Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zakazana1112

Moje włosy! POMOCY

Polecane posty

Witam! Mam problem dotyczący włosów... Więc mam, długie bląd włosy... Piękny kolor i wgl, jedyny problem w tym, że wypadają mi! Tak wiem, że włosy wypadają codziennie po ok. 100, ale kiedy przejadę ręką to wychodzą garściami (!!!) Kiedyś miałam takie bujne włosy a teraz, jest ich bardzo mało. Dodam, że nie myję ich w gorącej wodzie, nie susze, nakładam odżywki (z ziaji ) i dalej nieustannie wypadają, do tego rozdwojone końcówki, a byłam 2 miesiące temu u fryzjera. (paznokcie też mi się rozdwajają). Co zrobić?

Gość a co!
witaminki, witaminki:D

Gość illnikko
Zadne witaminki, tu trzeba zadbać o właściwą dietę i zrobić choćby podstawowe badania krwi i hormony...

nigdy nie miałam żadnych chorób przewlekłych, nie jestem alergiczką, i w miarę zdrowo się odżywiam, od czasu do czasu pozwolę sobie na coś "tłustszego" ale za to wcinam dużo słodyczy...

Na wypadające włosy mogę Ci polecić serię Biovax do włosów osłabionych i wypadających (szampon, maska, odżywka) oraz dobry suplement do tego np. L'Biotica włosy&paznokcie. Bardzo ważna jest SYSTEMATYCZNOŚĆ. Nie odpuszczaj bo po mniej więcej miesiącu powinno być widać różnicę :) Możesz też kupić sobie mapułki wzmacnijące np. Seboradin i wcierać w skórę głowy. Powodzenia!

Gość lola bb
Jak chcesz to zastosuj domowe sposoby na wypadanie włosów. O dobroczynnych właściwościach jajek słyszało się już wiele. Warto zatem raz na jakiś czas zastosować taką kurację, by wzmocnić włosy i zapobiec ich wypadaniu. By przygotować jajeczny specyfik należy zmieszać dwa żółtka jajek z dwiema łyżkami olejku rycynowego. Całość należy wymieszać. Przygotowaną w ten sposób maseczkę należy wetrzeć w skórę głowy i pozostawić na około trzydzieści minut. Po tym czasie maseczkę należy zmyć. Jeżeli chcemy wzmocnić działanie maseczki jajecznej, wówczas do składników można dodać niewielką ilość soku z cytryny, jedną łyżkę miodu, niewielką ilość drożdży. Ale tka maska to nie jedyny sposób na wypadanie włosów. O innych przeczytasz na stronie http://szamponydowlosow.info.pl/2010/11/03/domowe-sposoby-na-wypadanie-wlosow/

Jak masz bląd to już nic ci nie pomoże, bo BLOND to może dałoby się uratować :D