Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość węzełek

mleko następne i problem z jedzeniem

Polecane posty

Gość węzełek

Napiszcie proszę, czy zdażyło się Waszym maluchom, że nie zaakceptowały mleka następnego (ten sam rodzaj co początkowe)? Mój skończył 6 m-cy i wypija 90-100ml bebilonu 2, a zjadał ładnie 180ml jedynki... :( Macie jakiś pomysł?

To nie ma znaczenia 1 czy 2. Myślę, że dziecko ma mniejsze potrzeby. 180 ml wypijało dziecko do 6 m-ca??? Bardzo dużo, mój dwulatek popija mleko i nie pije więcej jak 160 ml, więcej po prostu nie chce.

Gość a ja.....
grey eyes nie pisz bzdur. To że Twoje jadło/je znacznie poniżej normy, to nie znaczy, że wszystkie. Na mojej puszcze bebilonu 1 jest ilość, jaką powinno wypijać dziecko i w 5mies. jest to 210ml. Autorko! Mleko nr 2 jest troszkę bardziej gęste i syte, więc może dlatego? Chociaż u nas to przejście było bezproblemowe, syn jadł porównywalną ilość. Ile dni trwa taka sytuacja? Może musisz wydłużyć przerwy między karmieniami?

Gość a ja.....
napisałaś: "180 ml wypijało dziecko do 6 m-ca??? Bardzo dużo"- skoro norma dla 5mies. dziecka to 210, to Twoja wypowiedź nie jest bzdurą?

Gość gość
Mam identycznie jak autorka?czy ktos mial podobny problem?

Gość gość
A zmieniłyście od razu czy mieszałyście 1 i 2? Mi zmiana zajęła ok 10 dni i w ilości wypijanego mleka za duzo się nie zminiło. Ma 7 mscy i pije 4x po ok 140-180ml gotowego mleka

Gość gość
Zmienialam stopniowo,okolo tygodnia. Na poczatku bylo ok i raptem z dnia na dzien niemalze glodowka.

Gość gość
a ja.... tylko potem się nie wydzieraj na forum jak dzieci Twojego będę pulpet przezywać....wy matki z tym wpychaniem mleka na siłe jesteście serio j******e....wszyscy pediatrzy trąbią że dzieci są przekarmiane!!!!!!!!!!!!!!A ilości podawane na puszkach to świetny chwyt reklamowy...dla nich im więcej dziecko wypije tym lepiej.....a ja nie wiem co wy macie schizy z tym żarciem...koleżanka tak się córą chwaliła że dużo m,leka pije że dzisiaj mała ma 3 lata a kretynka jej diety robi bo się dzieci w pzredszkolu nabijają z grubej beczki....

Gość gość
może za szybko przeszłyście na 2. Spróbujcie dodawać 1 miarkę 2 do jedynki co 2 dni. np 180 wody 5 miarek jedynki i 1 miarka 2.

Gość gość
Dziecko chudnie i jest przekarmiane? Super najmadrzejsza matko swiata!!!!!!!!!