Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie mogę tego zniesc

Dlaczego taka jestem

Polecane posty

Całe życie czuje strach, wstyd i poczucie beznadziejności. Unikam życia.

W moim wieku ludzie mają własne rodziny, dzieci, stabilne zatrudnienie i perspektywy na przyszlosc. Ja zatrzymalam się w szkole podstawowej. Ktoś inny lepiej wykorzystałby moje życie. Żałuje swoich wyborów i jednoczenie nie potrafie nic zrobic by zmienic tej chwili. Mój umysł opanowany przez czarne myśli. Co z tego, że czytam, slucham, oglądam poradniki motywacyjne, zaczynam coś robic i nagle trace wiare, nadzieje a po kilku dniach wszystko wraca do normy, jest nawet gorzej, tylko rozczarowanie, dół, otępienie...po pewnym okresie znow pojawia sie nadzieja i znow proba zmian i znow utrata wiary...i tak w koło przez cale życie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nie wiem, czego chce, nie mam konkretnego celu, dzięki realizacji ktorego, moglabym zmienic swoje polozenie...owszem mam jakies tam marzenia ale ich realizacja nie zmieni standardu życia, nie zmieni zycia w sposob radykalny a jedynie troche upiększy, ubarwi na jakis czas...Mam marzenia jak małe dziecko, np. kupic sobie intrument muzyczny i nauczyc sie gry. Taki zakup nic nie zmieni, nadal będe tkwic w tym bagnie. Moze powinnam modlic się o to by miec cel w zyciu! Naprawde, nie wiem, po co sie urodzilam.

dlaczego sie tak męczę, NIENAWIDZE TEGO ZYCIA!!!!!!!

jak tego dokonac by zmienic swoje myśli, bo przeciez od mysli sie wszystko zaczyna, ja nawet tego nie potrafie dokonac...nie potrafie panowac nad swoimi myślami to one mną manipulują...

jem kupę :classic_cool:

B B W M I P S Ż M M B P B O C W Ż I B B S B P B P. A.

Doszlam do jednego wniosku, zbyt wiele wolnego czasu doprowadza do pojawiania sie zlych myśli. Ale jak sie nie ma normalnej pracy, to sie ma duzo czasu i choc nie wiem, jak bede sie starac i wynajdywac jakies zajęcia to i tak nie sa one w stanie zagwarantowac spokoju umyslu, tylko praca na caly etat jest wstanie zatrzymac ten negatywny proces naplywu pesymistycznych mysli.

Gość no to znajdz sobie prace
nawet bez wyksztalcenia cos sie dla ciebie znajdzie i nie mowie tego zlosliwie. powodzenia!:)