Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vinna..................

do kiedy moge latac samolotem???w ciazy

Polecane posty

jestem w 6 m-cu dostałam z pracy mozliwosc wylotu na sylwestra z mezem na Floryde, samolotem ładne pare godzin, a to bedzie poczatek 9 m-ca czy moge??? moja gin twierdzi ze raczej tak aczkolwiek bardziej niebezpieczni eponoc jest na poczatku ciazy, czy któras leciała????

rozumiem ze nikt nie lata samolotami???

Gość dwfweferf
moja kuzynka leciala w 9 miesiacu i sie cholernie zle czula, przynajmniej tak mowila, ze modlila sie zeby to juz sie skonczylo. :) ale pewnie kazda kobieta inaczej reaguje, poza tym nie boisz sie, ze zaczniesz rodzic?

Gość jennifer988
jak dobrze sie orientuje to pozwalaja latak kobiecie w ciazy do 7-go miesiaca ;)

większość linii lotniczych zezwala na lot kobietom do 36tc, ale pod warunkiem dostarczenia zaświadczenia od lekarza. Wątpię, żeby puścili Cię na tak długi lot nawet jeśli to byłby np. 34tc. Dowiaduj się u nich

Gość juhyvcc
podobno od ktoregso tygodnia (tylko nie wiem od ktorego) linie lotnicze wymagaja jakiegos zaswiadczenia od lekarza ale ile w tym prawdy, to nie wiem

Gość w większości
linii lotniczych nie zabierają pasażerek od 36 tyg. zadzwoń i się dowiedz. od kiedy widać ciążę nie wpuszczą cię na pokład bez zaświadczenia od ginekologa, że możesz latać.

niby nie boje sie nie jedziemy na typowego sylwestra tylko mamy rodzine w stanach i zorganizwali sylwestra na florydzie u swoich znajomych i dostalismy zaproszenie dlatego warto by było skozystac, jak by cio tam sa lepsi specjalisci niz w polsce

Gość ibuabe
myślę, że 9 miesiąc to już spore ryzyko. nie dla zdrowia, ale raczej dla przedwczesnego porodu. ja bym się bała, że zacznę rodzić w samolocie, że dziecko oplącze się pępowiną, coś się stanie, a nie zdążycie wylądować. no i licz się z tym, że możesz też urodzić chwilę po lądowaniu z powodu dużych zmian ciśnienia. i tyle z twojego sylwestra. a z noworodkiem też nie tak łatwo wrócić do kraju- dokumenty, zdrowie ja chyba bym nie ryzykowała;)

o tym nie pomyslałam, a na lotnisku telefoniczni etakiej onforamcji udziela??

można latać do któregoś tygoDNIA bez niczego,potem mogą zażądać zaświadczenia że nie ma powodów aby nie lecieć,a potem mogą odmówić wejścia na pokład,ale to zależy od danej linii lotniczej.Proponuję zadzwonić do przewoźnika którym masz lecieć i zapytać.