Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angela01923

Kapiel podczas goraczki?? 3 latek

Polecane posty

Gość Angela01923

Moj syn przechodzi infekcja wirusowa i goraczka nie Spada ponizej 39. Nawet po Lekach. Slyszalam ze mozna kąpać dziecko. Woda powinna byc o jeden stopień niższa niż temperatura ciała. Może by sie troche lepiej poczuł po kąpieli. Wiadomo dziecko sie poci itd. Ale boje sie zeby mu nie zaszkodzić! Co sądzicie??

Gość Angela01923
Proste pomozcie?!!!!

Gość cxvxvvxvcxvxv
tez mysle, ze kapiel w chlodniejszej niz temp ciala wodzie powinna nawet pomoc zbic temp ale lepiej dzwon do lekarza. jak sie poci mozesz zawsze uzyc do ogarniecia go mokrych chusteczek

Gość kkikiooo
Wykapać trzeba ,zwłaszcza w chorobie ,bo mu na pewno jak jest spocony bardzo nieprzyjemnie .i rzeczywiscie w chlodniejszej niz zwykle wodzie ,tylko żeby w łazience było cieplo ,żadnych przeciagów.

Gość kkikiooo
ja zawsze córkę podczas choroby codziennie kapię ,to na pewno nie zaszkodzi ,tylko wlosków mu nie myj jak nie musisz

Moja Mama mnie tak zawsze kąpała podczas gorączki,woda powinna być "letnia" Ale masakra zawsze była,płakalam okrutnie,ale pomagało

Gość kkikiooo
moja córka nie plakała ,bo to przynosiło ulgę takiej rozpalonej.....tylko nie wrzucaj go od razu całego ,tylko powolutku najpierw nózki ,potem niech sobie usiadzie w wodzie ,a ty go delikatnie polewaj ta wodą aż sie całkiem przyzwyczai......albo wsadż go do ciepłej wody i powoli mu dolewaj zimnej

Gość xfbhxfhnshs
szybki zwykly prysznic zeby nie byl spocony i chlodne oklady , nie kapac

Gość srutek-tutasek
poczytaj o kapieli ochladzajacej- woda o temperaturze ciala, dziecko do niej i stopniowo dolewaj zimnej wody by dojsc do 36 stopni. Pomaga!

Ważne żeby wode stopniowo schładzać z dzieckiem w wannie nie wsadzaj go odrazu do chłodniejszej wody

Gość bufetowa
pewnie że go wykąp, byle nie zmarzł w łazience. W czystej piżamce lepiej się poczuje