Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkkfkfkfkfkfk

Zaplacilam w Lidlu wczorja karta i dzis mi sie kasa nie zgadza co robic

Polecane posty

Gość fkkfkfkfkfkfk

Placilam i sie okazalo ze to karta nie czipowa i koles sam wbojal nr i mowi ze transakcja odrzucona i znowu nabijal bylo ok, a dzisiaj poszlam do bankomatu oi mi wlasnei o te kwote sie kasa nie zgadza tak jakby to dwa razy poszlo gdzie isc do Lidla czy banku???

Gość fkkfkfkfkfkfk
doradzcie

Gość fkkfkfkfkfkfk
no a do Lidla nie isc? To oni namieszlai

Gość kwiatowa łąka
do lidla do kierownika z paragonem i wyciągiem wydrukowanym z banku tylko jak najszybciej ja miałam podobnie ale na stacji paliw - oddali kase i jeszcze przeprosili powinno sie udac

Gość fkkfkfkfkfkfk
to była tylko paczka chrupek za 1,09 ale nikt mnie kurva nie będzie okradał! :o

Gość fkkfkfkfkfkfk
no wlasnei jak sie ogarne chce leciec do Lidla a nie bede czekac do jutra bo na kasie nie spie a poza tym po poludniu bede mogla isc do banku dopiero, najgorsze ze kiedys juz tez mialma podobna sytuacje ale jakos kasy wiecej i nie sprawdzalam no kurde co za bezsens

Gość fkkfkfkfkfkfk
idioto- podszywaczu nie byla paczka chrupek tylko zakupy na 139 zl

Gość kasjd
nie wiem czy cos zalatwisz w lidlu bez potwierdzenia z banku ze kasa zeszla ci z konta 2 razy

Gość toproste
transakcje kartowe sa rozliczane pomiedzy twoim bankiem, a polcardem. wiec idziesz do banku, opisujesz sytuacje i oni z polcardem w twoim imieniu wyjasniaja co sie stalo i dlaczego. nie wiem po co lazic do lidla znowu, w czym ci kasjer pomoze? pracuje w banku, wiec mam jakies pojecie na ten temat. ale to twoja kasa i twoj czas, zrobisz jak uwazasz.

Gość kwiatowa łąka
musisz miec potwiedzenie z banku w mrece bo tak na słowo to nikt ci nie uwiezy ale musisz to załatwic jak najszybciej i najlepie miec paragon jeszcze z tych zakupów

Gość fkkfkfkfkfkfk
a w lidlu im sie zgadzaly trasakcje bezgotowkowe???

Gość lekoil
musisz miec paragon, potwierdzenie zaplacenia karta i wyciag z konta

Gość pamiętaj paragon!
to ważne! Koleś mógł oszukać! Nie widziałaś kwoty bo ci nie pokazał. A musiał. Do banku z paragonem i zapytaniem dlaczego nie zgadza się. I twardo! Bank to takie skurwysyny, że jak psy spuszczą to do końca życia popamiętają!

Gość lekoil
w sklepie, w sklepie, ja mialam kiedys podobna sytuacje jak real był jeszcze geantem :D i w sklepie zalatwialam wszystko , musialam przedstawic to co napisalam i zalatwili, ale na zwrot kasy na konto czekalam chyba 2 tyg. Nie pamietam dokladnie, ale troche to trwalo.

Gość toproste
na tym forum jest, ze babka, ktora twierdzila, ze w sklepie, jednak zle twierdzila :O za kazdym razem, kiedy placi sie karta, na koncie pojawia sie blokada na kwote, ktora sie zaplacilo. w przypadku wystapienia jakiegos bledu i zdublowania transakcji, blokada moze zostac nalozona podwojnie. zeby kasa zostala sciagnieta z twojego konta, kwota, na jaka zostala zalozona blokada musi zostac rozliczona. jesli masz dwie blokady na taka sama kwote, przy czym jedna jest opatrzona bledem, to najpewniej rozlicza ci tylko jedna z tych blokad a druga zdejma, czyli pobiora ci tyle kasy, ile wynosil rachunek, a nie podwojnie. teoretycznie wiec mozesz poczekac, bo kasa i bez twojej interwencji powinna wrocic na twoje konto, dopiero, kiedy zauwazysz, ze faktycznie pobrali ci dwie kwoty, mozesz zlozyc w BANKU reklamacje.

Gość drgrgrgrg
a wydruku z terminala nie wzielas? glupota na maxa w wydruku powinno wszystko byc

Gość Menel*z*ławeczki
Zawsze należy brać wydruk z terminala w przypadku odrzuconych transakcji !!!!. Teraz możesz mieć problem .