Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffffffffffffffffffff

czy na takiej diecie schudnę????? prosze o odpowiedzi

Polecane posty

Tyle jest w necie diet, ale żadna mi sie nie podoba. Nie chce sie głodzić ani jeść non stop tego samego, np. wciąż jajek na kopenhaskiej itp. Nie chce rezygnowac z tego, co lubię, tylko ograniczac, ani nie chce na siłe jeść czegoś, czego nie lubię (np. gotowane mięso). CHcę diete dopasowac do swojego stylu życia. Rano jestem straszliwie głodna i zjadam zawsze sniadanie wielkości obiadu. Ale za to po 16-17 nie przyjmę żadnego pokarmu - w ogóle nie jestem wtedy głodna i wciskanie czegos na siłe w imie 5 posiłków konczy sie źle :/ Więc wygląda to tak: sniadanie 6:00 - duża buła grahamka lub inna z ziarnami z czyms tam, co jest w lodówce - szynka, ser, pasztet - ale bez masła, bez majonezu itp - z jakims pomidorkiem, ogórkiem; ile to może miec kalorii? 2 sniadanie ok. 10-11:00 musi byc male i bezproblemowe, w pracy bardzo krzywo patrza na jedzenie, więc musi być to cos, co da się zjeśc w 30 sekund :P czyli np.batonik musli, banan, jabłko, mała kanapeczka z 2 kromek wasy itp. Czasem jakis slodycz, ale w ilosci nie przekraczającej ok. 250kcal Obiad 16:00 - to co jest, ale bez ziemniaków, z tym, że jak jest makaron z sosem, no to makaron jem - ale głównie pelnoziarnisty. Ilościowo - jakas połowa do 2/3 normalnej porcji dotychczas zjadanej. Oczywiście czasem beda to kaloryczne rzeczy, np. zabielana zupa, której dietetycy nie znosza a ja uwielbiam, smazone mięso itp. Ale cięzkich, tlustych potraw raczej nie lubie, przewazaja srednie. Duzo warzyw. Nie wiem, ile to moze miec kalorii, pewnie różnie. Po obiedzie raczej nie mam ochoty nic jeść, czasem wypije szklanke soku (którą traktuje jak posiłek; płyny inne niz woda nie gasza mojego pragnienia, tylko zapychaja żołądek - tak jakos mam) owocowego lub warzywnego, coś malutkiego, jesli obiad był maly. Ale generalnie - NIC. Ruch - na żadne siłownie jeździc nie moge - najblizsza jest tak daleko, że na same dojazdy wydam 2 razy tyle, co na karnet. Mam orbitrek i jezdze na nim co jakis czas, teraz postaram sie codziennie. Oprócz tego normalne czynnosci ruchowe w domu, np. dzis odkurzanie 170mkw, przekopanie sporego kawalka ogródka, grabienie liści... to też ruch przecież :-) Codziennie robie też krótki pakiecik cwiczen na pupe, bo chce ja "podniesc". Czy tak schudne i ile mniej wiecej? Mam do zrzucenia 15kg, waze 65kg przy wzroscie 155cm. wiek - 28 lat. Dziekuje za odpowiedzi mądrych osób. A, dieta ta bedzie się różniła od dotychczasowego stylu życia mniejszym nieco obiadkiem i bez ziemniaków, ciut mniejszym sniadaniem (zwykle jem wiecej) i bardziej zdrowym 2 sniadaniem (bo do tej pory najczesciej byl to baton....)

Gość nie wiem nie wiem nie wiem....
Myślę, że przy wytrwałości tak :) Grunt , że zdrowo i różnorodnie- chleb , makaron (ok. ale właśnie pełnoziarniste) i mięsko i warzywa :) Może nie od razu i nie aż 15 kg, ale 6-7 w czasie do 2 miesięcy na pewno (to zależy też od podatności Twojego organizmu). Powodzenia!!

myslisz, że aż tak dużo? to byłoby super. Bo ja liczylam, że 1-2 kg/m-c to maks.

wymysliłam jeszcze, że za kilka dni zrobie sobie 1-dniowa głodówke oczyszczającą - czuję sie jakas taka osłabiona i ocięzala, w ostatnich dniach zjadłam duzo niezdrowych rzeczy, wątroba cierpi. Taki jednodniowy detoks, który będzie fajnym startem w dietę, racjonalną i dlugotrwałą. Chyba nie zaburzy mi to przemiany materii, co myslicie? Ach, jak bardzo bym chciala pozbyc sie brzucha :-( moja kolezanka w 6 miesiacu ciazy ma mniejszy

Wiesz, mnie się wydaje, że głodówka to nie jest najlepsze rozwiązanie. Przede wszystkim organizm będzie czuł, że coś jest nie tak. Jeżeli czujesz się ociężała lepiej jakieś lekkostrawne rzeczy jedz - serek wiejski np. i pij herbatę oczyszczającą. Powinno pomóc.

wiesz ja jestem zdania, że jeśli chcesz schudnąć to dobrze by się było wybrać do dietetyka, bo jeśli z kimś skonsultujesz dietę to możesz schudnąć bezpiecznie, porady specjalistów, jak na przykład z tych z klniki Vimed mogą ci pomóc. Ja na własną rękę nie podjęłabym się stosowania diety bo to może nam tylko zaszkodzić.

Gość kamilla1005
bez sportu efekty będą marne...