Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtrhrhrgrgrg

Pytania dotyczące chrześcijaństwa

Polecane posty

Gość gtrhrhrgrgrg

Nie jestem zbyt obeznana w tych sprawach, wierząca też zbytnio nie jestem, ale mam kilka pytań. Wg. historii ziemia powstała około 4,5mld lat temu. Jezus dwa tysiące lat temu poprzez swoją śmierć otworzył nam bramy niebios. co więc się działo z ludźmi, którzy żyli wcześniej? niebo już "funkcjonowało", przed jego narodzinami? wg Biblii Bóg stworzył Adama i Ewę na swój obraz. Jednak historia mówi nam, że człowiek kształtował się przez miliony lat, by w końcu przybrać postać znaną nam obecnie. Więc jak to się do siebie ma? Wiem, że nie jesteście geniuszami i nikt nie wie jak to naprawdę było, jednak chcialabym usłyszeć odpowiedz kogoś kto się na tym zna, bo ja osobiście Biblii nigdy nie miałam w ręku, a moja jedyna widza na ten temat ogranicza się do tego, co kiedyś nauczyli mnie w szkole.

co do stworzenia to wiedź że czas wcale nie jest pojęciem bezwzględnym i popatrz na naszych ewolucyjnych przodków on dziwnie nie ewoluują jak my. co do pierwszego to odpowiedzi się nie pozna dopóki lepiej nie poznamy istoty Boga i własnej duszy.

Gość trochę mniej
"że człowiek kształtował się przez miliony lat" -nooooo, może ciut mniej dziesiatki, najwyzej setki tysięcy lat, bo teorie ewoluuja w miarę nowych odkryć, ale na pewno nie miliony, chyba, ze przyjac powstanie życia jako takie, ale do czlowieka jeszcze bylo bardzo bardzo daleko

Gość odpowiedź wbrew pozorom
jest prosta. kościół katolicki stara się po prostu nie zauważać tego co odkrywa nauka.

Gość poszukaj sobie o teoriach
kreacjonistów. Niestety te teorie są w Polsce ośmieszane nawet przez sam kosciół w tym opasłe bydlęta pokroju pieronka, dziwisza i innych sługusów tuska. A w USA np uczą tego w szkołach. Podstawą teorii kreacjonistów jest to, że nie mogło się wziąć coś z niczego, czyli nie mogła powstać żywa komórka ze zwykłej materii.

Gość najstarsze szczątki
homo sapiens to maja mniej więcej 400 tysiecy lat i znaleziono je w Izraelu.

Gość siri
Do autorki: skoro w szkole uczęszczałaś na lekcje religii to ponieważ nurtują Cię takie pytania możesz powiększyć swoja wiedzę uczęszczając np.na katechezy dla dorosłych, poczytać parę książek o tematyce religijnej (wydanych przez katolickie księgarnie),możesz też umówić się na rozmowę z osobą duchowną....