Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cynka90

L4 w ciąży od kiedy platne

Polecane posty

Gość HA!
Wiesz co,nie zgasisz mnie, bo to właściwie nie moja sprawa i przecież nie życzę ci źle. problem w tym, że twój pracodawca może mieć kontrolę z ZUSu, bo wygląda, jakby zatrudnił cię tylko po to, byś miała świadczenia... Dziewczyny tu pisały, że wstrzymyali im wypłaty zasiłku do czasu wyjaśnienia sprawy. Lepiej zorientuj się dokładnie

Gość viuafffff
"Akurat cie zgasze" - no nie nas gasisz, tylko udowadniasz jaką wybitnie inteligentną jednostką jesteś.............. Szkoda tylko, że zapłacą za to inne dziewczyny, które naprawdę będą potrzebować pracy i chcą pracować uczciwie, a nie wyłudzać zasiłki, a szefowie firm, nauczeni doświadczeniem z tobą nie przyjmą ich do pracy.

Gość Belinelka
Jedno jest pewne - laska będzie spalona w tej firmie, i słusznie.

skad wiesz że ja wlasnie nie jestem w takiej sytuacji ? co mam ci pokazac moje wyniki badań ? wex sie zastanow i nie wrzucaj wszystkich do jednego worka

Gość viuafffff
Daruj sobie, jak na zbieg okolicznosci to naprawdę zbyt idealnie ci wyszło. ZBYT idealnie, bo ZUS ma teraz pełne podstawy do kontroli.

cynka90 kontrolę z zusu może mieć każdy kto przebywa na zwolnieniu, więc tak samo dotyczy to osób, które tutaj starają się być mądrzejsze od Ciebie i lepiej znają Twój stan zdrowia. Lekarz nie mając podstaw zwolnienia nie wypisze gdyż on tak samo jest kontrolowany w przypadku nadużyć, z resztą niech ktoś z tych "mądrych" spróbuje sobie załatwić na lewo L4 zobaczy, że to wcale nie takie proste. Za zwolnienie będziesz miała płacone 100% wypłaty. Za ten niecały przepracowany miesiąc dostaniesz proporconalnie tyle ile masz przepracowanego. Pierwszy miesiąc zwolnienia opłaca pracodawca, później przejmuje ten obowiązek zus, więc tak naprawdę firma, która Cię zatrudnia nie ponosi juz żadnych kosztów. Ktoś napisał, że jesteś już spalona u swojego pracodawcy. Zależy Ci na tej pracy? Ludzie piszą tutaj, że pracodawcy są tak bardzo pokrzywdzeni przez kobiety, które zatrudniają się i zachodzą w ciążę, jakby conajmniej mieli przez to zbankrutować. Prawda jest taka, że osobiście znam przypadki dziewczyn, które pracowały prawie do ostatnich dni, żeby tylko utrzymać miejsce pracy po czym w stosownej dla pracodawcy porze dostawały wypowiedzenia lub nie przedłużano im umowy. Także gra nie zawsze warta świeczki. Poza tym kobiety muszą rodzić dzieci, żeby później miał kto pracować na Wasze/nasze emerytury. Ludzie, którzy potraficie tylko krytykować, czy ta dziewczyna zabiera wam jakieś pieniądze? Może przydało by sie trochę więcej szacunku dla innych ...

Gość HA!
Maaartttika chodziło mi o kontrolę nie u cynki, ale u jej pracodawcy. Zus często kontroluje takie sytuacje, kiedy istnieje podejrzenie, że doszło do celowego wyłudzenie świadczeń (czyli dziewczyna zatrudnia się po to, by dostać potem zasiłek itd) Wiesz, tu nie chodzi o pieniądze (choć właściwie skoro płaci zus, to znaczy, że i ja płacę, i ty płacisz). Nie prowadzę własnej firmy, ale wyobrażam sobie, że to nie jest komfortowa sytuacja: zatrudniasz pracownicę. Ta popracuje dwa-trzy tygodnie i mówi ci, że jest w 11 tc.

Gość lulabula
maaartttika "Poza tym kobiety muszą rodzić dzieci, żeby później miał kto pracować na Wasze/nasze emerytury." Jak niby te dzieci beda pracowac na nasze emerytury jak one tez beda siedziec na L4 bo beda w ciazy? :D Zginiecie w tej Polsce ;-)

lulablua nie mieszkasz w Polsce? Nie lubię jak ktoś pisze w ten sposób o Polsce, bo dla mnie to jakoś dziwnie świadczy o takim człowieku. W takim razie kto będzie pracował na Twoją emeryturę? Pewnie nikt ...