Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziararara

czoło,nos, problem

Polecane posty

Wiem, że pewnie jest tu kilka takich tematów, ale nic specjalnego w nich nie znalazłam. Chodzi o to, że mam problemową cerę. Czoło - w takiej "kaszce" wyglądające strasznie ;/ , nos- wągry , broda - wągry i syfki. Używałam wielu specyfików. Kremy, maści, różne duperele z drogerii dla nastolatek. Efekty 'poprawy' o ile można to tak nazwać, były przez kilka dni. Potem problem wracał. Macie coś mocnego, sprawdzonego na takie problemy ? Proszę o nazwę, cenę. Cokolwiek! Już mam dosyć patrzenia na te brzydactwa.

No nikt nie ma problemu z czołem i nosem? :( przecież tyle dziewczyn to ma i sobie radzą. podzielcie się czym to zwalczacie.. bo ja już nie mam sił ;(

Gość Cheyenne
Nie załamuj się ;) Po pierwsze na pewno nie dotykaj bez przerwy tych krostek,bo pogorszysz swój stan na twarzy,bo bakterie będą się rozprzestrzeniały:/ Ja używam żelu do twarzy z Garniera i jest bardzo dobry,plus krem Cosmence w niebieskim opakowaniu i jest świetnie, nie mam wiekszych problemow ze skórą więc ja jestem z tego zadowolona,a z kaszką na czole radzilabym zglosić się do kosmetyczki, mam nadzieje,że chociaż troszkę pomoglam :)

Większość "dla nastolatek" i inne "matujące" czy "do cery tłustej" z drogerii problem jedynie będzie pogarszać, zapraszam do lektury, dowiesz się dlaczego: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=2 http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Proponuję na noc na początek tonik AHA/BHA z Biochemii Urody, a jak będzie trzeba czegoś mocniejszego to triacneal, na dzień serum Flavo C z Biochemii Urody i krem z filtrem minimum 30 (apteczny, nie żadne loreale!) bo przy kwasach (oprócz migdałowego) jest obowiązkowy, do nawilżania po zmyciu makijażu Iwostin Rehydrin. Do zmywania makijażu dobry płyn micelarny (polecam Biodermę czerwony), do zmywania ogólnego olejek myjący czy jakiś łagodny płyn/żel bez SLES/SLS (z tańszych ziaja pro normalizujący mi przychodzi na myśl).

Gość Anna1965
Zastosuj mumio Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze. Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc Tubylcy nazywa mumio "Krwią Gór" lub "Łzami Gór". Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb. Ta rosyjska broń przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń. My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Rosji i Kirgizji w płynie, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków. Przy: chorobach nowotworowych, w tym także: białaczka, rak kości, kręgosłupa, osteoporoza, rak macicy, rak prostaty, rak przewodu pokarmowego, rak płuc i piersi, rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy. Inne zastosowania : wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy, chorobach wątroby , nerek i trzustki. chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic. różnych odmianach gruźlicy, procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc. nadkwasocie i niedokwasocie żołądka, zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu, żylakach, cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku, astmie, reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, (przyspiesza regenerację tkanki). egzemie i łuszczycy, bezpłodności mężczyzn i kobiet, procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy, hemoroidach, ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry. do kuracji odmładzających, Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego. sekretmumio@gazeta.pl http://kobiecawiedza.blogspot.com

Gość Akne84
Hej! Ja miałam podobny problem z cerą. W sumie to pewnie nadal bym miała gdyby nie kosmetyki ktorych zaczełam uzywać. Przede wszystkim zadbaj o odpowiedni lekki makijaż i podklad nie zatykający porów, bo pielęgnacja na nic się zda gdy bedziesz psuła efekty nieodpowiednim makijażem. Podklad powinien byc lekki,moze byc takze antybakteryjny.A wieczorem zmyj ten makijaz bardzo dokladnie, uzyj zelu do mycia twarzy ( do cery z problemami ). Ja zaczelam od kosmetykow vichy byly skuteczne ale cenowo troche za wysko jak dla mnie. Teraz używam serii Novaclear i jestem zadowolona. Jest tam zel, krem, maseczka i punktowy preparat na wypryski. Mi wystarcza to do calkowitej eliminacji zaskornikow i blyszczacej tlustej cery :) A podklad ktoremu jestem wierna to Revlon Color stay i mamy caly zestaw na piekną buźkę :)