Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamuflaż dla nieśmiałych

Potrzebuję przepisu na jakąś pożywną sałatkę!

Polecane posty

:) Przez 2 dni nie będę miała ani minuty na gotowanie, zresztą nawet warunkków (żeby coś podgrzać itp) więc chcę zrobić ją dzisiaj, aby wystarczyła mi na obiad i kolację na jutro i pojutrze :P Opcja z kurczakiem w curry odpada, bo robiłam w zeszłym tyg :) Jakieś propozycję? :)

Gość kucharka29
Pomarańcze z octem i cebulą, pyszne i zdrowe. Polecam.

a ta sałatka z zupek chińskich? Jak ją robisz? :) Obawiam się, że pomarańczami mogę się nie najeść :P

Potrzebujesz zupek chińskich najlepiej kurczak z Vifonu są najlepsze do tego. Kup ostrą i łagodną. W wielu przepisach radzą namoczyć makaron z nich, ale ja tego nigdy nie robię przez czas stanie w lodówce i przegryzania się makaron nasiąka odpowiednio i jest smaczny, a nie ciapka. Więc kruszysz makaron do miseczki, wrzucać paprykę konserwową, ogórki konserwowe, pół kapusty pekińskiej, ja dodaję czerwoną fasolę, 3 jajka, puszka kukurydzy, majonez. Wszystko kroisz w drobne kawałki, mieszasz. Dodajesz te przyprawy z zupek chińskich prócz tego oleju. Jeśli jest za mało przyprawiona według gustu doprawiasz solą i pieprzem. Odstawiasz do lodówki żeby się przegryzła i wszystko. W wielu przepisach jeest też by dodać kurczaka, ale ja nigdy nie dodaję, bo uważam że sałatka i tak jest bogata i do najedzenia. Smialo mozna bez kurczaka. Mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialam:)

Śliczne dzięki, w takim razie robię chińską! Dziękuje :)