Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie daję już z tym rady

niepalenie z problem z...

Polecane posty

Witam, piszę, bo już nie daję rady. Na początku zaznaczę, że jestem przed 30-tką, jestem szczupła, ogólnie zdrowa, odżywiam się

Nie wkleiło się. jeszcze raz. Witam, piszę, bo już nie daję rady. Na początku zaznaczę, że jestem przed 30-tką, jestem szczupła, ogólnie zdrowa, odżywiam się racjonalnie, raczej zdrowo, piję dużo wody mineralnej i nigdy nie miałam problemów z trawieniem i wydalaniem, że tak powiem. Jem mało mało tłuszczów, pieczywa, a jeśli już to żytnie na zakwasie, z ziarnami, mięso jem góra 3 razy w tygodniu, słodyczy nie jem prawie wcale. makarony rzadko, w dodatku pełnoziarniste, ryż brązowy i też rzadko. Dwa miesiące temu radykalnie przestałam palić papierosy, wcześniej paliłam okazjonalnie, nie na co dzień, tylko powiedzmy w towarzystwie innych palących, na imprezie, do wina czy piwa. Codziennie rano po śniadaniu i kawie szłam do toalety załatwić "grubszą" potrzebę i było ok. Od czasu kiedy przestałam palić całkowicie mam straszne problemy z wypróżnieniem, potrafię nie załatwić się przez kilka dni, mam za to wielki brzuch i gazy. Nie wiem jak to opisać, ale ciągle mam uczucie, że "mi się chce", ale idę do kibelka i nic. W końcu dziś nie wytrzymałam, zapaliłam papierosa i momentalnie pobiegłam do toalety, załatwiłam się, choć w brzuchu nadal czuję, że coś zalega. Próbowałam różnych domowych sposobów, suszone śliwki, zioła, siemię, mleko i pokrewne, poranna gimnastyka i dopiero ten papieros mi pomógł. Nie chcę wracać do palenia, ale nie wiem jak sobie inaczej poradzić, czy gastrolog coś mi poradzi? Nie chcę brać żadnych prochów, ani mieszanek z apteki, bo się boję że całkiem rozwalę sobie układ pokarmowy. Ktoś miał podobny problem?

Nikt? :(

No jasne, jak człowiek ma prawdziwy problem to nikt nie napisze...