Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mamuska2011

Jaki zasilek macierzynski po urlopie wychwawczym?

Polecane posty

Gość ciekawa mamuska2011

CZes Wam Jestem od pol roku na urlopie wychowawczym i za kilka miesiecy zostane znowu mama. W zwiazku z tym mam pytanie- w jakiej wysokosci przysluguje mi zasilek macierzynski skoro wychowawczy mam bezplatny?

Gość Kiedyś będę teściową
100% płatny, musisz porozmawiac ze swoją kadrową, niektóre firmy wymagają powrotu do pracy choc na jeden dzien a nastepie np przejście na zwolnienie chorobowe, potem naturalnie zaswiadczenie o porodzie i zasiłek macierzynski. Jesli nie chcesz iśc na zwolnienie chorobowe 100% płatne w ciązy to niech maz zawiezie do twojego zakładu pracy zaswiadczenie o urodzeniu dziecka.

Gość ciekawa mamuska2011
czyli bede dostawac na macierzynskim tyle, co mam na umowie za prace? bo cos kiedys slyszalam, ze ZUS bierze pod uwage wynagrodzenie z ostatniego roku a ja przeciez bedac na wychowawczym nie dostaje wynagrodzenia...

Gość a ja.....
tak, dostaniesz średnią z ostatniego PRZEPRACOWANEGO roku a dlaczego nie idziesz na zwolnienie? Dostaniesz przynajmniej jakąś sensowną kasę

Gość ciekawa mamuska2011
piszesz z ostatniego "przepracowanego" roku czyli 2010 zanim urodzilam pierwsze dziecko? To radzisz bym przerwala wychowawczy wrocila do pracy na 1 dzien i poszla na zwolnienie? moze ktos jeszcze cos doradzi?

Gość Kiedyś będę teściową
tak średnia z ostatniego roku przed pójsciem na wychowawczy. Możesz od razu poprosić swojego gina o zwolnienie ciążowe, dostarczyć do firmy i będą Ci wypłacac pieniadze :) napewno Ci się przydadzą. Tylko nieliczne firmy wymagają powrotu do pracy choćby na 1 dzień, z reguły jest tak ze nie trzeba wracać tylko od razu dostarczyć zwolnienienie od lekarza, które jest w ciązy 100% płatne. Pytanie tylko do kiedy masz wychowawczy, bo jesli konczy sie przed rozwiązaniem to umowę o pracę MUSZA ci przedłuzyc do dnia porodu, no i wiadomo po skonczonym macierzysnkim jesli nadal chcesz byc na wychowawczym, a umowa o pracę na to pozwala, to musisz napisac nowe podanie u udzielenie urlopu wychowawczego.

Gość ciekawa mamuska2011
dzieki za odp (umowe mam na stale)