Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alle grooo

I znów Allegro...

Polecane posty

Gość alle grooo

Czy @ tej treści: "Twoja wpłata została przekazana Sprzedającemu xxx yyy na konto w Płacę z Allegro." oznacza, że pieniądze wpłynęły na konto sprzedającego??

Gość alle grooo
yupi! :D

Gość ja coś dorzucę bo mnie wkur
NIE OZNACZA!!!! ALLEGRO WYSYŁA WAM TAKIEGO MAILA A KASE SPRZEDAJĄCEMU WYPŁACA W CIĄGU 1-3 DNI, KIEDYŚ BYŁA WOJNA SPRZEDAWCOW Z ALLEGRO BO NIE WPŁACAŁO TYGODNIAMI!!!!

Gość jestes wredna
NIE .

Gość alle grooo
aha :o a jak to teraz wygląda? Wpłacają na czas? Zazwyczaj płacę "poza systemem allegro" ale, że gość nie miał tej funkcji to wolałam PzA niż Pocztę.

Kurwa, no ale wplynely na konto sprzedającego w PzA, wiec sprzedający ma pieniadze i widzi je, z tym, że dostanie je za kilka dni na swoje bankowe konto. Autorko, nie martw sie, wszystko zrobiłas dobrze. 🖐️

Gość alle grooo
CarrieBradshaw. byleby nie szły tydzień :P

Wiesz, to zalezy. Ja np jak cos sprzedaje i widze, ze juz mam pieniądze na PzA to wysyłam od ręki, nie czekam, aż zostaną zaksięgowane na moim koncie, bo pewnie chodzi Ci o czas wysyłki, także jak zalezy Ci na czasie to napisz to sprzedającemu.

Gość ja coś dorzucę bo mnie wkur
tzn, te pieniądze trafią do sprzedawcy, także spokojnie, chodziło mi tylko o to, że oni w tym powiadomieniu piszą nieprawdę, bo sprzedający nie ma tych pieniędzy jeszcze :( Jesli zaplacisz w piątek to wypłacają w poniedzielek popoludniu, jesli zaplacilasz w poniedzielek to we wtorek wieczorem - ale to jest wtedy gdy nie ma opoznien, a juz kilka razy byly spore :(

Gość jestes wredna
OK,Carrie - tylko tu pojawia się mały problem;) Jesli np.sprzedający nie ma kasy na wysyłke , albo ma zasadę,że nie wysyła towaru zanim pieniądze nie wpłyną na JEGO konto bankowe to kupujący moze miec pretensje o datę wysyłki - i wystawić złą ocene sprzedającemu jak w szkole:D dla mnie to jest na allegro po..ne.

No rozumiem, gdyby to było cos, gdzie wysyłka kosztuje dajmy na to 50 zł+, ale nie przesadzajmy, zazwyczaj wysyłka oscyluje wokół 10 zł. Co nie zmienia faktu, że uważam, że PzA to kompletna głupota i utrudnianie życia. Wole robic tradycyjny, internetowy przelew. 🖐️

Gość alle grooo
CarrieBradshaw. akurat ta rzecz nie jest mi pilnie potrzebna :) dziś kupowałam. Kwota jest mała bo niecałe 9 zł więc może dziś wyśle :)

Gość alle grooo
Też wolę tradycyjny przelew, nie ma jakiś pośredników (czyt. PzA). Ale akurat ten sprzedawca nie honoruje tego rodzaju zapłaty :o

Ja akurat w pt sprzedalam kilka rzeczy (wysylka kazdej ok. 6zl), sprzedawcy poplacili w nd PZA (od razu zlecilam wyplate), ale niestety nie wysle im, bo w portfelu mam tylko 3zl (i do tego pozyczone). Tak wiec niestety bede mogla to zrobic dopiero jak bede je miala na koncie w banku... Nie jest to jakas moja zlosliwosc, tak wyszlo. Nienawidze wyplaty 10 zamiast 1