Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciastko z kremeem

Aukcja Allegro - cena wywoławcza a cena minimalna

Polecane posty

Gość Ciastko z kremeem

Jaka jest różnica między ceną wywoławczą a ceną minimalną? Bo na mój rozum to to samo :o

Gość Ciastko z kremeem
Tam jest wyjaśnione że cena wywoławcza to cena od której rozpoczyna się aukcja, a cena minimalna to najniższa cena za jaką zgadzam się sprzedać wystawianą rzecz. Czyli według mnie to to samo chyba że coś źle zrozumiałam.

możesz ustawić wywoławczą np. 1zł , a minimalną np. 10zł i będą licytować i dopiero jak licytacja osiagnie pułap od 10zł wzwyż to wtedy sprzedasz przedmiot. Jeśli np. będzie 8zł to nie masz obowiazku go sprzedać. Bo chcesz sprzedać minimum za te 10zł.

Gość Ciastko z kremeem
Aha, dziękuję bardzo 🌻

Gość Sławek7302
Witam Mnie również interesuje ten temat i nie bardzo przemawia do mnie tłumaczenie Oli. Bo jaki sens ma licytacja, która nie przekroczy ceny minimalnej? Po co (cytując przykład Oli) ustawiać cenę wywoławcza na 1 zł a minimalną na 10 zł jeśli można po prostu ustawić cenę wywoławczą na 10 zł? Nie widzę w tym żadnego sensu. Wiem natomiast, że od ceny minimalnej płaci się opłatę i mam wrażenie, że to sposób na ściągnięcie dodatkowych pieniędzy z wystawiających - ktoś kto nie chce sprzedać towaru poniżej danej kwoty ustawi cenę minimalną - bo to logiczne. I zapłaci ekstra (1,5%, min 5 zł). Ale zrobi to bo nie wie do końca czy ustawienie ceny wywoławczej oznacza, że nie sprzeda towaru taniej niżby chciał. Proszę o opinie kogoś kto ma z tym doświadczenia...