Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gagita

Informatyka na gwałt potrzebuję:)

Polecane posty

Czy można zapisać w sieci plik na cudzym komputerze jak jest udostępniony a u mnie zostanie tylko skrót ?

informatykiem nie jestem ale mogę ci się dać zgwałcić :P zależy od struktury sieci, ustawień udostępniania i gdzie fizycznie znajduje się ten plik

Gość fgfdgdhgsjgsf
pyanie kompletnie pozbawione sensu. ale raczej nie. nie mozna nic usuwac przewaznie z serwerow, udostepnionych folderow.... no chyba, ze ktos by takie prawa nadal, ale przewaznie nikt nie nadaje takich praw.

Gość taki jeden samcowaty
na gwałt:) Jeśli to zewnętrzna sieć - nie twoja miejska, domowa itp. To bez problemu. Jesli zewnętrzna sieć. Np ty wrocław on wawa. To zazwyczaj masz zmienne ip. Albo on będzie miał. Więc teoretycznie możliwe przez dyndns np. W praktyce nie.

gdzie = czy na ogólnodostępnym serwerze/serwerze firmowym do którego są podłączone te dwa komputery

Gość fgfdgdhgsjgsf
PS .o oco chodzi z tym zapisaniem.. nie rozumiem.

Fizycznie byl na moim kompie , sieć jest udostępniona do zmian i teraz mam tylko skrót , a szef z miną kota ze Shreka twierdzi że nic nie grzebał

Gość ewrewre
Chodzi Ci o LAN?

Gość taki jeden samcowaty
No czyli sieć firmowa wewnętrzna. Z udostępnionymi folderami. Więc przecież każdy pracownik mógł wejść i wykasować.

Gość ewrewre
W takim razie można, sprawdź dokąd prowadzi skrót i tyle. :)

Nie podejrzewam raczej o usunięcie tylko o : Zamykasz plik po zakończeniu pracy pyta czy zapisać zmiany czy możliwa jest zmiana jego lokalizacji ?

firmowa. to praktycznie każdy mógł coś zrobić z tym plikiem jeśli sieć jest tak ustawiona przeszukaj swojego kompa może gdzieś będzie.

Jeżeli operacje były robione z innego komputera ? też nie można zapisać zmian

to zależy od ustawień sieci. jeśli jest dozwolona edycja plików to zapisanie zmian też. z tym że na twoim kompie powinna zostać w tej samej lokalizacji stara wersja pliku (jeśli ktoś zapisał po zmianach w innej lokalizacji). najlepiej sprawdź we właściwościach tego skrótu gdzie powinien być ten plik do którego jest skrót