Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie mamusie

ząbkowanie-jakie syropki ?

Polecane posty

Gość poradzcie mamusie

witam moj synek juz jakies czas ząbkuje z tym ze zaczą sie teraz ten gorszy etap jest non stop płacz na rekach uspokaja sie na chwile, maści np bobodent działają chwilowo, gryzaki nie zdają egzaminu... słyszalam o syropkach i bardzo bym chciała o jakies rady dotyczące jego wyboru. juz od paru dni nie wychodzimy na spacery bo sie nie da... jest jeden wielki krzyk . synek ma 4miesiące zabki zaczęły mu wychodzic jak miał dwa (pediatra to stwierdzil ale powiedzial ze pewnie sie zastopują i pozniej znowu ruszą no i tak jest bo juz jakis czas był spokój ) bardzo prosze o rady na temat syropkow, mały jest troszke ciepły, i dosłownie ciągle sie trzyma jedną rączką przy głowie, wiec pewnie go boli...

Gość łamagas
Ale syrop to chyba przeciwbólowy i przeciwzapalny masz na myśli ? Panadol dla dzieci jest dobry.Albo kup żel do smarowania dziąseł.

Gość poradzcie mamusie
żel mam, tak chodzi mi o jakis syrop przeciwbólowy bo mały strasznie cierpi. chciałabym mu ulżyc , czyli panadol? jeszcze podpytam w aptece no ale bez jakiegos przeciwbolowego środka sie nie obejdzie

Gość forever young...
jak ma byc i przeciwbolowy i przeciwzapalny to nurofen dla dzieci albo ibufen...panadol nie ma dzialania przeciwzapalnego.....

żele są do bani, działają chwilke, moja córcia dostawała 3 razy na dob 5ml Nurofen dla dzieci lub Ibuprofen - do kupienia w aptece i nawet nie wiem kiedy i było po ząbkowaniu, w miedzy czasie są nakładki na palec silikonowe z wypustaki - na allegro lub w dziecięcych sklepach lub w rossmanie takie szczoteczki z wypustkami typu gryzaczek schłodzony w lodówce, ale podstawa to NUROFEN kup, moja lekarka cały czas mi to gada

ibufen, ibuprofen, ibum - nie pamietam który jest dla dzieci - ale tego moja mał anie lubiła, upodobała sobie nurofen i od razu przed snem dawkę i cała noc przespana, leć do apteki!

Gość poradzcie mamusie
własnie ja nie wiem jaki syropek bylby najlepszy... nie chce pojsc do apteki taka zielona i wziąść to co mi dadzą, jakis czas temu bylam po zel to mi probowali dac cos co sie rozciencza w wodzie ze niby takie ok,na pewno ciezko byloby mi wysmarowac tym dziąsełka taki syropek zeby mu troszke w tym ząbkowaniu ulżyc...co bedzie najlepsze?

Gość poradzcie mamusie
nurofen dla dzieci :) dzięki :* a jak często stosowac? dzisaj w koncu mój mąż w domu i teraz on nosi synka ja po ostatnich dniach rąk nie czuje :/ zaraz pobiegne do apteki

nie czytasz co pisze wyżej, kup nurofen lub ibufen dla dzieci - to syrop nie wiem jak to nazwać żel w butelce przeciwzapalno-przeciwbólowy, przeciwgorączkowy, nie miałas tego do tej pory w patecze w domu w razuie potrzeby?

w każdym bądź razie naprawdę ci się przyda nie tylko przy zabkowaniu. na opakowaniu pisze ile stosować bo to jest uzależnione od wagi dziecka i ile razy dziennie, więc spokojnie dasz rade :) powodzenia i dziś już spisz spokojnie, u nas jak mała dostała o 20-21 to spała do 4-5 rano :)

Gość poradzcie mamusie
przeczytałam tylko w tym samym czasie napisałysmy ;p niestety nie mialam tego w domu nasz pediatra mowil zeby w razie bolu gorączki itp miec jakies czopki ale jak maluy krzyczy i placze, rączki w buzi itd nawet sie na przewijaku nie da polozyc wiec to odpada...

Gość poradzcie mamusie
ufff dziekuję :) biegne do apteki , pozdrawiam

więc tak kup to co pisałyśmy, kup taką nakładkę silikonową z wypustaki na palec, jak ją nałożysz możesz masować dziśełka - świetna sprawa, możesz na te wypustki nawet żel nałozyć - to tak między podawaniem nurofenu i przede wszystm też kupić żelowe gryzaczki i wkładać je do lodówki i schłodzone dawać dzieciaczkowi :) pomoże, pozdrawiam i uciekam

Gość poradzcie mamusie
ten nurofen (kupilam pomaranczowy) swietna sprawa, podoba mi sie wygodny sposób podawania i synkowi bardzo smakuje :) calkiem inne dziecko po chwili sie zrobilo... ostatnio byl ciagle marudny a tu na nowo usmiech :) naprawde dziekuje za rady, pozdrawiam