Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milk.1984

Alkohol na początku ciąży

Polecane posty

Gość milk.1984

Witajcie! Jestem w ok 4 tygodniu ciąży.Test pozytywny, ostatni stosunek 1 .09., brak okresu. Nie będąc tego świadoma byłam na paru imprezkach gdzie alkohol byl i papieroski... teraz się boję, że mogłam zaszkodzić dziecku i że może się urodzić chore albo z jakimiś wadami. Wizyte u lekarza mam dopiero w piątek i bardzo się niepokoje, wręcz nie mogę spać po nocach, a nie mam się kogo zapytać. Czy zaszkodziłam w jakiś sposób mojemu dziecku?? Czy mam się obawiać,że je skrzywdziłam?? Czy ktoś miał podobną sytuację??

Oj, tak się często zdarza. Ile osób nie wie na początku o ciąży.... ja też na początku ciąży parę razy coś wypiłam, nie dużo ale jednak. Mało tego, byłam chora i brałam antybiotyki... dziecko mam zdrowe, ciąża bezproblemowa.... Myślę, że nie musisz się obawiać.

Gość milk.1984
Jesuuuuu...mam nadzieje, jestem wystraszona nieziemsko. A tu taka niespodzianka w postaci dwóch kresek. Mam nadzieje, że bedzie dobrze. To moja pierwsza ciąża

To jest bardzo wczesna ciąża, jeszcze aż tak istotne czynności, funkcje, narządy się nie kształtują.... Naprawdę wielu osobom zdarza się w tak wczesnym okresie, nie będąc świadomym ciąży wypić, czy zapalić. Spokojnie, będzie dobrze. Ważniejsze, żebyś się teraz nie stresowała za bardzo :)

spokojnie nie mogłaś tym zaszkodzić na tym etapie ciązy dziecko jeszcze nic nie pobiera od matki bo nie ma jeszcze łożyska tylko z ciałka żółtego więc bez obaw :) zdecydowana większość kobiet na samym początku robi "rzeczy zakazane" a wszystko dobrze się kończy matka natura już o to dba :)