Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coca76

Balonikowanie przed cesarką

Polecane posty

Witam, za 3 tygodnie mam mieć cesarskie cięcie i moja ginekolog mówiła że dzień przed cesarką założy mi balonik do szyjki macicy aby macica po cesarce mogła się dobrze oczyścić, moje pytanie jest : czy któraś z Was miała taki balonik zakładany??? Jak to wygląda i czy coś boli ?? ITP.

Gość maamma27
hmm pierwsze słysze - jak byłam na patologi to balonik zakładali kobietom na wywołanie porodu - chodziły z nim dobe - jak nie zaczął sie poród to szly na oksytocyne z tego co pamiętam to jednym nic niebyło i normalnie funkcjonowały - ale widziałam też dziewczyne obok którą bolało i krwawiła konkretnie - ale poród sie nie zaczał ale dzień i noc sie męczyła - bo ciężko chodzić, krew sie leje i boli.. dziwny ten twój gin - ja miałam cc i nic takiego nie robił

Gość hmmmmmmmmm....
nic mi nie zakładali :)

Gość Tetma
Szkoda czasu na balonikowanie. Mialam w ten sposob wywyolywany porod 2 doby plus oxy i tak skoczylo sie cesarka. Nie polecam!

Gość ja mialam balonik
zakladanie i sciaganie nic nie boli, a chodzenie z nim takie dziwne uczucie, jakby zle tampon zalozony nic takiego, mnie nie pomogl mialam wywolywany porod oxy prawie 3 strzykawy i wkoncu pocieli mnie, kolezance pomogl z 2cm zrobilo sie 4 cm rozwarcia, ale po co on do ciecia zakladany jest? pierwsze slysze

Gość Ja też miałam cc
i żadnego balonikowania nie miałam robionego. Wszystko odbyło się bez żadnych problemów i bez żadnych dodatkowych zabiegów. Mnie też dziwi takie podejście Twojej ginekolog ".....aby macica po cesarce mogła się dobrze oczyścić....". Mnie i bez tego zabiegu oczyściła się jak najbardziej prawidłowo.Może skonsultuj to z innym ginekologiem ?

Gość gość
'hahaha ona chce podstępem wywołać Ci porod dzień wcześniej. Zaklamana miotła medyczna. Jak dostaniesz bólu i zacznie się porod w nocy przed cesarka to pozegnaj się z cesarka. A dodam że po cc zawsze jest lyzeczkowanie macicy, nie czeka się aż sama się oczyści no trzeba zszywac brzuch. Yotalne kłamstwo Ci wpycha. Powystawiaj jej źle opinie o ostrzegam inne pacjentki. Podaj adres gabinetu na forum.

Gość gość
Temat z 2011!!!!