Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M.I

Ciąża planowana

Polecane posty

Gość lusiazy
do "oj nie nie" zgadzam się z Tobą w 100% ja też robiłam wszystkie badania przed ciążą o których mówisz, wszystkie na NFZ bez problemu i byłam o niebo spokojniejsza, o kwasie nie wspominając, bo potem będzie zwrot: "a mogłam, a może by pomogło" ipt.

Gość oj nie nie
i ja nie pisze o robieniu badan po " pierwszym nieudanym cyklu" ale o Planowaniu, czyli przed podjeciem działan o ciazy odpowiednio o siebie i dzidziusia zadbac.

>i ja nie pisze o robieniu badan po " pierwszym nieudanym cyklu"< Mi też nie o to chodziło, tylko jak czytam na topikach, że dziewczyny nawet nie znają swojego cyklu, a biorą jakieś tabletki (np. Clostilbegyt), bo naczytały się, że "to pomaga, to i ja wezmę, a co tam", no to ręce lekko opadają. Taką postawę miałam na myśli. Mi np. dosłownie było szkoda pieniędzy w tamtym momencie na jednorazowe wydanie na badania (fakt, że musiałam i tak je zrobić i po kieszeni to dało), no a przede wszystkim decydował ten czynnik "a co, jeśli..." i dlatego sobie odpuściłam robienie badań wstępnych.

Gość M.I
Poszłam za radą poczytałam i ruszyłam do apteki po kwas foliowy :) Na początek starczy. Jeżeli w tym miesiącu wypadnie mi okres to w nst. będę się zastanawiała nad badaniami. Dziękuje wszystkim za udzielenie mi rad! Teraz muszę lecieć na zajęcia! Pozdrawiam M.I :)

Gość Perw w przelocie
"Mi też nie o to chodziło, tylko jak czytam na topikach, że dziewczyny nawet nie znają swojego cyklu, a biorą jakieś tabletki (np. Clostilbegyt), bo naczytały się, że "to pomaga, to i ja wezmę, a co tam", no to ręce lekko opadają. Taką postawę miałam na myśli." Przecież Clo jest na receptę. No chyba, że ktoś kupuje z internetu. :/

ja uwazam, ze czesc badan trzeba zrobic przed staraniami - np toxo, cytologie i morfologie, bo nawet jak sie zaciazy w pierwszym cyklu, a cos bedzie nie tak z tymi wynikami potem to moze to miec wplyw na plod,a nawet doprowadzic do poronienia. jak ja poszlam do gina i powiedzialam, ze zaczynam starac sie o dziecko, to przepisal mi te badania, jak dostalam wyniki, ktore byly prawidlowe, dopiero wtedy dostalam zielone swiatlo.

Hey... Autorko,jesli ty w pierwswzym cyklu juz sie martwisz i liczysz dni kiedy test czy bedzie pozytywny itd to zastanawiam sie jaki ty sobie stres bedziesz robic np za 6 czy 10 miesiecy jesli do tego czasu nie zajdziesz w ciaze. Jesli planujecie swiadomie ciaze-idz do swego ginekologa na kontrolne usg, cytologie i wymaz(niektore robie wlasnie morfologie i podstawowe hormony), zacznij brac wlasnie kwas foliowy i z calym spokojem robcie co do was nalezy hihii Zycze ci by wam sie jak najszybciej udalo ale jesli nie obserwuj swoj organizm i ZE SPOKOJEM sie starajcie. Powodzenia..........................