Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariblle

czy warto wracac do pl ?

Polecane posty

Gość mariblle

Hmm jak tak sobie o tym mysle to napewno wyrto wracac "moj kraj moja ojczyzna" ale za co zyc? gdzie znajde prace? wyjechalam majac 20 lat,dzisiaj mam 27! problem polega na tym ze rodzice chca przepisac mi gospodarstwo rolne (pole20 hektarow)! bardzo sie z tego ciesze ale co dalej ? na gospodarce sie nie znam ale nawet jak by to wiem ze z tych 20 hektarow nie da sie wyzyc! w co warto zainwestowac zeby przynosilo zyski?!! opcja sprzedazy nie wchodzi w gre! umiem ciezko pracowac tego nauczyli mnie rodzice..sami cale zycie pracowali na tym gospodarstwie...!!to dla nich chce wracac ale ta mysl ze w polsce jest tak ciezko czegos sie dorobic ...jak sie nie ma znajomosci i kasy....caly czas to slysze od znajomych w pl. nie wiem co robic...czy tu wszytko zostawic i wracac!!!!!!!!!

Gość cały problem w tym że
się nie znasz i raczej zmarnujesz gospodarstwo 20ha to niewiele a można z tego dobrze żyć np pszczelarstwo

Gość mariblle
to wlasnie napisalam ze sie nie znam...dlatego pytam w co np zainwstowac...co sie oplaca...ale dzieki poczytam o pszczelarstwie:)

Gość lixiaoBo
Podobno ekologiczne uprawy, agroturystyka i GM...aczkolwiek tez ekspertem nie jestem. Ja raczej nie wracam ...nie mam do czego przynajmniej na razie