Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika12345

do osób które chorowały na tarczyce

Polecane posty

Gość nika12345

Podejrzewam ze moge być na to chora, włosy mi wypadają, skóra jest przesuszona, jestem blada, poza tym strasznie zmienne nastroje, od wielkiego zczęścia nagle do płaczu, nawet myśli samobójcze ostatnio sie pojawiły, Jakie trzeba badania zrobić i czy to poważna choroba??

Gość pierwsze kroki
do rodzinnego

Gość pepa..
jeśli chcesz sprawdzić tarczycę to TSH

Gość pierwsze kroki
gowno prawda tsh nic nie mówi do tsh trzeba minimum fT3 i fT4 plus usg tarczycy a następnie kumaty lekarz musi to zweryfikować.

Gość pierwsze kroki bredzisz
tsh to podstawa-i nie pisz ze nic nie daje bo to podtsawowe badanie weryfikujace dodatkowo robi sie ft3 i 4. a usg powie ci tylko o tym czy sa guzki ale to jakie one sa wyjasni tsh i ewentualna biopsja czy scyntygrafia

Gość pierwsze kroki nie bredzi
samym TSH to se dupe mozna podetrzec. co jesli TSH wyjdzie dobrze, a pozostale zle ? zatkalo kakao ? i co taka osoba ktora ma w normie TSH moze zyc sobie niesiwadomie w chorobie bo olala ft3 i ft4, które saw zlych normach. powinno sie zrobic ft3 ft4 oraz tsh i USG.

bredzisz bredzisz tsh jest podstawowa i najczulsza metoda rownie dobrze moznaby napisac a co jesli ft3 4 wyjdzie dobrze a czlowiek dalej zle sie czuje.... od zawsze weryfikacje chorob tarczycy zaczyna sie od tsh, nigdy nie zaczynasz od t3 i t4 bo bez wyniku tsh nie dojdziesz do niczego, pozniej robisz antygeny ...takze nie medrkuj bo racji nie masz

Gość pierwsze kroki nie bredzi
ty nie masz racji. jestem wlasnie przypadkiem gdzie tsh wychodzi zawsze w normie, natomiast ft3 i ft4 nie! moja mam natomiast wyniki zawsze ma w notmie - natomiast jej tarczyca na USG nie wyglada dobrze i tez sie leczy.

matko! ale pierwszym badaniem ktore zlecil ci lekarz bylo tsh a nie t3 t4-to juz nastepne badania

Gość tarczyca to nie choroba
Ale głupoty - samo tsh jest często nic nie warte, ja mam tsh "w normie" i przy pierwszym badaniu tez miałam "w normie", na szczęście lekarz zlecił od razu ft3, ft4 oraz przeciwciała anty-tpo i anty-tg. I wyszło, że mimo pięknego tsh w środku normy miałam kosmicznie wysokie przeciwciała - choroba hashimoto w bardzo wczesnym stadium, a zaczęło się od stwierdzenia guzków na usg, które zresztą zrobiłam przypadkowo - przy okazji usg piersi. Tak więc warto od razu zbadać się kompleksowo. bo samo tsh to strata czasu, zwłaszcza jak występują objawy.

no wlasnie, ale nie przetlumaczysz tej wyzej swoich racji ;/ jak sa objawy to lepiej od razu wszystko zrobic, jak ich nie ma to niech se zlecaja tsh :P

Gość nowa...AG...
zrób wszystkie łącznie z anty... przynajmniej bedziesz miała jedno kłucie igłą :)