Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiougti7tfgfgui9

ile mam dodac jajka i bulki tartej do mielonych? mam 500g miesa mielonego

Polecane posty

Gość hiougti7tfgfgui9

help

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaaaaaa
1 jajko, i 1 garsc bułki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 24latka chyba normalna
1 jajko, a bulki tyle, zeby sie dobrze lepiły. Bulke dodaj na koncu, po cebuli itp, do uzyskania konsystencji lepkiej, nie lejącej, ale nie sypkiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaaaaaa
plus zgnieciomny czosnek, papryczka dorbno w kostke:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiougti7tfgfgui9
dziex :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiougti7tfgfgui9
a przed usmazeniem obtoczyc je w bulce ? bo niektorzy mowia ze tak a inni ze nie bo nie obsmaza sie w srodku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiougti7tfgfgui9
halo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaaaaa
nie obtaczaj!! nie ma takiej potrzeby :) az zglodnialam na sama mysl o mielonych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiougti7tfgfgui9
a czy po usmazeniu musze gotowac je jeszcze w garnku przez chwile ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedna obtacza a druga nie
wode z mózgu robicie dziewczynie ja od 15 lat charuje na kuchni szkolnej i zawsze obtaczamy kotlety mielone w bułce tartej,w dodatku same mielimy te bułki bo w gotowej ze sklepu bywaja zanieczyszczenia mysie kupki i różne robactwa........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaaaaa
a na kuchni szkolnej takie dobre zarcie robicie ze ho ho! ja nie obtaczam i zrob autorko jak ci mowie, aa i porem nie musisz gotowac, skad ten pomysł :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiougti7tfgfgui9
tak mi poradzono zeby potem jeszcze gotowac w garnku bo na patelni srodek sie nie upiecze i moze byc surowy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedna obtacza a druga nie
a skąd wiesz jak gotujemy ? jadłaś ? wiesz jaka szkoła ? gdzie ? Szkoła istnieje 50 lat i jakos nikt nie umarł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaaaaa
a ty w takim razie po co mowisz ze robimy wode z mozgu dziewczynie?? kazdy ma inny sposob na przygotowanie potraw, jak lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedna obtacza a druga nie
ja jej mówię tak jak my gotujemy a to Ty się upierasz na swoim i oceniasz jak moja kuchnia gotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharkaaaaaa
bo jak dodajesz DO miesa bułki, to jaki jest sens jeszcze potem go obtaczac w niej:O zastanow sie wielka kurachko stolowki szkolnej hha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fred kilo cukru
MAM NADZIEJE ,że to nie kupne mielone mięso z marketu autorko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fred kilo cukru
Ja do mięsa nie dodaję bułki ,mielę w sklepie wybrany kawałek i nie jest nigdy takie rzadkie aby bułki trzeba byla dodawać ,w bułce obtaczam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiougti7tfgfgui9
dzieki za rady, ide pichcic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedna obtacza a druga nie
w dużych stołówkach jest taka receptura,że obtacza się kotlety mięso same mielimy,i nawet bułki na tartą, a że Tobie to się nie podoba to masz problem ważne że dzieciom smakuje i są najedzone bo widać nie znasz problemu głodu wśród dzieci,bo zazwyczaj jedyny posiłek w ciągu dnia tych dzieci to obiad w szkole

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mielony mietek
Jak dzieci jedza jeden posilek dziennie to wcale sie nie dziwie ze im smakuje hehe, mysle ze nawet z tymi mysimi kupkami i innymi robactwami byloby dobre. A tak na powaznie...ogarnijcie sie kobiety bo juz nie macie sie o co klocic. Mielone dobre wyszly? Ja jestem w trakcie robienia. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jeśli chodzi o samo smazenie . Zawsze mi wychodzą takie spalonki, czy trzeba zmieniać olej na patelni, a może robicie to na dwie patelnie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja w bulce nie optaczam ,tylko maczam moje lapy w rozbitm jajku i formuje kotleciki sa rumiane i bez BULY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przepraszam nie OBTACZAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie w domu mąz jest specjalistą od mielonych. Wiem, ze od lat ma ustalone proporcje: 4 jajka na 1kg mièsa. Bułki tartej z czuciem... Daje tez musztardè, 2 czubate lyzeczki, (na kg mièsa) a innych przypraw minimalnie. Acha,daje tez cwierc szklanki mleka, jesli mièso jest suche. Caly czas piszè o mielonych z 1 kg mièsa. Smaz na umiarkowanej mocy, gazu, czy indukcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Qra

Bułka tarta daje twardość najlepiej czerstwa namoczona w mleku lub widzie i odciśnięta 🙋🏻‍♀️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×