Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammciaaa0909

Czy filet z pangi jest w miare zdrowy?

Polecane posty

Gość mammciaaa0909

Moge dać 1,5 rocznemu dziecku? Raz jadła u teściowej u bardzo jej samkowało,niestety wszystkie inne ryby odpadają, próbowałam sole,dorsza,mintaja i nic z tego nie chciala,ale wiem ze te ryby mają swoje wlasciowosci a czy filet z pangi ma?kiedys slyszalam ze jest niezdrowy,ale jaka inna rybe mam dać tak wybrednemu dziecku?

Nie, panga jest najmniej zdrowa ryba ze wszystkich, gdyz jest faszerowana chemia i hormonami. To tak jakbys karmila dziecko albo siebie kurczakami. Kurczaki i panga - won

hm, a hodowana w pomieszczeniach i karmiona odpadami różnego rodzaju, pełno w niej metali - kiedyś widziałam reprtaż na ten temat

Gość Sunny Buterflaj
stanowczo odradzam, tak jak piszą poprzednicy to jest jedna z najgorszych ryb jakie można zjeść pod względem zdrowotnym oczywiście bo są bardzo smaczne niestetty

Dodatkowo jest karmiona hormonami kobiet ciezarnych o ile pamietam i sztucznie pobudzana do wzrostu

Gość panga ryba
wiem ze zadna ryba nie pachnie ladnie ale czy ktoras z was wachala kiedys surowa pange? panga smierdzi sperma.naprawde.

Gość Kasia...............
kurczaki sa w porzadku, o ile kupione od gospodyni prosto ze wsi, a nie z wielkiej fermy ;) dziecko musi sie uczyc nowych smakow, inaczej kiedys jedynie smieciowe zarcie jemu bedzie odpowiadac. Od dziecinstwa trzeba tego pilnowac. Innej rady nie ma.

dzieci zniechecac moga oscie w rybie. Sprobuj naszego fileta z dorsza, zrob dobra panierke, usmaz na chrupiace kawalki w zlocistym kolorze, do tego dodaj jakies warzywo, czy surowke, ktora dziecko lubi. I powiedz, ze jak ladnie zje to na deser bedza jego ulubione lody, czy ciacho. Powoli, powoli. Nie od razu Krakow zbudowano :)

Gość ojjejj ale mi problem
moj syn od roku też jadł tylko pange a dzis ma 10 lat i jest zdrowy.a jesli chodzi o wzrost to nie wywyższa sie od innych, takze czy powoduje wzrost?nieee jak lubi pange to od czasu do czasu dawaj, napewno jak podrosnie polubi inne ryby.Dawaj ale nie za czesto,raz na 2 tyg.

ja bardzo lubie fladre i halibuta. Ale ja to wszystkie ryby lubie :D wazne zeby je dobrze przyprawic i aby kilka godzin tak polezaly, inaczej sa mdle i nikomu nie smakuja :)

Gość lustereczko lustereczko
panga jest obrzydliwa, serio, nie wiem jak to mozna jesc:O

Panga nie ze stawow hodowlanych a swiezo zlowiona w naturalnym srodowisku pewnie tez jest ok. Tylko marne szanse by na taka trafic, podobnie jak kurczaka. We wsi mojego faceta sa 2 kurze fermy i tylko jeden gosc ma kury na podworzu, ale na wlasny uzytek...

kolezanko powyzej, a piekne czeresnie ale z drzew tuz przy trasie szybkiego ruchu tez bys dziecku dala do zjedzenia? Zapewnia, Cie ze by po nich tez sie od razu nie rozchorowal, ale olow dostarczony do organizmu z czasem zrobi swoje. Jestesmy tym, co jemy...

Gość mammciaaa0909
No to pieknie! ona nie lubi innych ryb,niestety,tylko panga.Tak myslalam ze jest nie zdrowa.ja już naprawde niewiem co mam jej dawac jeśc! z miesa zje jedynie fileta z kurczaka, zupy-tylko rosół,wiecie ile ja juz zup próbowałam?i tylko rosołek zje,a przecież codziennie jej nie bede dawac,bo sie zbrzydnie.Jeszcze jajecznice zje i parówkę.Chlebek z masełkiem,rzadnych surówek,owoców,warzyw!wszystko wypluwa.mam poważny problem,mam nadzieje ze z tego wyrośnie.

moj mąz uwielbia ryby dlatego codziennie musi powąchać moją cipuchnę jest po prostu zakochany w tym zapachu.

Gość dfzsdfjsfj
ojjejj ale mi problem moj syn od roku też jadł tylko pange a dzis ma 10 lat i jest zdrowy.a jesli chodzi o wzrost to nie wywyższa sie od innych, takze czy powoduje wzrost?nieee A mojego syna zywie tylko chipsami i od 4 roku pali papierosy i tez okaz zdrowia :P

ja jestem w tej komfortowej sytuacji, ze wiekszosc roku spedzam w malym miasteczku, w ktorym dwa razy w tygodniu odbywa sie targ, a na nim towarem z wlasnym gospodarstw handluja okoliczni rolnicy :) powiem Wam, ze teraz umiem rozroznic rosol z kury z fermy od takiej swojskiej. A juz o wedlinach z marketow to szkoda gadac. One nawet zapachu miesa nie maja, a co dopiero smaku :( truja nas chemia gdzie tylko sie da... Dowcip taki slyszalam: rozmawia dwoch wlascicieli masarni - " kolega dodaje jeszcze mieso do kielbasy??? To kolega ma przestarzala technologie..."

o? Jaki "enetelgenty" podszyw powyzej. Ile Ty masz lat? 14? I tylko na tyle Cie stac? Merytorycznie do dyskusji wtracic sie nie potrafisz?

Gość suktki oddzialywania metali
ciezkich i hormonów nie wychodza od razu, tylko po latach 9 nawet wielu) - co pod rozwage.

Gość qazaqqsddffghnjjkm,k
a łososia tez nie lubi ???/

spierdalaj podszywie sama ci jedzie cipuchna ja sie myje jak ty sie ni myjesz i ci smierdzi cipaa to twoj zapierdolony problem dziwko bez szkoły!

Gość mammciaaa0909
dziekuje za wypowiedzi, łososia nie próbowałam i boje się bo znając życie też nie bedzie chciała. Już smaże pange takze ostatni raz kupiłam.I ostatni raz zje. dałąm dwa jajka, i jeszcze wymoczyłąm panierke w jajku żeby była jakś wartośc skoro panga nie ma nic. A co powiecie o tych gotowych rybkach np z Lisnera albo Frosta? bo tego jeszcze nie próbowałam...

Sa inne ryby przeciez, chocby karp (nie tylko wigilijny), wegorz, sum, szprotki!!!. Mozesz je przyprawic, ugotowac w zupie, dodac do salatki - zmienia smak. Sa owoce morza...

Gość rozmawialam z fachowcami
i w zasadzie wiekszosc ryb hodowlanych jest pedzona byle czym , losos hodowlany ( ten czerwony) i karp tez. zdrowe sa ryby oceaniczne.

Niestety teraz cale zarcie mamy byle jakie a w sumie tu jest niezly temat a propos owocow morza niektore sa dosc alergiczne

Gość rozmawialam z fachowcami
to nie o to chodzi,ze panga nie ma wartosci odzywcych , bo pewnie jakies ma, tylko ma bardzo duzy dodatek tych niezdrowych, Panierka ( smażeniana) jest juz calkiem bez wartosci wiec daj mu raczej same jajka na twardo czy miekko i to nie fermowe tylko z wolnego wybiegu. fakt,ze mozna oszalec od tych trucizn wokól ale choc malemu niejadkowi serwujmy to, co zdrowe.