Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e4hy54gyt

Uzupełnienie płynu w chłodnicy samochodowej POMÓŻCIE !!!

Polecane posty

Gość e4hy54gyt

Słuchajcie wczoraj temperatura mi podskoczyła do 100 i zaczęło dymić z maski, oczywiście totalny brak płynu w chłodnicy, coś mam z kontrolką że nie zaświeciła na czas.Była 1 a ja w mieście, udało mi się od barmana z pubu dostać 1,5 l wody z kranu którą wlałem i dojechałem na stację benzynową, kupiłem na niej pół litra płynu do chłodnicy i wlałem.Dojechałem jakoś do domu.Czy ktoś może mi powiedzieć jak wymienić teraz i uzupełnić płyn ? Jak pozbyć się tej wody z płynem z wczoraj ?? samochód to VW Golf III benyzna.

Gość dsdsd
Od spodu jest korek, odkrec, spusc wode, zakreć, nalej plyn, zapal auto, jak sie nagrzeje to uzupelnij.

Gość refgterwtfgew
Termostat Ci się zaciął w pozycji zamkniętej, wymień, spuść całość, kup koncentrat G-12 (rozrabiaj z wodą w proporcji 1:1)

Gość gość
Odniosę się do marki Neste, ale nie chcę mówić o olejach. Mam doświadczenie z używaniem płynów do chłodnic od tej marki właśnie. Bardzo ekonomiczny, do tego nie zawiera żadnych szkodliwych dodatków. Na razie najlepszy, jaki używałem. Może tani nie jest, ale na pewno dobrze zaprojektowany. Z wieloma mechanikami rozmawiałem i marka dość rozpoznawalna u klientów klasy premium. Z tego konkretnie korzystam http://olejeklimowicz.pl/produkty/neste-jaahdytinneste/.