Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomioc niefachowa

Jak poradzić sobie z pobieraczkiem!

Polecane posty

Gość pomioc niefachowa

po 1 jeżeli dostaniecie do domu sądowy nakaz zapłaty, należy w zawitym terminie wystosować sprzeciw, to przerwie na jakiś czas bieg sprawy i opóźni windykacje

Gość pomioc niefachowa
po 2 najlepszym rozwiązaniem jest przyłączyć się do pozwu zbiorowego o w swoim sprzeciwie powołać sie na ten proces uzasadniając ze staliście sie ofiarami oszustwa internetowego i do zakończenia procesu roszczenia pobieraczka nie maja mocy prawnej, jednak konieczne niestety jest przyłączenie sie do pozwu... Uwaga!!! Ip sie zmienia, w wielu przypadkach pobieraczek nie jest w stanie was namierzyć, nie odpowiadajcie na e-maile, nie przyznawajcie sie do zadłużenia, NIGDY NIE PODAWAJCIE DANYCH OSOBOWYCH!!!

Gość pomioc niefachowa
jeżeli namierza was po IP nie koniecznie muszą znaleźć odpowiadające wam dane osobowe, wiec bez zmartwień do czasu az pojawi sie sadowy nakaz zapłaty do którego musicie sie ustosunkować, składając sprzeciw do właściwego sądu

Gość pomioc niefachowa
a teraz kilka faktów Płacąc pozwalacie by oszuści nadal działali i naciągali niczego nie świadomych użytkowników , Odpowiadając na wezwania przyznajecie sie do winy, odpowiadajcie wyłącznie na wezwania wysyłane listownie Ci którzy podali swoje prawdziwe dane powinni niezwłocznie przystąpić do pozwu zbiorowego nie możecie pozwolić by w przypadku sądowego nakazu zapłaty, nie wystosować sprzeciwu, w przeciwnym przypadku po określonym terminie nakaz będzie obowiązywał niezależnie od wyniku pozwu zbiorowego, w takim wypadku powołując sie na wyrok w tej sprawie będziecie mogli zgłaszać roszczenia wobec pobieraczka

Gość pomioc niefachowa
Levviatan prościej o podziękuj w modlitwie ze nie dałeś sie naciągnąć ten temat nie słuzy dyskusji co lepiej a co nie a znalezieniu wyjścia z sytuacji dla tych którzy są OFIARAMI OSZUSTWA INTERNETOWEGO!!

Gość ty z ta swoją pomocą
niefachową idź sie zajmij czymś konstruktywnym. Non stop siejesz ferment i podtrzymujesz panike. Pobieraczek z nikim nic nie wygra. I wogóle nie ma sensu zajmować sie tematem i wysyłać czegokolwiek. No chyba ,że było sie łosiem , wpłaciło sie pieniądze i nagle chce sie je odzyskać. Szukaj moich danych po IP cieciu

Gość pomioc niefachowa
Otóż zrozum, ze dawniej, zanim sprawą zainteresował się UOKiK pobieraczek dołożył wszelkich starań by przeciętny użytkownik myślał, że po okresie próbnym nie zostajemy się z jakimiś zobowiązaniami. Mówiąc krótko -rejestrowałeś się na pobieraczku (mało osób czyta tego typu obszerne regulaminy, tym bardziej, że informacja o opłatach była tam nieźle ukryta) -miałeś bodajże 10 dni na odstąpienie od umowy, którą rzekomo zawarłeś z pobieraczkiem. Większość osób była po prostu nieświadoma, że zawierała jakąkolwiek umowę- bo co to za umowa, skoro podajesz dane które nijak nie można zweryfikować? Ba! mozna się bardzo łatwo pod kogoś podszyć. -W celu odstąpienia od umowy musiałeś wysłać pismo do pobieraczka. -po okresie darmowym i nie zrezygnowaniu z umowy pobieraczek automatycznie naliczał sobie opłaty za cały rok korzystania z góry, mimo, że w ofercie można wykupić pakiet miesięczny. Ale po co skoro można klienta naciągnąć na większe opłaty? -pobieraczek dokonywał jawnych prób wyłudzenia, grożąc skierowaniem sprawy do firmy windykacyjnej, sądu. Ostatnio był tak bezczelny, że podszywał się nawet pod firmę windykacyjną, by ostatecznie wystraszyć tych którzy do tej pory mu nie zapłacili. -pobieraczek nie ma prawa żądać od nikogo pieniędzy, nigdy nie podał nikogo do sądu, bo wiedzą, że przegrają każdą sprawę, dlatego ich działanie ogranicza się tylko do straszenia i gróźb To nie było normalne zawarcie umowy, bo gdyby pobieraczek był uczciwy to jasno i zrozumiale przedstawiłby warunki użytkowania, a nie gdzieś w osobnym, długim i zawiłym regulaminie zamieszczał informacje, że trzeba zapłacić. Dlatego każdy normalny i płatny serwis tego typu pobiera opłatę z góry- wtedy nikt nie wątpliwości ani do nikogo pretensji. Piszesz o czytaniu regulaminu, ale nawet UOKiK zakwestionował ich proceder i nałożył na nich ogromną karą od której oszuści z pobieraczka się oczywiście odwołali (nie wiem czy sprawa miała swój finał) Tutaj możesz sobie obejrzeć dokument z ekspresu reporterów o pobieraczku http://www.youtube.com/watch?v=BShXwlzLVhs są tam m.in wywiady z pracownikami. W przypadku gdy nie zrozumiałeś co jest powyżej napisane, oraz tolerujesz tego typu praktyki naciągania i żerowania na ludziach to chyba jednak sam jesteś osłem. zRÓDŁO wYKOP

Gość pomioc niefachowa
http://www.google.pl/search?q=jak+radzi%C4%87+sobei+z+pobieraczkiem&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Ważne!!! dzieci które nie maja 13 lat nie mają czego sie obawiać

Gość pomioc niefachowa
Domyślnie Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty MAM Ogromną prośbę o pomoc. Moja żona weszła na stronę internetową Pobieraczek.pl i chciała przetestować ten program. Wchodząc na 1 planie jest przetestuj za darmo przez 10 dni. W trakcie rejestracji wchodząc na przesłany na jej maila link zauważyła, że nie jest to strona darmowa i nie dokończyła rejestracji (tak przynajmniej twierdzi i tak sądziła). Następny mail z firmy pobieraczek przyszedł tego samego dnia z treścią: " Z przyjemnością informujemy, że Twoje konto w serwisie Pobieraczek.pl zostało uaktywnione. Twoje dane logowania do panelu klienta oraz serwera news: Login: xxxxxxx@wp.pl Hasło: xxxxxxxxxx Adres serwera news: news.pobieraczek.pl Aby pobrać instrukcję instalacji i konfiguracji programu dostępowego należy zalogować się do panelu klienta (w prawym górnym rogu strony serwisu). Dodatkowe funkcje dostępne po zalogowaniu: 1. Film objaśniający sposób pobierania plików 2. Bezpośredni link do wyszukiwarki plików 3. Zmiana hasła Życzymy miłego pobierania," Po kilku dnia otrzymała maila z firmy POBIERACZEK o treści: Szanowna Pani , Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 13.08.2009 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Pani nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydowała się Pani pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany. Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 13.08.2009 zostanie uaktywniony dla Pani najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu. Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry. Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania. Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pani okresu próbnego, czyli do dnia 29.08.2009. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:................................. Żona wysłała do firmy maila o treści: > > chyba zaszla jakas pomyłka ponieważ ja nie korzystałam z usług > > pobieraczka w ciągu tych dziesięciu dni, na stronie internetowej była > > zamieszczona informacja iż program ten jest udostęoniany za darmo > > dlatego też weszłam na waszą stonj jednak po przeczytaniu informacji, że > > jest on jednak płatny nie pocyniłam żadnych kroków w kierunku używania > > tego programu, nie jestem w żadnym wypadku zainteresowana tą usługą. > > Po kilku dniach otrzymała kolejnego maila z firmy POBIERACZEK z wezwaniem do zapłaty Szanowna Pani, Dnia 13.08.2009 z komputera o adresie IP xxxxxxxx zamówiła Pani na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona. Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarła Pani z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Pani niniejsze wezwanie do zapłaty. Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Pani stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego. W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne: - przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej, - przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej, - postępowanie sądowe, - komornicza egzekucja należności, - Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych. W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: Czy mamy w ogóle szanse by uniknąć zapłaty za tę usługę, z której tak naprawdę nie skorzystaliśmy. I czy firma Pobieraczek mogła takie działania wobec żony podjąć. PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC kasiu35 jest off-line 31-08-2009, 08:30 Ripper Przyjaciel forum Posty: 3.085 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty UOKiK miał wszcząć wobec tej firmy postępowanie. Proponuję się z nimi skontaktować. EDIT: Czy dostaliście od tej firmy jakiekolwiek pisemne informacje? Polecam ten artykuł: http://www.uokik.gov.pl/pl/informacj...we/art613.html Szczególnie ten fragment: "Przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o: * imieniu i nazwisku przedsiębiorcy; * cenie i zasadach jej zapłaty; * koszcie, terminie i sposobach dostawy; * prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni; * miejscu i sposobie składania reklamacji; * prawie wypowiedzenia umowy. Po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Urząd podkreśla, że jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących pobieranie plików czy kupujących w Internecie, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Warto pamiętać, że jeżeli nie otrzymamy od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. Odstępujemy od umowy, składając odpowiednie oświadczenie na piśmie, podając swoje dane - nie musimy przy tym wskazywać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy. " Ostatnio edytowane przez Ripper : 31-08-2009 o 08:37. Ripper jest off-line 17-09-2009, 20:30 Kate1976 Początkujący Posty: 24 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Witam serdecznie, mój mąż ma ten sam problem. Kontaktował się nimi elektronicznie oraz listem poleconym wysłał odstąpienie od umowy podpisanej (według pobieraczka) w dniu 4 sierpnia tego roku. Według UOKiK można odstąpić od umowy w ciągu 3 miesięcy jeśli nie dostanie się żadnych papierowych dokumentów zawartej umowy, ale ich to nie dotyczy... Napisali, że odstąpić można było w ciągu 10 dni i ten termin minął 14 sierpnia. Nie płacimy tego, to jacyś naciągacze i xxxxxx. Ciekawe ilu ludzi dało się już na to nabrać. Poza tym jest czasowo zameldowany i za 2 miesiące kończy mu się meldunek, a potem... niech szukają wiatru w polu. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Kerimus : 15-03-2011 o 13:34. Kate1976 jest off-line 17-09-2009, 20:54 Ripper Przyjaciel forum Posty: 3.085 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Tak, jak napisałem wyżej, proszę skontaktować się z UOKiK, a w pierwszym rzędzie z lokalnym rzecznikiem konsumentów, który bezpłatnie doradzi, jakie kroki w tej sytuacji podjąć. Ripper jest off-line 10-02-2010, 08:53 Ripper Przyjaciel forum Posty: 3.085 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Oficjalna rezygnacja może zabezpieczyć przed ewentualnymi roszczeniami odszkodowawczymi (droga cywilna) ze strony firmy. Nie sądzę, żeby się w to bawili, ale jeżeli ktoś się chce zabezpieczyć, to czemu nie. Ripper jest off-line 10-02-2010, 16:11 bartolini759 Początkujący Posty: 1 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Tzn. ja im nie zamierzam absolutnie nic placić.Chcialem się tylko dowiedzieć czy jest sens wogóle się fatygować i wysylać im jakieś pisma skoro nie slyszalem jeszcze o tym żeby wyslali komuś cokolwiek do domu w formie pisemnej a żerują jedynie na naiwności i strachu ludzi którzy mimo wszytsko zaplacą..... bartolini759 jest off-line 10-02-2010, 18:08 Monika7031 Początkujący Posty: 7 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Witam...ja również wchodziłam na ich stronę ale nie korzystałam z ich usług.... Potem dostawałam mejlowe upominanie o zapłatę.... nie wiem dlaczego tak postępują..... straszą że podadzą do sądu i że podałam nieprawidłowe dane..... to naciągacze.....!!! wykorzystują sytuację ludzi którzy nie znają prawa.... nikt nikogo nie może ponagla do zapłaty za usługi które nie wykona i umowę którą nie podpisywał osobiście..... moi znajomi byli przerażeni gdy weszli na ich stronę i zażądana była opłata.... Uważam że ktoś powinien się tym zająć od strony prawnej tym.... pozdrawiam Monika7031 jest off-line 02-04-2010, 12:30 Naiwny Użytkownik Posty: 59 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Witam. Jakiś czas temu oglądałem program (nie pamiętam czy była to Uwaga, Interwencja czy Expres Reporterów a może coś innego?) na temat pobieraczka. Występował tam pewien Radca Prawny którego syn zarejestrował się na ich stronie. Oczywiście była cała procedura z mailami, straszeniem itp. Ów radca wystosował do nich pismo z którego wynikało że z ochotą spotka się z nimi w sądzie i wyjaśni kwestię związaną z legalnością ich działań prawnych oraz z legalnością samego pobieraczka (prawa autorskie, piractwo itd..) Jeżeli oni nie skieruja sprawy do Sądu on sam to zrobi. I co? Dostał odpowiedź że dane jego syna zostały usunięte a wraz z tym pobieraczek nie rości sobie żadnych pretensji (czy coś takiego) do jego syna i na tym chcą sprawę zamknąć. Nie wiem co zrobił dalej wspomniany radca, ale wyszło na to że cały ten pobieraczek jest wielkim szwindlem dla zarabiania kasy na naiwnych Naiwny jest off-line 14-04-2010, 13:13 rsmntlsm Początkujący Posty: 12 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Kiedy rzekomo zawarła Pani z nimi ta umowę? Czy wysłali ją Pani na adres domowy? Podejrzewam, że nie. Proponuję pismo, o wklejonej poniżej treści (uprzednio kopiując, żeby mieć egzemplarz dla siebie), wysyłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, na adres: Eller Service S.C. 80-350 Gdańsk ul. Chłopska 72 Następnie, na wszelki wypadek, potwierdzenie nadania przypiąć do kopii pisma i to samo zrobić z potwierdzeniem odbioru, kiedy przyjdzie do Pani. Podejrzewam, że treść wklejona poniżej nie jest doskonała, ale poskutkowało w przypadku koleżanki, dla której to pisałem. Proponowana treść pisma: Odstąpienie od umowy Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia xx xx 2010r. z komputera o adresie IP . (jesli nie zna Pani swojego IP na pewno był w mailach od "pobieraczka") Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy. Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych). Z poważaniem

Gość pomioc niefachowa
Dostał odpowiedź że dane jego syna zostały usunięte a wraz z tym pobieraczek nie rości sobie żadnych pretensji (czy coś takiego) do jego syna i na tym chcą sprawę zamknąć. Nie wiem co zrobił dalej wspomniany radca, ale wyszło na to że cały ten pobieraczek jest wielkim szwindlem dla zarabiania kasy na naiwnych Naiwny jest off-line 14-04-2010, 13:13 rsmntlsm Początkujący Posty: 12 Domyślnie RE: Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty Kiedy rzekomo zawarła Pani z nimi ta umowę? Czy wysłali ją Pani na adres domowy? Podejrzewam, że nie. Proponuję pismo, o wklejonej poniżej treści (uprzednio kopiując, żeby mieć egzemplarz dla siebie), wysyłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, na adres: Eller Service S.C. 80-350 Gdańsk ul. Chłopska 72 Następnie, na wszelki wypadek, potwierdzenie nadania przypiąć do kopii pisma i to samo zrobić z potwierdzeniem odbioru, kiedy przyjdzie do Pani. Podejrzewam, że treść wklejona poniżej nie jest doskonała, ale poskutkowało w przypadku koleżanki, dla której to pisałem. Proponowana treść pisma: Odstąpienie od umowy Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia xx xx 2010r. z komputera o adresie IP . (jesli nie zna Pani swojego IP na pewno był w mailach od "pobieraczka") Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy. Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych). Z poważaniem

Gość pomioc niefachowa
chyba wystarczająco dużo rzeczowy6ch wypowiedzi, tylko głupiec nie będzie potrafił z nich zrobić właściwego użytku