Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie_nerwowa :(

PROPRANOLOL - Pomocy !!!

Polecane posty

Gość strasznie_nerwowa :(

Hej dziewczyny :) Mam pytanie . Czy któraś z Was zażywała kiedys propranolol na uspokojenie ? Mam straszny problem . Podczas wystąpień publicznych , spotkań towarzyskich , bądź w innych sytuacjach stresowych okropnie trzęsą mi się ręce i łamie głos . Jest to dla mnie bardzo zawstydzające . Ostatnio miałam nawet bardzo ważne spotkanie biznesowe , po czym przedstawiciel zaprosił kadrę do restauracji na obiad . Miałam mega problemy by utrzymać cokolwiek w ręku . A o napiciu się już w ogóle nie było mowy :( Nie wiem czy to fobia społeczna czy co .... Wiem że propranolol jest używany do obniżania ciśnienia i na kołatanie serca . ale spotkałam się równiez z opiniami że bardzo uspokaja . Co Wy na to ? POMOCY !!!

Gość kary
ja zazywam ten lek , na arytmię i na początku stawałam sie po nim bardzo senna i raczej otępiała niz spokojna , ale jak wiadomo na roznych ludzi inaczej reaguje. na Twoim miejscu wybrałabym cos ziołowego :)

Gość kary
teraz duzo jest dostępnych w aptekach leków ziołowych i nie sa wcale drogie :) a najlepszym sposobem było by , gdybys się tak tym nie przejmowała i pamietaj ze wszystko rodzi sie w naszej głowie , jak o tym myslisz to potem sie tak dzieje , zmien mysli na inne i bedzie wszystko ok:)

Gość heheheeeee
dokładnie - lepiej wziac kalmsy , ale w większej dawce - np. 2 zamiast 1 tabletki

Gość Tylko nie to................
propranolol stosuje się podczas narkozy do zabiegów więc raczej odradzałabym Ci tak silny lek. Kup lepiej persen albo inny ziołowy specyfik...

Gość Tylko nie to................
Kup sobie neospazmine taki syrop który łagodzi takie stany jak Twój

Gość mam podobnie jak autorkaaa
tez zastanawiam sie nad braniem tego leku.na pewno nie ma on nic wspolnego z narkoza:-)