Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obym jak najszybciej zdechla..

Dlaczego te najlepsze osoby umieraja tak szybko i niewinnie

Polecane posty

prosze powiedzcie,ze mieliscie jakies przezycia czy nawet sny ktore daja wiare ze cos tam jest...

Gość policjanttt.
nie tam nic nie ma jest tylko grób w ziemi reszta to nasze złudzenia

Gość Megicool*
Dobrzy ludzie umierają młodo - pewnie dlatego,że widzą jak w życiu nie opłaca się być dobrym:)

Gość bo złego licho nie weźmie
:P

Gość młoda zonka to ja
tak już jest i trzeba się z tym pogodzić...:(

nie widzialam nowych odpowiedzi.. ale tak serio,wierzycie w Boga? u mnie tojest taka pusta wiara... wierzę, modle sie, chodze na msze z wlasnej woli a nie ze tak wypada... i co? i nic...zadnych zmian,poprawy ani wewnetrznej wiary, jak niektorzy ..nie wiem czy wiecie o co chodzi..

Gość policjanttt.
ludzie tylko marza zeny cos tam było a tak naprawde jesteśmy śmiertelni i nie chemy sie z tym pogodzic a przyjdzie kiedys taki dzień ze nas juz nie będzie a tak naprawde nidc sie nie zmieni swiat będzie biegł do przodu

obym jak najszybciej zdechla -> heh dusza istnieje więc nie przejmuj się tym wypadkiem bo zepsuło się tylko ciało ale ona nie :)

Gość jaktotojakjaktotojak
Bóg naprawde istnieje, są przeciez na to dowody i to niekatolickie, liczne manuskrypty o tym mowia. Bóg przeciez nigdy nie zagwarantowal ludziom, ze wszyscy dozyja starosci. Kazdy ma swoj czas na smierc, a Bóg go zna. Pewien filozof powiedzial kiedys, ze w chwili narodzin jestesmy juz wystarczajaco starzy, zeby umrzec... Śmierc nie jest koncem, ale jest poczatkiem nowego, wspanialego i wiecznego zycia...

ja wiem o co ci chodzi . współczuję ci serdecznie ,szczególnie ,ze był to ktoś tak bardoz bliski . Ja wierże w Boga , wierzę ,że ma On dla nas plany , że wie o co chodzi w naszym życiu .

Gość policjanttt.
a jak palili ludzi w Oświecimiu to gdzie był Bóg?

Policjant, musialabym wylozyc tobie polowe teologii katolickiej zebys zrozumial... Pan Bóg dal czlowiekowi wolna wole, gdyby powstrzymal reke zabojcy nie doszloby do morderstwa, ale czy wtedy mielibysmy wolna wole? Nie. A jesli nie mielibysmy wolnej woli, to musielibysmy wybrac tylko dobro, bo na zlo Pan Bóg by nie pozwalał. Ale wtedy czlowiek bylby z Bogiem z przymusu, z Jego nakazu, ze strachu, a nie z wewnętrznego pragnienia, z potrzeby serca.

Gość Henio229
Do Megicol - Masz rację, bo dlaczego dobrzy ludzie odchodzą, a zastają źli. Dziewczyna- siatkarka zostawia męża i malutkie dziecko i umiera na białaczkę , a Nergal , który nie wierzy w Boga zdrowieje. Jak to wytłumaczyć.Aby niech mi nikt nie mówi,że Pan Bóg zostawił go na poprawę.W to nigdy nie uwierzę.Nie wierzę w księży tylko w Boga/żeby nie było/. Nigdy nie życzyłem mu niczego złego, ale dlaczego ta wspaniała dziewczyna, matka...... Kto mi to wyjaśni.

Gość policjanttt.
w takim razie pomagał zbrodniarzom bo jesli jest wszechmogacy to mógł to zmienic z moich obserwacji wynika, iż czym bardziej jest ktoś głupi taym bardziej wierzący

dla mnie w tej chwili musialoby to byc pewne w takiej sytuacji..tez moge powiedziec ze gdzies tam cos sie dzieje a nikt tego nie sprawdzi ani nic..moja przyjaciolka mlodziutka jeszcze byla, nastolatka... nie miala zadnych dzieci ktorym na prawde wspolczuje straty ojca...masakra..:(

Gość bo złego licho nie weźmie
ja myślę, że Bóg pchną ten świat do istnienia, ale nie ingeruje w to co się tu dzieje, sami musimy sobie radzić....

Gość diaderko
mnie zal michaela j. Dlaczego tak uzdolnieni ludzie umieraja kiedy mogliby jeszcze duuzo swiatu dac;-(

Gość policjanttt.
np mohery sa bardzo wierzacy a to idioci ludzie którzy wierza ze w smoleńsklu rozpylano hel

Bóg tchnął świat do istnienia , ale dał nam wolną wolę . Jak ją wykorzystujemy , co robimy z naszym życiem i jakich dokonujemy wyborów - to zależy od nas . Możesz uwierzyć i żyć możesz nie wierzyć i umrzeć.

bo złego licho nie weźmie -> a może ten świat jest jakimś testem dla nas? obym jak najszybciej zdechla.. -> cały problem polega na tym że jeszcze nie potrafimy rozmawiać z duchem.

W Bibli jest bardzo duzo sytuacji,kiedy Bóg interweniuje, wchodzi w przestrzen czlowieka... To nie jest tak, ze Bóg pozwala na zło, ale jeżeli do tego dopuszcza, to znaczy, ze wykrzesa z owej drogedii wieksze i nieporównywalne dobro... Przecież Bóg dopuścil do śmierci swojego Syna, Jezusa...Ta tragedia słuzyla calej ludzkosci, dzieki niej zostal odkupiony naród ludzki Myślę, ze smierc najbardziej boli ludzi materialnych, przywiązanych do swiata ziemskiego. Jesli ktos wierzy w zycie wieczne to zyje nadzieja, inaczej na to patrzy, przez pryzmat wiary Bog ma swoje plany, jak ktos juz wczesniej napisal. Czlowiek nie jest w stanie zrozumiec Boga, bo zwyczajnie nie ma do tego atrybutó, ale to chyba kolejny dowod ze Bóg istnieje. Bo kto chcialby miec Boga zwyczajnego, takiego, ktorego zwykly rozum ludzki moze pojac?

Gość Henio229
Policjantt- jeszcze nie przeskoczyłeś -jak mówiła moja babcia. I niejeden już się o tym przekonał. Przekonasz się i Tyyyyy

Ktoś mi kiedys powiedzial bardzo proste zdanie, że nie wolno zagladac Panu Bogu do kieszeni :) Niestety, Jego plany sa dla nas niezrozumiale, ale zawsze ku czemus prowadza...

Gość Grzesiek Zesrał
Jakby Bóg miał interweniować w każdej sytuacji to takie PO by nie powstało a Bronek siedziałby na portierni a Donek mył szyby. :P