Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość schudnijj

alergia na podpaski

Polecane posty

Gość schudnijj

Od jakiegoś roku zaobserwowałam u siebie alergię na podpaski. Każdy okres jest dla mnie męczarnią, bo wiadomo - w nocy nie powinno się używać tamponów, więc zakładam podpaski, co powoduje okropne pieczenie i swędzenie skóry. Czy któraś z was, Dziewczyny, ma taki problem? Może znacie jakąś firmę, którą produkuje podpaski hipoalergiczne, może coś specjalnego z apteki?

Gość schudnijj
Czytała różne opinie o używaniu tamponów w nocy i więcej jest tych przeciw, więc dlatego zadałam tu to pytanie - czy jesy jakieś inne rozwiązanie?

Gość taka tam jedna dziewczyna
to próbuj najróżniejszych i może któreś bedą dobre dla ciebie... nie kupuj ceratkowych... ja uwielbiam bella jasnoniebieskie..

Gość blableblu
Jak na noc to może takie pieluszki jednorazowe z apteki, jakie kupują kobiety żeby używać po porodzie. Nie pieluchomajtki, wyglądają jak taka duża szeroka podpaska, tylko jest prosta (bez anatomicznych wycięć). Jak dla niemowlaków się nadają to moze cię nie uczulą. Albo, jak dawniej bywało, zwykła wata opatrunkowa.

Gość schudnijj
Perwersja, na logikę. Jak tampon siedzi w Tobie około 8 godzin, czasem dłużej, gdzie ma cieplutkie otoczenie, to wiesz ile zbiera się tam bakterii?

a może złapałaś jakieś choróbsko i tak cię swędzi...

Gość schudnijj
Niemożliwe, bo mam taką reakcję tylko kiedy zakładam podpaski, po kilku dniach to mija. I za miesiąc znów to samo...

no to próbuj różnych może coś będzie dobre

Gość oliwkka to ja
Ja tez już słyszałam, nawet wsród moich koleżanek, że niektóre z podpasek wywołują reakcję alergiczne. Ale przecież mamy teraz naprawdę wybór różnych śrdoków do higieny intymnej, że nawet takie podrażnienia można wyeliminować. A mam na myśli chociażby takie naturalne podpaski http://kobietaeko.pl/cialo/eko-kosmetyki/podpaski-higieniczne-super-klasyczne-bio-natracare-3 Podpaski są wykonane w 100% z certyfikowanej bawełny ekologicznej oraz wyłącznie z naturalnych składników. Na pewno nie będą nas podrażniały.

Gość talantinka987
ja też miałam alergię, strasznie się męczyłam. Ale koleżanka mi poleciła podpaski ekologiczne, wielorazowe. Najpierw myślałam,że jest głupia i że tego nigdy nie użyję. No ale uczulenie miałam straszne i się przełamałam. Kurcze, niesamowite są! Nie uczulają, są przyjemne w dotyku i w ogóle nie ma nieprzyjemnego zapachu, tak jak przy tych jednorazówkach. Zobacz sobie, ja mam takie http://podpaski-wielorazowe.pl/

Gość rozsądna86
Można też spróbować z Mooncupem czyli kubeczkiem menstruacyjnym, w Polsce jest to nadal dziwnie postrzegane ale z Wielkiej Brytanii to równie popularne zabezpieczenie przed krwawieniem jak podpaski czy tampony. Do kupienia w ekologicznych sklepach internetowych.