Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

detralexiarka

powikłania po cc-ropiejąca rana -miał ktoś?

Polecane posty

17 wrzesnia mialam cesarkę. 3 dni pozniej z rany wyciekla ropa. pobrali ją na wymaz. dostalam w sumie 3 antybiotyki bo wymaz wykazal gronkowca złocistego. ropa zeszla. ale dalej czuje bol. kiedy on minie?

Gość a ja.....
moja przyjaciółka jest w podobnej sytuacji cc miała pod koniec lipca i nadal rana ropieje i ciągnie. Miała już jedną operację wycięcia tej ropy, co się zebrała, ma zdeformowany brzuch. U niej posiewy wychodzą jałowe, ale zanim je zrobili, brała już antybiotyk, więc nie wiadomo. \ Co bierzesz na tego gronkowca? Ona jeździ codziennie do chirurga w przychodni, który naświetla bliznę i sprawdza, czy jest lepiej.

tzn tak na początku mialam Augumentin i metronidazol w kroplówkach. teraz jak jest wynik wymazu mialam biseptol w kroplówce a od 2 dni uzywam w domu Biseptol 960 mg- taki dostalam na wypisie. ranę smaruję Balsamem szostakowskiego. 2 dziury po nacięciu się zagoiły ale jedną mam otwartą. nic się z niej nie sączy ale nieladnie wygląda. nie chce sie to zrastac.

Gość a ja.....
współczuję Ci bardzo. U mojej przyjaciółki trwa to ponad 2mies. i końca nie widać :( Może ktoś inny napisze coś pocieszającego

Gość tak, moja kuzynka
miała 2 cesarki i przy II tkaie powikłania. Musiala mieć zabieg operacyjny, bo antybiotyki nie pomogły. Miała czyszczenie rany i usuwanie zbliznowaceń, bo z powodu zapalenia źle się goiło i konieczne było wycięceie tego. Jest 3 lata po tej feralnej cesarce a nadal odczuwa czasem bóle i jak mówi 'skurcze'.

Gość tak, moja kuzynka
Wiem,z ę nie ma temat i nie pociesze cie tym, ale ja z kolei po porodzie sn miałam zapalenie macicy, więc tak czy siak mozna mieć powikłania. To na wszelki wypadek jakby się zleciały złośnice i ci pisały, zę trzeba unikac cesarek.