Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna134121

Tabletki anty i ciąża?

Polecane posty

Gość dziewczyna134121

Witam. Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne Diane-35. Co miesiąc miałam regularny okres, tzn krwawienie z odstawienia. Za każdym razem dostawałam go w 3, 4 dniu przerwy. Tym razem jednak nie dostałam... dzisiaj jest niedziela, a ja powinnam dostać ten 'okres' w czwartek, piątek... i jakoś go nie ma. Czy jest to możliwe, żebym była w ciąży? Zaznaczam, że tabletki przyjmowałam regularnie , nigdy ani jednej nie pominęłam, ani nie wymiotowałam, ani nic. Teraz przyjmowałam antybiotyki, ale w tym czasie nie kochałam się z moim chłopakiem. Strasznie się denerwuję... jaka jeszcze może być przyczyna tego, że nie pojawiło się to krwawienie ? Proszę o poważne odpowiedzi.... Nie, nie mam 14 lat. Wybieram się właśnie na studia i ciąża w ogóle by mi nie pasowała....

Gość zmartwiłaś mnie trochę
też biorę tabletki i aktualnie biorę antybiotyk... najlepiej zrób test

Gość no i już dałaś sobie odpowiedź
antybiotyk wpłynął na tabletki i stąd problem z krwawieniem z odstawienia. Nie ma to nic współnego z ciążą:) W tym miesiącu może krwawienie w ogóle nie wystąpić

Logiczne jest zatem, że nie możesz być. Są różne przyczyny braku okresu i najlepiej zrobisz jak pójdziesz na kontrolę do lekarza.

Antykoncepcja ogólnie mnie się wydaje, że to oszukiwanie organizmu. Przy antykoncepcji takiej jak zastrzyki, płytki, tabletki to sprawa hormonów które się pojawiają kiedy pojawia się ciąża, a jak ciąża się pojawia to i okresu nie ma. Organizm mysli w ten czas ze jest w ciąży i nie ma plamienia. Mnie sie wydaje ze to zalezy od tabletek, ale moge sie mylic. Kolezanka dostała zastrzyk na 3 lata antykoncepcji, nie krwawiła przez 3 lata, jak z zegarmiem w reku zaczeła i pierwszy okres miała strasznie obfity, jak po porodzie :) Ale co do pigułek moge sie mylic, ale najlepiej to zrob sobie test, choc jesli te tabletki jesli zawierają hormon obecny w ciąży to moga byc tez 2 kreski. Najlepiej idz do lekarza i niech ci cos powie o tych tabletkach, bo sa rozne. Inne oddziaływują na środowisko w ktorym nasienie ginie a inne wypuszczają hormony, więc zgłoś sie do lekarza .