a potem przy następnym spotkaniu juz ich znałam i tematów do rozmowy nie brakowało :)

Gość domi911
Ja nie poznałam teściów. Ja poznałam rodziców mojego chłopaka. Byliśmy po prostu parą. Po miesiącu znajomości mielimy dosyć wiecznego spotykania na mieście więc zaczęślismy odwiedzac się w domach. U mnie odbyło się to bez wiekszych rzeczy dzien dobry - dzien dobry i tyle. Z czasem sie poznalismy bardziej. Z kazda wizyta zdobywalismy sie na dluzsza rozmowe niz tylko przywitanie. I po 3,5 roku zwiazku tez juz bardzo dobrze czuje sie z jego rodzicami. Ale przychodzilo to stopniowo. Pewnie jak by to bylo oficjalnie i posadzilby mnie pierwszy raz przy stole z nimi to bym sie slowem nie odezwala. A tak to sie do siebie przekonywalismy z czasem i teraz nie mamy problemu z relacjami. Wiec jak sie pobierzemy za rok to bym bardziej bede dobrze dogadywala sie z teściami.

sram mordą

Gość domi911
Mam tylko jedna tajemnice przed mezem :( Kiedys jak bylam sama w domu i moj tesc przyjechal cos naprawic w domu , poniewaz maz nie mogl , to ja nachylajac sie aby cos podniesc zostalam nieoczekiwanie obkuta przez tescie :o Nie wiem czy to powiedziec czy nie , wiem ze jesli powiem to mezowi to bedzie rodzinna tragedia :(

Gość to było straszneeee
Z racji doswiadczenia po bylych niedoszłych teściach obawialam sie poznania nowych. Jestem panna z dzieckiem oczym oni wiedzieli i akceptowali to. Jednak zniechecona wspomnieniami z przeszlosci unikalam poznania ich jak ognia, zawsze mialam 100 powodow dla ktorych musialam odmowic zaproszenia na imieniny itp imprezy rodzinne. Wkoncu po chyba 7-8 miesiacach zwiazku odwazylam sie pojsc na urodziny chrzesnicy mojego faceta. Bylo wieksze grono, ktore moglo sobie na mnie popatrzec, wiec jak juz isc pod noz to raz a porządnie. Jak to wygladało? Przez bite 5 h siedzialam wyprostowana jak struna przy stole, stol za niski wiec nie mogla zalozyc nogi na noge by bylo wygodniej, zjadlam tylko obiad i dwa cukierki... przystawek nie ruszylam, glowa mi pekala z bolu, bo bylo w środku duszno. Jak moj luby wychodzil gdzies beze mnie to probowalam byc niewidzialna. Przez pierwsze 4 godziny nie mowilam prawie nic (pomijajac zwroty grzecznosciowe) w ostatniej godzinie chyba powiedzialam 2 zdania... Wyszlam na malomowna i niesmiala, w rzeczywistosci jestem gadatliwa jak katarynka i pewna siebie. Po 5 h wyszlam stamtad obolala - plecy bolay i glowa i szczesliwa, ze moge mowic... bo tak na prawde to siedzac przy stole nawet nie mialam o czym z nimi gadac... :/

Gość domi911
ha, ha. Właśnie przeczytałam jak ktoś beszczelnie się podszył. Nie brukuje wśród nas taboretów.

Gość pisze sie...
bezczelny i brakuje Ty obkuta analfabetko :o 🖐️

Gość domi911
zapomniałaś mi wytknąć jeszcze jednego błędu szukaj, szukaj 🖐️

ktoś jeszcze :D