Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grgrtgr

Pomóżcie mojej córci! Kaszel ją męczy!

Polecane posty

Gość grgrtgr

Załamka... Mała ma niecałe 2 lata i właśnie złapał ją straszny kaszel. Aż wymiotuje z tego powodu. Ma też gorączkę. Nie wiem co to jest a na dziś nie ma już miejsc u lekarza. Idziemy jutro. Dałam jej właśnie domowej roboty syrop z cebuli i tran. Jakby chwilowo jej pomogło. Ale co kupić w aptece? Dobrze żeby pomogło na suchy kaszel i może przeciwgorączkowo zadziałało.

mojemu 2-latkowi zawsze pomagał lipomal. 2 razy miał tak że zaczynał kaszleć i widać było początek choroby i w obu przypakach ten syrop mu pomógł nic się dalej nie rozwineło.polecam

Gość teosia
supremin sinecod z homepatycznyc dobry jest drosetoux na goraczke ibufen-dziala tez przeciwzapalnie

Gość Jamamajamajka
Jak my mamy jej pomóc? :-o Idź do apteki i tam zapytaj. Coś może doradzą chwilowo. Pamiętaj, że żadnych syropków wykrzytuśnych nie wolno podawać już na minimum 3 godziny przed snem . Poza tym jak nie ma miejsc u lekarza w przychodni, to zostaje ewnetulanośc na izbę przyjęć po 18. Małe dziecko musza zbadać.

Gość Kasia...............
ja od dziecka mecze sie z atakami kaszlu az do odruchu wymiotnego. I dopiero kilka lat temu pewnien madry pulmonolog stwierdzil, ze to nie zapalenia oskrzeli, a...reakcja alergiczna! Owszem, zaziebiam sie, a potem dostaje tego kaszlu. Staje sie z kazdym dniem coraz silniejszy, wrecz sie dusze. I nie ratuja mnie z niego zadne syropki, czy nawet antybiotyki, ale...leki wziewne! Jesli Twoje dziecko pokaszluje, ale rowniez dostaje takich atakow, to byc moze rowniez jest to alergia.

moją 4 letnią córkę przy infekcjach męczy taki kaszel :( niestety na tle alergicznym z leków bez recepty podawałam syrop prawiślazowy (1/3 dawki dla osoby dorosłej) - pomagało na chwilę - inhalacje solą fizjologiczną - nawilża śluzówkę dróg oddechowych - polecam - drosetoux- też działa na chwilę - dużo wietrzyć, bo suche ciepłe powietrze nasila kaszel, podawać dużo picia i układać do snu w pozycji półsiedzącej z leków na receptę (dawkę ustala lekarz): - ventolin - przez tubę inhalacyjną (rozszerza oskrzela) - flixotide - też przez tubę (działa przeciwzapalnie) - clemastyna - jak już nic nie pomaga (to rezerwowo, bo mała bierze jeszcze na alergię xyzal) a sinecod na córkę nie działa :(

Gość wymocz jej nogi w cieplej wodz
ie ze sola, potem natrzyj stopy pulmexem i ubierz skarpetki, klatke i plecy tez pulmexem i czesto oklepuj