Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owca gabi

Podróż poślubna - Barcelona i Lizbona

Polecane posty

Gość owca gabi

Witam, planuję wyjazd w podróz poślubną (łączona Barcelona i Lizbona). Mam pytanie: ile dni przeznaczyć na każde z tych miast? Mam do dyspozycji 7-10 dni. Muszę jakoś to wszystko zaplanować i byłoby miło, gdyby ktoś kto tam był mi pomógł. :)

Gość popieram, cudowne miejsca
ale nie planuj sztywno terminów. Na Barcelonę zarezerwowaliśmy 2 dni, spędziliśmy tydzień i było nam mało A tak szczerze? Ja tylko patrzyłam na tego jednego, wybranego, on przyćmił wszelkie cuda architektoniczne :D

Gość owca gabi
Hmm... muszę jakoś poplanować terminy, bo trzeba kupić bilety lotnicze :))))))))))) Jak uważasz, czy w 4 pełne dni w B. uda nam się jej "liznąc" ?

och cudowny gaudi;-))))) bylismy tak na swieta- w barcelonie chyba dwie noce - bo to miasto zyje noca, przestrzagam przez las ramblas - klimat jak klimat - ale ultra drogo + zlodzieje;/ polecam za to mieszkanie kolo portu w slynnych waskich uliczkach, lizbona tej jest urokliwa - polecam wynajem samochodu - przejechanie sie mostkiem;-) + oklice a zwlaszcza cabo de roca;-))

Gość owca gabi
ROR, cz znasz jakiś godny polecenia hotel w tych okolicach portu? Czy to są bezpieczne okolice (szczególnie po zmroku)?

Do szukania hotelu polecam Booking.com swietna strona i mozna znalezc rozne przedzialy cenowe :) jesli chodzi o hotele, jest tez dobry wybor jesli chodzi o lokalizacje :)

Gość owca gabi
Dzięki :) Doskonale znam booking - przez tą stroną zawsze robimy rezerwacje :) Ale adres i zaznaczenie na mapce nie zawsze pozwala na ocenę, czy okolica jest bezpieczna. :( Opinie nie zawsze o tym mowią :) Dlatego czasem lepiej poradzic się kogoś, kto już był ;)

To fakt,ale tak naprawde gdzie teraz jest bezpiecznie, wejdz na tripadvisor.pl i tam znajdziesz bardziej szczegolowe opinie o hotelach i ich okolicach

Gość owca gabi
OK. dzięki.

Gość owca gabi
Nikt nie był?

Gość z holidaycheckiem
http://www.holidaycheck.pl/ wybierasz dojazd własny i możesz rezerwować hotel na konkretne dni. W Hiszpanii nie oszczędzaj, w tych najtańszych pełno ciemnoskórych i pełno insektów. Ale nawet te droższe hotele są w miarę dostępne cenowo. A może zamiast tego poszukacie jakiejś objazdówki po Hiszpanii. Może http://www.itaka.pl/wycieczki/hiszpania/viva_iberia_1244.php?SEARCH_HOTEL=X - na 2800 od osoby za 15 dni to naprawdę warto sobie pozwolić. To tylko przykładowa oferta.

Gość owca gabi
Dzieki, sle nie skorzystamy z biura. A wracając do pytania głównego: ile dni na każde z tych miast?

Gość owca gabi
A co do Viva Iberia - dojazd autobusem nas wykonczy :) Wolimy samolot zarówno do Hiszpanii , jak i po pówyspie. Biuro ma swą marże - my za wycieczkę do Barcelony z biurem na 4 dni obskoczymy Barcelonę i Lizbonę (no, moż edokladając z 1000-1500 zł.).

Gość owca gabi
Widzę, że niczego sie tu nie dowiem - okazuje się, ze jedyne, na czym sie znacie (z wyjątkiem 2 osób), to roztrzasanie problemów o du..ie Maryni albo złych tesciowych ;)

Gabi - myśle ze niektórzy bardzo chcieli by ci pomoc ale niestety nie podróżują sprawdź sobie sieć hoteli "Iberostar" to hiszpańska sieć i myśle ze maja hotel w Barcelonie. Jedyne co mogę ci powiedzieć to moj Menager był na wiosnę w Barcelonie 5 dni i po powrocie powiedział ze na zwiedzanie to w sam raz bo cały jeden dzień poświęcił na zwiedzanie stadionu i muzeum piłki nożnej. Wiec mam nadzieje, ze ci to pomogło. Zrozum tez ze wiele ludzi wybiera na podróż poslubna miejsca romantyczne i takie " tylko we dwoje" a Barcelona to wiadomo ze wsród ludzi itp. Mam nadzieje ze Tripadvisor.com trochę ci jednak pomógł w podjęciu decyzji. Wszystkiego naj i udanego " tygodnia miodowego"

Gość owca gabi
DZięki, zakochana. :) Odkrylam właśnie forum Gazetapl (turystyczne) - tam jest trochę informacji i Kolumbera :) Przydadzą się do planowania. :)

Barcelona to minimum 5 dni zeby zobaczyc, Lizbona tez jest piekna, ale jezeli nie byliscie jeszcze w Barcelonie, wybralaym dluzszy pobyt w Barcelonie, a krotszy w Lizbonie. Np. 5dni - 3 dni, Ja odwiedzalam Barcelone juz kilka razy i nadal nie moge sie napatrzec, est cudowna, swetny pomysl na podroz poslubna.

Gość gość
Idiotyczne. Z Lisboną połącz sobie Algarve, ewentualnie odwiedź Porto, zahaczając o Fatimę. Równie dobrze, zamiast Barcelony (skąd lot trwa do Lisbony 1 godz 45 minut) mogłaś wybrać Rzym. Lot tylko godzinę dłuższy.

Gość gość
Też planujemy spędzić podroż poślubną w Barcelonie!Już nawet zamówiłam dla siebie i przyszłego męża dowody z offshoreidcardscom!Teraz rozglądam się za dobrym ubezpieczeniem na wyjazd!