Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2006 2006

wiadomo cos w sprawie dzieci urodzonych w 2006r- tzn kiedy mają isc do pierwszej

Polecane posty

Gość tylka 25zł na miesiąc
...

Gość vinna..................
ponoc 2013 poierwszy rok do szkoły jao 6 latki

Gość qwertyuiod
musimy poczekać do wyborów bo te mendy dopiero wtedy cos zdecydują, zależy kto wygra. Teraz się boja tego ruszać...

Gość idiotaaaa
małpiszonie odejdź stąd

Gość państwo do saduuu
wiecie co, to ja chyba podam państwo do sądu o wypłatę odszkodowania, bo zmarnowali mojemu dziecku dzieciństwo i narazili mnie na dodatkowe koszty, bo musiałam posłać dziecko do zerówki do przedszkola mnie mąż wysłał do pracy. Za przedszkole muszę płacić, sama się trudzić i dojeżdżać do pracy, po godzinach muszę w domu robić, a tak dziecko by by lo w domu ze mną, nie musiałabym ponosić dodatkowych kosztów, nie musiałabym też nocami w domu prać, gotować itp.

2006 nie musi jeszcze iść obowiązkowo jako 6 latki do szkoły. Dzieci mogą iść, ale nie muszą. Jak na razie 2007 będzie pierwszym "testowym" rocznikiem. Co wcale mi się nie podoba :( Może jeszcze to odroczą...

państwo do saduuu --> A Ty poważnie piszesz? :o No na prawdę, wielka tragedia się stała, że 5 letnie dziecko musiało iść do przedszkola, a szanowna mamusia do pracy. Tragedia na skalę państwową! :o

Gość 655544433443
wiosenna mama wlasnie to rocznik 2006 bedzie testowy i nie mozesz odmowic, jeszcze dzieci z 2005 r moga a nie musza, ale juz z 2006 MUSISZ poslac do szkoly

Nie. Mialo tak byc właśnie ze w 2012 dzieci idą do szkoly czyli rocznik 2006, ale to odroczyli i obowiązek jest dopiero od roku 2013 czyli rocznik 2007 (mojej córki buuu :( )

Gość nic nie odroczyli
2006 rok do wrzesnia musza isc od wrzesnia nie a o 2013 pierdziela przed wyborami

Jak musi jak nie musi? Ostatnio o tym trąbili ze nie ma obowiazku w 2012 roku! A w 2013 to rocznik 2006 będzie mial już 7 lat więc oczywistym jest ze musi wtedy iść do szkoly. Natomiast jako 6 latki w 2013 pojdzie rocznik 2007 http://natablicy.pl/szesciolatki-w-szkolach-rok-pozniej-obowiazek-szkolny-od-1-wrzesnia-2013-roku,artykul.html?material_id=4e882f8f16f1dac403000000

Jeszcze nic nie odroczyli i nie wiadomo czy odroczą. Na dzień dzisiejszy wszystkie dzieciaki urodzone w 2006 idą do szkoły od września 2012 r. Wiem bo sama mam takie dziecko. Chyba ze nowy rząd coś zmieni.

W 2012 roku do szkoły pójdą dzieci, które mają skończone 6 lat. Czyli te urodzone przed 1 września z roczniku 2006 także.

i dokładnie jak powyżej ^^ jeszcze nic nie wiadomo. Wszystko wyjaśni się po wyborach czyli już niedługo.

Fajnie by było jakby zmienil, ale raczej to wątpliwe. Mimo wszystko (jako mama dziecka z 2007) wolalabym zeby to rocznik 2006 byl tym "pierwszym". Pomijając fakt ze to przecieranie szlaków i inni będa czerpac z sukcesów i porażek, a pierwsi to jak króliki doświadczalne, to jakby nie patrzeć idą do szkoly 2 roczniki na raz, a potem robi się "tłok" podczas dostawania się do wybranego gimnazjum/ liceum/ na wymarzoną uczelnie (o ile w ogole jeszcze będa jakieś państwowe uczelnie) Bylam pierwszym rocznikiem ktory mial "zaszczyt" zostać objęty reformą py gimnazja i nie chciałabym tego dla swojego dziecka. Kompletnie nieprzygotowani nauczyciele, niedopracowany system i zdublowanie się roczników, ktore "walczą" o miejsce w dobrych szkołach pomigmnazjalnych.

Ja osobiście nie mam nic przeciwko, aby dzieci z rocznika 2006 były pierwszymi, które pójdą obowiązkowo do 1 klasy pod warunkiem, że te szkoły będą na to przygotowane. Tak, jak to obiecywali. Wkurza mnie natomiast, że robią z ludzi idiotów i co chwila zmieniają zdanie w tej sprawie i człowiek sam się gubi w natłoku co raz to nowszych informacji. Zanim wprowadza się jakieś zmiany, analizuje się wszystko od a do z. Dopina na ostatni guzik i wprowadza. A ja mam wrażenie, że to wszystko było zrobione na szybko i byle jak i stąd teraz takie cyrki. Też jestem rocznikiem, który jako pierwszy szedł do gimnazjum, a później pisał maturę po nowemu i uważam, że nie było w tym niczego strasznego.

Gość do państwo do saduuu
ona ma rację bo rząd zmusił te dzieci do chodzenia, wprowadzając nowy system, z którego się wycofują, jak nie unią idio.... w rządzie podejmować decyzji to niech zrezygnują, za takie pieniądze jakie oni pobierają znajdą sie inni chętni